88
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

הבלוג של בתיה דורון

מבשלת, מצלמת, מטיילת, כותבת, מסקרת

קוד חופשי

פתחתי בלוג נוסף, אשמח אם תרשמו לקבלת עדכונים

  http://batyadoron.blogspot.co.il/

חלות לשבת

08/11/2011

 

לכבוד שבת נכין חלות. מי לא אוהב חלות, חמות, טריות שיוצאות בזה הרגע מהתנור, אני כל כך אוהבת את הריח הנפלא שמתפשט בבית בזמן האפיה.

 אבל לפני כן, המתכון פורסם: 

1. במגזין חפצים - תציצו

2. בספר הבישול שערכו עבורי באתר foodsdictionary - ממליצה להציץ ולצפות גם בערכים תזונתיים

הבצק הזה מתאים לחלות, לחמניות, לחם ואפילו עוגות, אפשר גם לשחק אתו וליצור כל מיני צורות. 

           

מצרכים:

1.     1 קילו קמח מנופה

2.     20 גרם שמרים יבשים או 40 גרם שמרים לחים + משפר אפייה אם יש 

3.     320 גרם מים קרים - בערך שתי כוסות חד פעמיות רגילות

4.     75 גרם חלמונים - מ- 3-4 ביצים בערך 

5.     140 גרם ביצים  שלמות - בערך 3 ביצים 

6.     55 גרם סוכר

7.     75 גרם שמן קנולה

8.     20 גרם מלח

9.     לזיגוג: לקחת מהחלמונים שנשארו לנו, לערבב עם מעט מים

הכנה:

1.     להכניס למיקסר עם וו לישה: קמח, שמרים, סוכר, משפר אפיה, ביצים, שמן, מים.

2.      ללוש לאט 2-3 דקות. 

3.     להוסיף את המלח ולהגביר מעט את המהירות ללישה של 7 דקות נוספות עד קבלת בצק חלק, רך אחיד וגמיש.

4.      לכסות במגבת ולהניח לתפיחה עד הכפלת הנפח, בערך שעה - אני משאירה בקערה של המיקסר

5.     לאחר ההתפחה, לקחת את הבצק, ללוש מעט על מנת להוציא ממנו את האוויר, לחלק למנות ולעצב צורות (חלות/עוגות/לחם), להניח             בתבנית מתאימה.

6.     למרוח בביצה, לכסות ולהשאיר לתפיחה נוספת של עד שעה.

7.     לאחר התפחה, להבריש שוב ביצה ומעל לפזר מה שאוהבים: שומשום/קצח/מלח גס

8.     לאפות בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות, בערך 15 דקות - לקרר על גבי רשת

9.     לשמור בשקית ניילון סגורה. אפשר גם להקפיא - לעטוף כל לחמנייה בניילון נצמד.

 מאחלת לכולנו שבת שלום ואפייה נעימה

 

 לכל מי שביקר אותי בבלוג אני מאחלת המשך יום נפלא

 תודה לכל מי שטורח ומגיב בבלוג

 אם אהבתם, אשמח אם גם תלחצו על אהבתי בצד ימין למטה

ו/או גם על -

אתם מוזמנים גם להיות חברים שלי גם בפייסבוק 

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

66 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל בתיה דורון אלא אם צויין אחרת