00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

בלוג בישול וחיים בקצב הסלסה

דייג אוהב דגים? ארגנטינאי אוהב צ`וריסו?

דייג אוהב דגים? ארגנטינאי אוהב צ`וריסו?

אז זהו שלגמרי כן

את דובי הכרתי דרך טל.
לטל יש בלוג שאני מאוד אוהבת 
"מה יש לאכול" והוא אחד מהחברים הכי הכי הכי טובים שלי .

יום אחד טלהתקשר אליי ואמר לי שיש לו חבר טוב להכיר לי.
אצלי זה עובד פשוט : אם אני אוהבת מישהו, אז אוטומטית אני גם אוהבת את החברים שלו, כי אמור לי מי אתה ואגיד לך מי חבריך (נגיד,נו...).
אז אמרתי לו שייתן לדובי את מס' הטלפון שלי ואני אשמח להכירו.
וכך היה, אלא שמי שמכיר אותי ואת הסלולרי המעאפן שלי יודע שלהשיג אותי זו א-ליטל ביט בעייה.
או שתפוס איימים, או שאני לא עונה וגם לא חוזרת, ואם כבר עניתי ואני עסוקה ואני מבטיחה שאחזור- אז תשכחו מזה, כי שנייה וחצי אחרי שהבטחתי לחזור- אני כבר לא זוכרת עם מי בכלל דיברתי . למזלי יש לי אחלה אליבי, אני אחרי אירוע מוחי ויש לי הוכחות כתובות לכך, אז אם מבינים שאליי באים בטוב, קרי: מקבלים מה שיש לי לתת ולא נעלבים מאי החזרה שלי - הכל תותים.
ודובי קלט תוך שנייה מי אני ומה אני ומאז הפכנו לאחוקים של ממש.
אני מתה עליו.

הוא כזה אדם מקסים ומוכשר ואיש משפחה של פעם , בלי פויילעשטיקים, והכישרון הזה שלו זה באמת משהו שאין להרבה אחרים, ולסיכום הוא לגמרי מאלו שאני שמחה לראות את שמם בצג של הבלק ברי המג'ייף שלי , ועוד יותר אוהבת כשהוא בא אליי.
הוא מאותם אנשים שאני רוצה להיות חברתם לנצח. 
הוא גורם לי לחייך ולצחוק וליהנות, והוא לגמרי קסם של אדם.
אז טל - תודה יא אח מקסים על שהכנסת לי את דובי לחיי.

אז ככה, מה שדובי עושה זה נקניקיות. זה התחיל כתחביב והפך למקצוע.

הוא איש היי טק לשעבר, שאוהב מאוד בשר ובמיוחד להכין נקניקיות, אבל נקניקיות אמיתיות, מ- 100% בשר  ולא האיכסה הזה שמוכרים בשווקים,

 אממה, הוא כזה פרפקציוניסט שהחליט שאם הוא עושה משהו , גם אם זה במסגרת תחביב, הוא עושה אותו עד הסוף, ומה הוא עשה? נסע לגרמניה ללמוד את כל התורה מאיזה 'נקניקן' (יש לזה שם שאני לא בדיוק זוכרת) - הטוב ביותר בתחום, וכל הסיפור מסופר כאן,  , כנסו לקרוא אותו ממקור ראשון.

בכל מקרה דובי פתח  את איטליז הבוטיק 'הלגה וורסט'. הלגה זה נקניקיות בגרמנית, איזו שפה מעאפנה הגרמנית הזו, הם קוראים "הלגה"  (שם של אישה) לנקניקייה. בטח הם קוראים לפסיפלורה 'האנס' או זיגפריד'....


מדי שבוע הוא טוחן בשר טרי ואיכותימתבל ויוצר נקניקיות טריות ונקניקי סלאמי בשיטות מסורתיות כפי שנעשו מאות בשנים - הרבה לפני המהפכה התעשייתית.

על הנקניקיות של דובי שמעתי מאנשי מקצוע רבים. זה התחיל באורן גירון ונגמר בשורה ארוכה של שפים ומסעדנים שאמרו לי חד וחלק :"הנקניקיות הטובות ביותר בארץ".
בכל מקרה אני לא מאמינה עד שאני לא טועמת, וביקשתי מדובי שיבוא אליי .
בפעם הראשונה שדובי הגיע זה היה יותר מפגש חברתי מאשר מפגש טעימות.  ישבנו דיברנו ולא הפסקנו עד שנהיינו רעבים, 
 נכנסנו למטבח ודובי אמר לי :"שבי, אני מכין, אני מפנק אותך" (אין, נמסה ממנו !), ומייד לקח את העניינים לידיים, ותוך דקות הכין לי את הנקניקיות הבאמת הכי טובות שאכלתי בחיי. היו שם ארבעה סוגים ואהבתי  בהתעלפות שלושה מתוך הארבעה וסוג אחד קצת פחות, אבל זה בגלל שאני פחות אוהבת את הסוג הספציפי הזה של הנקניקיות (משהו שדומה לקבנוס בטעם ובמרקם, והוא אמר מלכתחילה שאת זה אוהבים רק מי שבאמת מכיר ויודע).
דבר אחד הפריע לי :  למה אין צ'וריסו ? איך יכול להיות שהוא בא אליי, הארגנטינאית הגאה , בלי צ'וריסו? שערוריה של ממש!
דובי קצת הסמיק ואמר :"טרם הספיקותי", אמרתי לו שעד שהוא לא מכין צ'וריסו שלא ידבר איתי, כלומר שכן ידבר, אבל על נושאים אחרים, ואז... ואז בתחילת השבוע הוא התקשר ואמר : "מותק, יש", וקבענו.
אמרתי לו שיביא איתו את עמי, החבר הצלם שלו שצילם את התמונות האלו שאתם רואים כאן, שגם איתו התחברתי במסגרת מבצע  ה"חבר מביא חבר" שיש לי בתקופה האחרונה וקבענו על יום רביעי אצלי בבית.

