00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

ממיטב בישוליי (Oriental Cooking)

שלושה מתכונים טעימים לכבוד ראה"ש: מקלוני אורז בדבש, דובשניות נהדרות, ותבשיל לוביה -אחד מסימני החג..

בע"ה

 
 
 
מתכון לדובשניות/ציפורה קרייזמן
עוגיות דבש מעולות כשלכל עוגיה עטרת קצפית לבנה ובוהקת 

 

המתכון המעולה הנ"ל הוא מתוך הספר של ציפורה קרייזמן. טעם הדובשניות לא רק שהיה דומה לעוגיות המוכרות לכולנו, אלא אף טעימות יותר. אין מה להשוות.

ממליצה בחום! (אם בחרתם להכין, נא קראו את ההערות על המתכון) 

מצרכים:

  • שלוש וחצי כוסות קמח
  • כפית אבקת אפייה
  • רבע כוס סוכר
  • קורט מלח
  • ביצה אחת
  • אחד חלמון
  • שלושת רבעי כוס שמן
  • שלושת רבעי כוס דבש
  • אחת כפית אבקת קינמון
  • אחת כפית ציפורן שטוחה
  • אחד כף קליפת לימון מגוררת דק -לבחירה (אני ויתרתי)

לציפוי:

  • אחד חלבון
  • אחד כוס אבקת סוכר
  • כף מיץ לימון טרי

מנפים את הקמח והאפיון לקערה, מוסיפים את כל יתר המרכיבים ולשים בצק רך ואחיד. אם הבצק דביק, הוסיפו עוד כרבע כוס קמח אבל לא יותר. אם עדיין דביק, יש אפשרות להכניס למקרר לכשעה להתגבשות. 

מרפדים שתי תבניות גדולות בנייר אפייה.

תולשים מכדור הבצק כדורים בגודל שזיף קטן וצרים עוגיות עגולות. מסדרים את העוגיות בתבנית במרחק מה האחת מהשנייה ופוחסים אותן מעט באצבעות.

אופים את הדובשניות בתנור מחומם בחום בינוני כ- 15 דקות (אצלי אפילו פחות מזה, צריך לעקוב אחר האפייה) העוגיות מתקשות מעט אחר האפייה.

מכינים את הציפוי:

מקציפים את החלבון לקצף מבריק כשאת אבקת הסוכר מוסיפים לסירוגין (רצוי ומומלץ להשתמש במיקסר ידני). מתבלים בלימון, מושחים את העוגיות בעודן חמות בקצף ומשהים לייבוש באוויר החדר כשעה ואף יותר. מאחסנים את הדובשניות בקופסא סגורה לשמור על פריכותן. 

 
הערות:

*אני הקצפתי משני חלבונים, משום שהביצים שלי היו ממש קטנות.

*מהצילומים ניתן להבחין כי יש כאן שני סוגים של ציפוי. נכון. בתחילה הלכתי לפי המתכון המקורי שבו צריך להקציף את החלבון עם סוכר ולימון ולטבול את העוגיות החמות בתוך הקצפת. היה טעים ונראה מרשים מאוד. אבל... העוגיות היו אמורות להתייבש מלמעלה והן - לא! הן היו דביקות למגע במקום הקצפת וזה היה קצת מתסכל. לא ניסיתי להכניס אותן להקפאה, ייתכן שזה מה שהיה מציל את הדובשניות מלהיות דביקות. במחזור הבא של העוגיות, ערבבתי 50 גר' של אבקת סוכר עם כף מים בקערית קטנה ואת התערובת הזו ערבבתי עם החלבון המוקצף שנשאר לי ממחזור העוגיות הראשון. כעת הן לא היו דביקות ויצאו פשוט נהדרות.

*חברתי וויני, מכינה דובשניות עם ג'ינג'ר טחון ועם סילאן במקום דבש והציפויים נהדרים. למי שמתעניין - מתכון כאן.





מקלוני אורז בדבש 
תוספת מתקתקה נהדרת לארוחת החג 
שינוי וגיוון מהאורז הנדוש בכל סעודה, מתאים ביותר לראש השנה

את מקלוני האורז האלו שכל אחד יכול להכין בקלות, האורחים שלכם ימותו עליהם. הם נקססים בפה, קראנצ'יים, נשברים בקלות ונמסים ברוק הפה.. מעין תוספת שהיא חטיף. משהו ייחודי ולא שגרתי. זה אחד הדברים שאני מכינה כדי להפתיע ולשמוע את קריאת ה- WOOOOW שלא מאחרות להגיע אחרי הטעימה הראשונה... 

