00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

שמרית - זה לא רק שמרים

צרכ(ח)נות - בלוג חדש

צרכנות () או צרחנות ()?
בעידן המודרני, כל יום צצים על המדף מוצרים חדשים, עסקים נפתחים ונסגרים בין לילה ושירות הלקוחות כבר "ממש לא כמו פעם" ה-צרכנות לרוב הופכת ל-צרחנות.

בבלוג אנסה לעשות קצת סדר, להמליץ על שירותים ועסקים איכותיים ולהזהיר מכאלה שלא.
יהיו טיפים, מבצעים, הנחות, מתנות ומתכונים.
 
אתם מוזמנים להתרשם ולהירשם לעדכונים בקישור הבא-
http://blog.tapuz.co.il/shimritaz

לחמניות דבש בצורת רימון

לחמניות דבש - רכות ומתקתקות.
המתכון במקור הוא לחלה עגולה וחגיגית, אני החלטתי לגוון ולעצב לחמניות רימון/תפוח קטנות ולהניח לכל סועד על הצלחת.

כמו כל המתכונים (שאני ניסיתי) של סמדר זורע ברמק גם זה פשוט להכנה, מהיר וטעים.
אחרי האפייה והצינון ניתן להקפיא את הלחמניות (להפשיר בטמפ' החדר).

לחמניות דבש - סמדר זורע ברמק

6 כוסות קמח לבן (840 גר')
1.5 כפיות מלח (9 גר')

מנפים את הקמח לקערה גדולה, מוסיפים את המלח ומערבבים.

4 כפיות שמרים יבשים (16 גר') או 35 גר' שמרים טריים

מוסיפים ומערבבים.
(אם משתמשים בשמרים טריים ממיסים אותם בנפרד בחצי כוס מהמים עם כפית מהדבש ומשהים לתסיסה כ-10 דק', לאחר מכן מוסיפים אותם לשאר החומרים ויוצרים בצק).

2 ביצים שלמות טרופות
1/3 כוס דבש נוזלי (120 גר')
1/2 כוס שמן קנולה (125 מ"ל או 110 גר')
1+1/4 כוס מים (300 מ"ל)

יוצרים גומה בקמח ויוצקים לתוכה את הביצים, הדבש והשמן.
מוסיפים את המים ומערבבים בכף לבצק אחיד (אפשר לערבב במיקסר ואח"כ ללוש בקרס לישה 8 דק' במהירות איטית).
לשים את הבצק על משטח חלק במשך כ-10 דק' עד שהוא נעשה גמיש ורך מאוד, הבצק מעט דביק באופיו אבל אין צורך להוסיף קמח וגם לא לקמח את המשטח.
מגלגלים את הבצק בקערה משומנת קלות, מכסים בניילון נצמד ומשהים לתפיחה עד שהבצק יכפיל את נפחו כ-60-90 דק'.
מחממים תנור ל-180 מע'.
מוציאים את הבצק, לשים מעט להוצאת האוויר ומחלקים ל-18 חלקים (אני חילקתי לכדורים במשקל 70 גר'), משאירים מעט בצק בצד לעיצוב הרימון/תפוח ומכסים אותו כדי שלא יתייבש.
כל חלק מכדררים לכדור ומניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה.
מרדדים את הבצק שהשארנו בצד וקורצים עלים/יוצרים רצועות בצק וחותכים משולשים ליצירת ה"כתר".
מברישים עם ביצה טרופה ומניחים מעל את העלים/כתר.
מתפיחים עד הכפלת הנפח.
אופים ב-180 מע' עד שהלחמניות שחומות (כ-15-20 דק').

הערות:
אני לשתי את הבצק במיקסר על מהירות איטית כ-10 דק'.
את הביצים הוספתי שלמות ולא טרופות.
הוספתי עוד 1/4 כוס מים בערך כדי שהבצק יהיה רך ומעט דביק.
המתכון מיועד להכנת חלה עגולה וחגיגית, אני העדפתי להכין לחמנייה אישית לכל סועד.

תמונות..

חומרים יבשים

מוסיפים את החומרים הרטובים

בצק אחיד, רך וגמיש - לפני התפחה

אחרי התפחה - הכפיל את נפחו

מחלקים לכדורים

ה"רימונים" לפני התפחה שנייה

ויש גם תפוח

מוכן..

ועם חמאה לאיזון הקלורי :P

אפרופו תפוחים -
עוגת תפוחים נהדרת שהכנתי הפעם כמאפינס.
עם כדור גלידה בצד זו דרך נהדרת לסיים ארוחת חג
המתכון פה

הצצה לבפנים

ויש גם עוגת דבש אווירירית ממש פה.

שתהיה לכולנו שנה טובה ומתוקה כדבש

אם אהבתם פרגנו לי בלחיצה על ה-MAX IT או על "אהבתי"
יש לי דף בפייסבוק אתם מוזמנים להיות חברים שלי ולהתעדכן ראשונים.

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

56 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל פינוקית מתוקית אלא אם צויין אחרת