זה לא ייאמן , אבל בדיוק בחצות היום, 12:00 בצהריים , דובי דפק לי בדלת.
"קבענו ב- 12:00 אז עכשיו 12:00".
חתיכת ייקה שכמותו.
הוא נכנס, עמי נכנס דקות ספורות אחריו , ואני כבר שמתי את הפאריז'ה הביתית על הגז.
למי שלא יודע מהי פאריז'ה ביתית (כל מי שלא ארגנטינאי כמובן) אסביר שמדובר במתקן גריל ביתי שכולל שלושה חלקים (חלק תחתון  עם חור עגול ללהבת הגז שמהווה תושבת לרשת שמעליה יש פעמון אוטם) ובתכלס מהווה גריל ביתי. הבשר נעשה בו בדיוק כמו בגריל אמיתי ואני חושבת שאין בית ארגנטינאי שלא גדל עם ועל זה.



האמת היא ששנים לא היה לי, ובכל פעם התחננתי בפני כל אלו שנסעו לשם שיביאו לי, ורק לאחרונה אופק,האחיינית היפה שלי, זכרה להביא לי.



דובי התלהב מהפאריז'ה ואמר שהוא רוצה גם אחת כזו. איך אפשר שלא... מוצר גאוני.
התחלנו לשחק עם הפאריז'ה והאש והיה כיף שחבל לכולם על הפנאי.
עמי צילם ואנחנו שיחקנו.
הריח הרג לנו את הצורה,אבל חיכינו בסבלנות.


דובי אמר שכדאי להכין גם במחבת, כי לא לכולם יש את הפאריז'ה המיוחדת הזו, ואני  כמובן הסכמתי.
דובי טיגן עוד 2 צ'וריסוס במחבת והן היו כל כך טעימות שאין לכם מושג.


מבעוד מועד הכנתי צ'ימיצ'ורי שהלך אנגוז'ה עם הצ'וריסוס,

ואיך שהצ'וריסו הראשונה יצאה מהפאריז'ה התחרענו עליה שלושתינו עם בוחטה של צ'ימיצ'ורי והעונג היה בלתי ניתן לתאור.


עמדנו שלושתנו במטבח, האחד מאכיל את השני והיה פשוט טוב.
באמצע , החשמונאי התקשר, ושמע את הקול המיוחד שיוצא ממני כשאני ממש שמחה ומאושרת ושאל: "איפה את? מה את עושה? אני שומע את החיוך שלך עד לכאן".
"המממ... אתה צודק, אני ממש עסוקה, אז יאללה ביי".
רק כשהוא חזר מהעבודה והבין מה היה אמר :"ולא שמרת לי? או שזה תרופה"?
אני קוראת לכל דבר טעים, שאני מתקמצנת לחלוק עם אחרים  תרופה, וכן, הצוריסוס של דובי עונה על ההגדרה.

אחח, איזה טעים ! אחחח !

אגב, הצ'וריסוס של דובי מעולות עם ובלי הצ'ימיצ'ורי שלי, אבל למה לא להכין ?

לא יודעים להכין צ'ימיצ'ורי?  כנסו לכאן .

ומדוע אני מעלה את הפוסט הזה עכשיו, לקראת ראש השנה? כי זאת לגמרי תהיה אחת מהמנות הראשונות שיככבו על שולחן החג שלנו.
המנות הראשונות יהיו סיגרים ודגים מרוקאים, אבל לגמרי אי אפשר בלי הצ'וריסוס של דובי.

אם אתם בעניין של נקניקיות אמיתיות, כאלו שעם כל ביס אתם חשים וטועמים  את הבשר האיכותי ביותר שיש, אז דברו עם דובי, חוץ ממוצרים מעולים גם תגלו קסם של אדם (אמרתי שאני מתה עליו כבר?)

זה האתר שלו ,  מספר הטלפון שלו הוא : 054-5724878  דברו איתו, תגלו אדם מקסים ומקצוען .

 

תודה לעמי על  התמונות  והכיף  של הביחד.  כפי ששמתם לב עמי הוא צלם מאוד מוכשר, ניתן ליצור   עימו קשר בכתובת מייל  : amiad.oron@gmail.com 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

12 תגובות

פלפלים

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל אריאלה פיקסלר אלון אלא אם צויין אחרת