את הרעיון האדיר של מקלוני אורז מטוגנים קיבלתי ממסעדה סינית בה אכלנו אני ובעלי לפני כ-10 שנים. הגישו לנו את המקלונים הקריספיים האלה, הם היו דביקים מעט מסירופ הסוכר אשר הוצק עליהם בחן. התביישתי לגשת ולשאול אחף בדיוק הכינו את הדבר הטעים-טעים הזה? ידעתי רק שאלו הם מקלוני אורז. למחרת מיהרתי לרכוש חבילת מקלוני אורז בשלושה שקלים (דאז..) קראתי בהוראות וראיתי שיש אופציה לבשלם במים ואופציה נוספת לטיגון. לא הייתי צריכה לחשוב הרבה כדי להבין שמה שהגישו לנו היה מטוגן. הרי מקלונים שכאלה בבישול, הופכים להיות סמרטוטיים ורכים.. 

טיגנתי. הכנתי גם סירופ סוכר בנפרד. כשהתקרר הסירופ לחלוטין, יצקתי אותו מעל המקלונים והוספתי גם שקדים מלובנים שעברו קלייה קצרה על מחבת עם מעט מאוד שמן.  הכמות יוצאת ענקית, מחבילה אחת שעולה כ-5 שקלים בכל סופר/מכולת. שתי תבנית חד פעמיות ענקיות, מלאות עד אפס מקום.

הטיגון לוקח - שימו לב - בדיוק שתי שניות!

תודה לאחותי שצילמה תמונות אלו בסוכות אשתקד

 

 
 
 
מה צריך?
 

*סיר רחב עם הרבה שמן(בין ¾ ל-1 בקבוק. אך אל דאגה, בסיום טיגון כל החבילה, השמן נשאר צח ובהיר. אחרי השימוש תסננו אותו מחתיכות מקלוני האורז הקטנות שנפלו לתוכו במסננת צפופה, ותוכלו לעשות בו שימוש נוסף. הוא לא מקבל טעם/צבע שונים) סננו ובעזרת משפך יבש תוכלו להחזירו לבקבוק הריק.


*כף גדולה מחוררת בקרבת מקום.


*שתי תבניות חד פעמיות ענקיות, מרופדות בהרבה ניירות מגבת סופגים.


 

אז איך עושים? 


בשלב הראשון הכינו את סירופ הדבש כדי שיספיק להתקרר לגמרי


מצרכים:

  • כוס וחצי סוכר
  • כוס ורבע מים
  • מיץ מחצי לימון
  • כף דבש/גלוקוזה - לבחירה (אם אתם לא מבינים מה פירוש 'לבחירה' שמופיע במתכונים, הכוונה היא- "לא חובה" או אם תרצו בלשון העם - "אם מתחשק לכם" ;))

הכנה

מכניסים את המצרכים לסיר קטן/פינג'אן מלבד מיץ הלימון, והביאו לרתיחה על אש בינונית תוך ערבוב עד המסת הסוכר. הנמיכו את הלהבה ובשלו כ-20 דקות נוספות. הוסיפו את מיץ הלימון ובשלו שתי דקות נוספות. הניחו לקירור. 

הכנת המקלונים:

ראשית הכניסו לקערה גדולה את חבילת מקלוני האורז, יש להם נטייה להתפזר לכל עבר, "פיתחו" את המקלונים שלא יהיו סגורים, מהודקים וסבוכים אחד עם השני.

 
 

מחממים שמן בסיר, כשהשמן חם מאוד(!) (אם לא יהיה חם מאוד, הוא לא יתנפח כמו פופקורן, אלא יישאר אותו הגודל ורק ישחים) מכניסים לבדיקה מקלון אורז אחד(אני סמכתי על הנסיון שיש לי ולא טרחתי לבדוק, הלכה לי כל ה'נגלה' הראשונה לזבל:/) אם הוא מקבל נפח פי 5 מגודלו, זה הזמן להכניס חופן מקלוני אורז 'פתוחים'(ראו תמונות) לתוך השמן. תוך שתי שניות הוא תופח מאוד..  יש להפוך אותו מייד בעזרת הכף המחוררת לצד השני לטיגון של שנייה נוספת. מרימים את המקלונים המטוגנים, מנערים קלות לניעור עודפי השמן ומעבירים במהירות על הניירות הסופגים.


 

שולפים את ניירות המגבת ויוצקים את הסירופ הקר מעל. זרו שברי שקדים/קשיו קלויים. מעדן!


