00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

מכל האהבות שיש לחלום...

זכויות יוצרים

סינבון

17.9.11

לפני כחמש עשר שנה עבדתי בארה"ב.

הייתי אופר - מטפלת לילדים במשפחה אמריקאית.
באותו הזמן גיליתי את נפלאות מאכלי היבשת - נפלאות הג'אנקפוד - אני התאהבתי בעיקר ב"טאקובל" וב"סינבון".

   


לפני כ - 12 שנים, ביקרתי שם שוב, והבנתי באמת למה התאהבתי בשניים.

אחרי חודש וחצי חזרתי לארץ, ומאז המשכתי לפנטז על הסינבון.
מעולם לא ניסיתי לעשות - כי זה תמיד נראה לי נורא מסובך.

השבוע גיליתי שנפתח בישראל סניף ראשון של "סינבון" בכיכר רבין התל אביב.

ואז חזר לי הרצון לטעום שוב מהמתוק מתוק הזה.
אז חיפשתי מתכון... ומצאתי.

עשיתי מההתחלה כמות גדולה, חלק מהבצק הקפאתי.
בגלל הכמות הגדולה, נאלצתי לעשות כמה שינויים....

המרכיבים:

לבצק:
  • 2 קילו קמח לבן מנופה.
  • 4 כפות שמרים יבשים (2 כפות לקילו).
  • 800 מ"ל חלב
  • 20 כפות שטוחות סוכר.
  • 300 גרם חמאה
  • קורט מלח
  • 8 ביצים
למילוי:
  • 80 גרם חמאה רכה
  • 145 גרם סוכר דמררה (1 כוס לא דחוסה)
  • 2 כפות קינמון
לציפוי:
  • 200 גרם גבינת שמנת - שמתי סימפוניה 3% של שטראוס. 
  • 120 גרם חמאה רכה
  • 350 גרם אבקת סוכר (½ -1 כוסות)
  • 1 כפית תמצית וניל
  • קורט מלח
אופן ההכנה זהה למתכון המקורי:
  1. בקערת המיקסר מערבבים את הקמח עם השמרים היבשים.
  2. בסיר מחממים את החלב עם החמאה, הסוכר והמלח, ומערבבים עד שכל החמאה נמסה (חשוב לא לחמם יותר מדי).
  3. מוסיפים לסיר את הביצים, טורפים מעט ומוסיפים את הכל לתערובת הקמח והשמרים.
  4. בעזרת וו הלישה לשים 10 דקות, עד שמתקבל בצק רטוב יחסית.
  5. מכסים את הקערה בניילון נצמד, ומתפיחים לפחות שעה (או במהלך הלילה במקרר).
  6. לאחר ההתפחה, מחלקים את הבצק ל-2, מכסים במגבת ונותנים לו לנוח על משטח העבודה 10 דקות.
  7. על משטח מקומח מעט, מרדדים כל חלק של הבצק למלבן של 25 ס"מ על 30 ס"מ. מורחים כל מלבן בחמאה רכה, ומפזרים מעל סוכר חום מעורבב עם קינמון.
  8. מגלגלים כל מלבן לרולדה, וחותכים כל אחת ל-10 עד 12 שבלולים.
  9. מניחים את השבלולים בתבנית אפייה משומנת. חשוב לא להצמיד אותם יותר מידי, מאחר והם עוד תופחים בזמן האפייה.
  10. אופים בתנור שחומם מראש ל-190 מעלות כ-20 עד 25 דקות.
  11. בעזרת מיקסר ידני או מטרפה, מערבבים את כל חומרי הציפוי.
  12. מורחים את הציפוי על הסינבונים בעודם חמים  - הכי טוב מיד כשהם יוצאים מהתנור.

את הבצק הכנתי בצהריים ויצאתי מהבית.

כשחזרתי מצאתי אותו כך:

   

   

חתכתי את הבצק לשמונה חלקים שווים (פחות או יותר) וכידררתי אותם לכדור.
ארבעה חלקים מיד נכנסו לשקיות ניילון ומשם לפריזר - כדי שבפעם הבאה יהיה יותר מהיר להכין.
את ארבעת החלקים האחרים - כיסיתי במגבת לעשר דקות.

לאחר 10 דקות, שיטחתי 3 כדורים (לרביעי נגיע בסוף), מרחתי בחמאה ומעל פיזרתי את הסוכר עם הקינמון.
גילגלתי לרולדה והתחלתי לחתוך.

ואז הנחתי אותם בתבנית

היפים האלו הוכנסו לתנור ב- 180 מעלות, עד ששהפכו להיות בצבע זהוב כהה.

עם ההוצאה, מרחתי עליהם את הציפוי

בתיאבון

לסיום:

חידה - מצאו את ההבדלים.

   

הסתייגות קטנה - ולא בשביל לבאס...
שנייה לפני שאתם הולכים למאפיית הסינבונים המצויינים - ראוי לציין שכל סינבון מכיל  830 קלוריות - לא מעט.
פעם ב... מותר.

אני בטוחה שהסינבונים שלי מכילים מעט פחות קלוריות - פחות סוכר, פחות חמאה, הגבינה היא גבינה רזה... אבל ולמרות הכל, הם עדיין מכילים המון קלוריות, לכן יש להשתמש בהם  כפינוק ולא כארוחה יומיומית. (דעתי האישית כמובן).

ולסיום סיומת - נחזור לכדור הרביעי...

באותו הערב התקיימה שיחת הורים בבית הספר של ירין.
אני הבטחתי להכין מאפה...

וזה מה שהכנתי:

 

שכחתי לצלם את "אחרי האפייה", תצטרכו להאמין לי שהחלה יצאה מצויינת. (תשאלו את הורי הכיתה - הם עדיי).

החלה הוגשה עם חמאה ודבש.

 

שבוע טוב
יערה.

 

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

19 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל ktumama אלא אם צויין אחרת