33
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

ליאתה

חיתוכיות קפה ערמונים

מתחשק לכם משהו ליד הקפה של אחר הצהריים?...

ראיתי את המתכון של שירלי נמש לחיתוכיות עם פרי ואמרתי לעצמי בלב שמתחשק לי לנסות לתת להן גיוון איטלקי http://www.shirley-nemesh.com/?p=3140

הייתה לי בבית קופסת קרם ערמונים שפרט לטעימה קטנה לא נעשה בה שימוש והחלטתי להשתמש בה. אמרתי לעצמי עם טעמי קפה זה בטוח ילך טוב וקיבלתי עוגה מנצחת! פרוסה קטנה ליד הקפה זה תענוג

המתכון של שירלי נמש – עם שינויים וההערות שלי:
תבנית מרובעת בגודל 25X25 ס"מ (אני השתמשתי בשתי תבניות עגולות קטנות חד פעמיות)
לשכבת הבצק והפירורים -
3 כוסות קמח  (420 גר' קמח – אני השתמשתי ב-390 גרם קמח ועוד 30 גרם אבקת קפה נמס)
1 כוס (200 גר') סוכר (השתמשתי בסוכר חום)
1 כפית אבקת אפייה
1/4 כפית מלח
200 גר' חמאה קרה חתוכה לקוביות
1 ביצה L טרופה קלות

למלית - קופסת קרם ערמונים (כמו ריבה) – כל קופסה מכיל 400 גרם קרם ערמונים, לכל עוגה השתמשתי בכ-200 גרם. צריך למרוח שכבה יפה אבל לא יותר מדיי.
תהליך ההכנה:
מתחילים עם הכנת הבצק, מנפים את החומרים היבשים, ולהם מוסיפים את קוביות החמאה והביצה – עד שמתקבלת תערובת פירורית (הפירורים צריכים להיות גדולים יחסית, אני לשתי ביד אחת כיוון שיד אחת שלי פצועה ותוך מספר דקות התקבל בצק נעים נעים).
כיוון שרציתי לעשות שתי עוגות עגולות קטנות חילקתי את הבצק לארבע חתיכות שוות. שתי חתיכות לכל עוגה (כלומר חצי חצי).
רבע ראשון הידקתי לבסיס התבנית ואת השאר איחסנתי במקרר. לנסות להדק את הבצק בצורה אחידה ככל האפשר.
למרוח על בצק הבסיס את הקרם (או ריבה) בצורה אחידה.
לפירורי הבצק העליון – כיוון שלשתי את הבצק ביד חשבתי על דרך לעשות פירורי בצק, אז לקחתי את יתרת הבצק (שאותו חילקתי לפני לרבעים, משמע רבע אחד) וגירדתי אותו במגרדת (זו שמכינים איתה רסק עגבניות). את אותן חתיכות בצק פיזרתי באופן אחיד ככל האפשר מעל קרם הערמונים.
העברתי את העוגות לתנור שחומם מראש ב-180 מעלות צלסיוס לכחצי שעה. כיוון שהבצק חום (קפה וסוכר חום כבר אמרנו...) כדאי לבדוק שהחלק העליון מזהיב ולא נשרף מבלי ששמים לב, אחרי 20 דקות לבדוק את הבצק ואם מוכן להוציא מהתנור, אם לא - להשאיר ולהשגיח.
אפשר לחתוך לקוביות או אם אופים בתבנים עגולה כמו שאני עשיתי לחתוך לפרוסות ולהגיש. שימו לב שכדאי לבצע את החיתוך רק כאשר העוגה התקררה ויציבה. אצלנו היה אילוץ של זמן לפתוח אותה כשעוד הייתה חמימה והיא די התפרקה בדרך לצלוחיות.

לבריאות ליאת.

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

4 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל תותי-בת אלא אם צויין אחרת