 


הערות:

*הכינו בקרבת מקום הטיגון, כלי שאמור להכיל את מקלוני האורז אשר לא יתנפחו בטיגון. זה קורה כאשר השמן אינו חם מספיק או כאשר המקלונים שרכשתם אינם טריים (הקפידו כבר בעת הרכישה בחנות לבדוק את תאריך הייצור). הנה תמונה מהמקלונים שלא תפחו לי כיאות, הם רק קיבלו צבע וספגו הרבה שמן. לא נותר, אלא להזביל.

 

** ממליצה מאוד(!!!!!) להניח את התבנית עם המקלונים בדבש על הפלטה כשעה לפני הארוחה. חלקם יתקרמלו מעט בתחתית..  טעייייים!!!

אין לי מושג לגבי חימום במיקרוגל/בתנור. אני חושבת שזה לא רעיון טוב.. אשמח לשמוע ממי שיש לו נסיון!






 
אחד מסימני החג - מתכון ללוביה(רוביה) יבשה מבושלת

(מתכון של חמותי לשעועית יבשה)


 

מצרכים:

400 גר' לוביה יבשה

שני בצלים בינוניים חתוכים לקוביות

5 שיני שום כתושות


תבלינים:

2 כפות רסק עגבניות

כף שטוחה מרק עוף

כף כמון

כף פפריקה אדומה

מלח 

רבע כף פלפל שחור גרוס

מעט צ'ילי גרוס - לבחירה

מעט אבקת בצל - לבחירה (מוסיף מאוד)

שמן לטיגון הבצל


ראשית משרים לוביה מהלילה בתוך קערה מלאה מים (כ- 3 ס"מ מעל גובה הלוביה). שופכים את מי ההשרייה ומשרים שוב כשעתיים במים רותחים מהקומקום. מכניסים לסיר עם מים שמכסים הכל, ומבשלים את הלוביה עד שהיא "כמעט מוכנה" (אם נוגסים באחד לבדיקה, מוודאים שהוא אכיל, אך לא רך כמו שאמור להיות). מסננים במסננת מהמים. 

בינתיים מטגנים את הבצל עד הזהבה, מוסיפים את הלוביה ביחד עם שיני השום הכתושות ומאדים ביחד כ-5 דקות תוך ערבוב מדי פעם. מוסיפים את התבלינים ומים עד גובה הלוביה (ניתן קצת יותר), ומבשלים על אש נמוכה כחצי שעה עד שהרוטב מסמיך מעט והלוביה רכה ונמסה בפה.. 


* ישנם גדלים שונים של לוביה, בדיוק כמו שעועית, לכן זמן הבישול יכול להשתנות ולהתקצר/להתארך אם הלוביה שלכם קטנה/גדולה יותר.. אני רכשתי את הסוג הקטן.


רוצה להזכיר לכם שיש כאן בבלוג מתכון חגיגי לעוף ממולא באורז/קוסקוס על מצע בצל ופירות יבשים וגם סימן נוסף מסימני ראש השנה - "סילקא" סלט סלק מנגולד מרוקאי.. 


 

לחדשים שהגיעו לבלוג - 

ראשית, אברככם בברכת "ברוכים הבאים!". מאוד שמחה שאתם כאן.

יש לכם אפשרות להרשם לעדכונים דרך קוביית "נשארים מעודכנים" בתחתית העמוד, הכניסו את כתובת הדואר האלקטרוני שלכם ולחצו על "שלח", וכל מתכון חדש שיעלה כאן, תקבלו אותו ישירות לתיבת הדואר שלכם.

בהצלחה!


 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

56 תגובות

קוביית קוד חופשי
החינה של ליסה ונדב

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Lisa's Henna Slideshow: KEREN’s trip from Tel Aviv, Israel to Jerusalem was created by TripAdvisor. See another Jerusalem slideshow. Create your own stunning free slideshow from your travel photos.
 
מי שלא ראה חינה מרוקאית אותנטית , חייב לצפות!!!
החינה היא של בת דודתי ליסה והחינה נערכה בביתה של אימי היקרה שנידבה את ביתה לאירוע . את המתוקים והמאפים הנהדרים הכינה הכל לבדה אם הכלה - דודה סימה המוכשרת ואני רק צילמתי..
מקווה שתהנו,  קרן.

*ליסה יקרה -מוקדש לך בהמון ♥
נשארים מעודכנים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל קרן אברהם הלוי אלא אם צויין אחרת