00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

מהלב ומהראש

וגם קצת דבש

 

יש משהו בטעמו של הדבש שאני לא כל כך אוהבת. אני מאוד נהנית לשלב את הדבש בלחמים, משרה לבשרים וגם רטבים אבל עוגת דבש למשל לא טעימה לי (או שמא עוגות דבש שטעמתי עד היום לא היו טעימות?)
כך או אחרת, החג הקרב יהיה הראשון שאחגוג יחד עם הבלוג שלי ולכן הייתי חייבת לנסות להכין עוגת דבש. המתכון הגיע מאחת החוברות הפרסומיות שמציפות אותנו לפני החגים ושבה את ליבי בזכות פשטות ההכנה וזמינות החומרים. הלכתי גם על טיפ של השף (כתוב השף של טרה) והוספתי קוביות חלווה קטנות. והתוצאה? עוגה עסיסית אך קלילה, בטעם מטובל ומעניין (לא מצליחה להחליט אם החלווה מוסיפה או מקלקלת:-) עם רמז דק מאוד של דבש בפנים. לדעתי היא לא חגיגית מספיק, אבל עם קפה טוב בצד בטוח תצליח לחמם בוקר סתוי אפרורי וקריר.

 

 

 

 

עוגת דבש ותבלינים(לתבנית אינגליש קייק או קוגלהוף קטנה):

1/3 כוס סוכר
1/3 כוס דבש
2 ביצים
1/3 כוס שמן צמחי
1/3 כוס שמנת מתוקה
2 כפות גדושות שמנת חמוצה
1כוס קמח+כף גדושה
1 כפית אבקת אפיה
קורט מלח
1/2 כפית אבקת סודה לשתיה
1/2 כפית קינמון טחון
1/4 כפית ציפורן טחון
1/2 כפית זנגוויל טחון או 1/4 אגוז מוסקט
1/3 כוס תערובת פקאנים ואגוזי מלך קצוצים גס
1/2 כף קמח
2 כפות שקדים פרוסים
אפשרות: 50 גרם חלווה חתוכה לקוביות קטנות

 

ההכנה:
מחממים תנור ל-160 מעלות ומשמנים את התבנית.
טורפים בקערה את הביצים עם הסוכר והדבש.
מוסיפים את השמן, השמנת המתוקה והחמוצה וטורפים היטב.
בקערה נפרדת מנפים את הקמח עם אבקת האפיה, סודה לשתיה, המלח והתבלינים.
מערבבים את האגוזים והחלווה עם חצי כף הקמח.
מעבירים את תערובת הקמח אל קערת החומרים הרטובים ומקפלים היטב רק עד שמתקבל מרקם אחיד.
מוסיפים פנימה את האגוזים והחלווה ומערבבים עד לפיזור אחיד.
אם משתמשים בתבנית אינגליש קייק-מעבירים את הבלילה אל התבנית המשומנת ומפזרים מלמעלה את השקדים הפרוסים.
אופים כ-20 דקות ב160 צעלות. מנמיכים את חום התנור ל-130 מעלות ואופים כ-25 דקות נוספות.
מוציאים את העוגה מהתנור ומצננים לטמפרטורת החדר.
משחררים בזהירות מהתבנית ומגישים.

 

הערות:
לא ידועות לי הכמויות בגרמים כי ככה הן צוינו במתכון שבחוברת (רק פי 3)
במקור יש לשים חלב ולא שמנת מתוקה אל הבלילה, פשוט היו לי שאריות של שמנת והיא גם מעניקה עסיסיות נוספת לעוגה
אפיתי בתבנית קוגלהוף קטנה והשקדים הפרוסים נטמעו בעיסה (כי פיזרתי אותם לפני שיצקתי את הבלילה) לכן לטעמי במקרה זה אפשר לוותר, אם כי זה מוסיף קצת ליופי החיצוני
כמות התבלינים ניתנת לשינוי לפי הטעם, אני תמיד שמה פחות ממה שממליצים. גם לא התחשק לי לגרר אגוז מוסקט לכן שמתי זנגוויל טחון
החלווה נמסה עם האפיה ויוצרת מעין חורים בתוך העוגה, קצת לא חינני
במציאות העוגה קצת פחות זהובה, אפקט השיזוף התקבל בצילום בזכות אור הבוקר הצהבהב

 

 

בהצלחה ובתיאבון!

 

שבוע נהדר לכולם!


 

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

24 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל IliAsh אלא אם צויין אחרת