00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

CooknBake

הטרייפל של גילי

מי מכם שרואה מאסטר שף בטח מכיר את המנה הזו.
גילי הרופאה קטנת הממדים הכינה אותה בתכנית של לפני שבוע, ומאותו הרגע נדלקתי והבנתי שאני חייבת להכין גם!
נכון, אני עכשיו סופרת נקודות (וירדתי קרוב ל-5 ק"ג!! כן כן אני גאה!!) ומנות כאלה הן לא בדיוק הקאפ אוף טי שלי בתקופה הזו, אבל היו לי אורחים השבת, ואתם כבר יודעים שכשיש לי אורחים זו הזדמנות מצויינת עבורי להכין מנות אחרות מאלה השיגרתיות, גם אם הן תעלנה לי בחטא קטן שובר דיאטה. שבת, מותר להתפנק!
אז התחלתי עם ההכנות ביום שישי, הרולדה שבתחתית בהחלט יכולה לחכות 24 שעות עד הגשת המנה, רוטב פירות היער גם הוא הוכן מראש, השלב הראשון בהכנת הקרם הפטיסייר הוכן בשישי, רוטב הדובדבנים הוכן כמה שעות לפני ההגשה והרכבת המנה נעשה ממש סמוך להגשה.
יצאה מנה אחרונה יפה וטעימה ברמות קשות. לא חושבת שיש קינוח שמעורב בו קרם פטיסייר והוא יצא לא טעים. הקרם הזה פשוט משדרג כל מנה, וביחד עם הרטבים הטעימים והרולדה בתחתית, אין ספק, זו בהחלט מנה מנצחת.
אני לא נצמדתי למתכון של גילי אבל הרעיון כולו שלה! שאפו!
 
 
טרייפל פירות יער ודובדבנים
בהשראת גילי הלפטק ממאסטר שף 2011
 
מצרכים לעוגת הספוג:
4 ביצים
100 גר` אבקת סוכר
2 כפות מים חמימים
1/2 כפית משחת וניל או 1 כפית תמצית וניל אם אין לכם
125 גר` קמח תופח
 
מצרכים לריבת פירות יער:
כוס וחצי פירות יער קפואים (ניתן להשיג בכל סופר)
1/4 כוס סוכר
 
מצרכים לקרם פטיסייר:
1/2 ליטר חלב
1 כפית משחת וניל / או מקל וניל חצוי לאורכו
4 חלמונים
3 כפות סוכר (60 גר`)
2 כפות קורנפלור
 
מיכל שמנת מתוקה 38%
2 כפות אבקת סוכר
 
מצרכים לרוטב דובדבנים:
1/2 צנצנת דובדבנים משומרים + 1/2 כוס מהנוזלים
1/4 כוס סוכר
2 שלוקים ליקר אמרטו
1 כפית קורנפלור
 
לקישוט:
50 גר` שקדים מולבנים קלויים
אבקת סוכר
 
אופן הכנת עוגת הספוג:
1. מפרידים חלמונים וחלבונים ומקציפים את החלבונים עם הסוכר עד לקבלת תערובת תפוחה ויציבה.
2. מוסיפים את החלמונים, המים והוניל ומקציפים עוד כדקה.
3. מוסיפים את הקמח ומערבבים בתנועת עטיפה בעזרת לקקן, עד להטמעות הקמח כולו.
4. בתבנית תנור מניחים נייר אפייה ומשמנים אותו קלות עם חמאה, מעבירים את תערובת העוגה ומיישרים.
5. אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות כ-12 דק` עד הזהבה קלה של המאפה.
6. מכינים מגבת מפודרת באבקת סוכר, מניחים את המאפה המוכן מעל המגבת כשנייר האפייה כלפי מעלה, קולפים את הנייר ומגלגלים את המאפה עם המגבת. מניחים בצד לקרור.
 
 
 
 
אופן הכנת ריבת פירות יער:
1. במחבת רחבה שמים את פירות היער ביחד עם הסוכר ומבשלים על אש בינונית תוך כדי ערבוב מזדמן עד אשר פירות היער מגירים נוזלים. מועכים תוך כדי עם גב הכף את הפירות וכשהכל מסמיך, מורידים מהאש.
2. מסננים את פירות היער מהנוזלים תוך כדי מעיכתם על גבי המסננת.
3. שומרים את נוזלי הריבה ואת הפירות המעוכים בכלים נפרדים.
 
