66
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

לבשל בכיף

עוגת תפוח בדבש

בס"ד

 

עוגה נפלאה לראש השנה הקרב ובא, משלבת בתוכה תפוחים ודבש.

העוגה מעולה בהקפאה ולכל הלחוצים בזמן ניתן להכין אותה מראש שבוע-שבועים לפני החג וככה עוד דבר יורד לנו מעל הראש.

ניתן לשלב בעוגה אגוזים במקום תפוחי העץ, אבל בראש השנה לא נהוג לאכול אגוזים כיוון שהמילה אגוז שווה בגימטריה לחטא והרי כולנו רוצים להגיע ליום הכיפורים נקיי'ם מכל חטא ועוון.

שתהיה לכולנו שנה טובה,מתוקה ומבורכת.

 

המצרכים:

קערה 1:

 

3 חלמונים

3/4 כוס סוכר

1 כוס דבש

1 כוס שמן

1 כוס תה /קפה חריף (השתמשתי בתה)

4 תפו"ע קלופים ומגוררים

1 כפית קינמון

קורט מלח

 

קערה 2:

3.5 כוסות קמח

1 כפית אבקת אפיה

1 כפית שטוחה אבקת סודה לשתיה

 

קערה 3:

3 חלבונים

1/4 כוס סוכר

 

3 תבניות אינגליש קיי'ק משומנות

 

אופן ההכנה:

- לשים את כל מרכיבי קערה 1 ביחד ולערבב עד לקבלת תערובת חלקה.

- להוסיף את כל מרכיבי קערה מס' 2 לקערה מס' 1 ולבחוש עד לקבלת בצק אחיד.

- להקציף את מרכיבי קערה מס' 3 ביחד עד לקבלת קצף יציב ונוקשה.

- לאחד את קערה מס' 3 עם תערובת הבצק בתנועות עטיפה.

- ליצוק את התערובת לתבניות עד 3/4 מגובה התבנית.

- לאפות בחום של 180 מעלות כחצי שעה עד שקיסם הננעץ בעוגה יוצא נקי.

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

4 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל פזית 72 אלא אם צויין אחרת