 
 
 
הכנת קרם פטיסייר:
1. שמים את החלב בסיר (עם תכולה של שני ליטר) ביחד עם מקל הוניל החצוי או משחת הוניל, מביאים לרתיחה ומורידים מהאש.
2. מקציפים את החלמונים עם הסוכר עד קבלת תערובת אוורירית ובהירה בעזרת מטרפה ידנית, מוסיפים את הקורנפלור וטורפים היטב.
3. שופכים חלק מהחלב החם לתוך תערובת החלמונים ומערבבים היטב ומיד.
4. שופכים את תערובת החלמונים אל החלב (דרך מסננת כדי להפטר מגושים) מבשלים על אש קטנה תוך בחישה מתמדת בעזרת מטרפה עד להסמכה מלאה והופעת 3 בועות רתיחה. מורידים מיד מהאש.
5. מעבירים לקערת המיקסר ומערבלים עד שהתערובת מתקררת לטמפ` החדר.
6. את השמנת המתוקה מקציפים ומקפלים אותה לתוך הקרם המקורר, בתחילה 1/3 מהקצפת ואח"כ את כולה.
 
** אם אתם רוצים להכין את הקרם יום קודם להגשה, את שלב השמנת המתוקה תשאירו ליום שלמחרת. את הקרם המוכן העבירו לכלי מרופד בניילון נצמד, כסו היטב את פני הקרם בניילון נצמד ואשפזו במקרר.
ביום אחרי - הכניסו את הקרם (בשלב זה הוא צמיגי מאד) למיקסר ותפתחו אותו בעזרת וו גיטרה עד אשר הוא חוזר למרקם המקורי.
הקציפו שמנת מתוקה והטמיעו אותה בקרם.
 
7. העבירו לשק זילוף. (לא חובה)
 
 
הכנת רוטב דובדבנים:
1. במחבת רחבה שימו את כל המרכיבים למעט הקורנפלור, וערבבו  היטב ובשלו על אש בינונית עד שהתערובת מסמיכה מעט.
2. ערבבו את הקורנפלור עם מעט מיץ דובדבנים והוסיפות למחבת. בשלו כמה דקות עד להסמכה קלה.
 
הרכבת המנה: ** רצוי להרכיב סמוך להגשה.
1. פיתחו את בצק הספוג המגולגל וחצו אותו לשניים ברוחב. על כל חצי מרחו ריבת פירות יער (מהפירות) והספיגו במעט מהרוטב.
2. גלגלו כל חצי לרולדה ופירסו לפרוסות בעובי 2 ס"מ.
3. סדרו יפה על צלחת הגשה.
4. את הפרוסות המסודרות הרטיבו ברוטב של ריבת פירות היער.
5. הזליפו או מירחו את קרם הפטיסייר  כשהמרכז גבוה מהצדדים.
6. סדרו את הדובדבנים המבושלים מעל הקרם ושיפכו את הרוטב.
7. קשטו עם שקדים ואבקת סוכר (לצערי הכנתי את השקדים אבל שכחתי לפזר אותם..)
 
** עד סעיף 5 ניתן להרכיב כשעתיים לפני ההגשה ולשים במקרר, את שלב 6 ו-7 רצוי להוסיף ממש לפני ההגשה.
** אפשר כמובן להכין בכלי בעל הקף צר ולעשות שכבות של עוגה - קרם- רוטב - עוגה - קרם - רוטב - ומעל הכל שקדים ואבקת סוכר.
 
חצו את הבצק לשני חלקים ומרחו בריבת פירות יער
 
 
גלגלו לשתי רולדות 
 
 וסדרו יפה על צלחת הגשה
 
 
 
 
פזרו את רוטב פירות היער 
 
 
והזליפו קרם פטיסייר
 
 
 
פזרו רוטב דובדבנים, קשטו והגישו
 
 הערות:
* כאמור, ניתן להכין את הקינוח בשכבות אבל גם ניתן להכין אותו בכוסות אישיות ורצוי שקופות, יצא מהמם!!
* לא! לא כדאי להחליף לקרם מאינסטנט פודינג! זה יצא טעים אבל ממש לא אותו דבר כמו קרם פטיסייר אמיתי.  הכנת הקרם הרבה יותר פשוטה ממה שזה נשמע, תנסו את זה בבית.
* ניתן לשחק עם טעמי הפירות - אפשר להשתמש רק בפטל (אפשר ורצוי טרי), אפשר להשתמש רק בדובדנים או רק בפירות יער..... איך שאתם אוהבים.
* אם אתם משתמשים רק בפירות יער בדקו את המתיקות של הרוטב, כי הם מטבעם חמוצים. מצד שני, החמיצות הקלה עושה טוב לקינוח, אז אל תמתיקו אותו מידי.
 
שיהיה אחלה של שבוע!
 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

52 תגובות

בחירת העורך
מציצים מעבר לים
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל CooknBake אלא אם צויין אחרת