00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

על קצה המזלג

מאפה בצק עלים במילוי בשר

17/10/2011

 

לאחרונה לאור ריבוי החגים והארוחות החגיגיות, לא שאני לא נהנית מימי החופש הנלווים אליהם אבל לא נעים לי להודות, כבר קצת נמאס לי לעמוד במטבח.

 יחד עם זאת,  מי שכמוני, לא דאג מראש להיות מוזמן כאורח ולהגיע לארוחה רק עם מתנה קטנה למארחת הטורחת.  אין לו ברירה אלא לחשוב על מנות נוספות לארוחה הבאה ובכל זאת  להרשים, הרי בסופו של דבר אי אפשר לשכוח זהו חג!

ובכן שמחה לבשר לכם שמצאתי את המנה העונה בדיוק לדרישות שלי, ושתוגש ברוב כבוד והדר אל שולחן חג שמחת התורה בביתי  -  

בצק עלים ממולא בבשר טחון וצנוברים, אשר יוגש מלווה ברוטב פטריות חם וסלט ירקות קצוץ דק דק!

 

שיהיה חג שמח לכולם... וקצת שקט עד ...... החג הבא!

 

נסו ותהנו

 

 

 

 

 

המצרכים:

  • 1 חבילת בצק עלים (1 ק"ג)

  • 600 גר' בשר טחון

  • 50 גר' צנוברים

  • 1 כוס עשבי תיבול קצוצים ( אני השתמשתי בפטרוזיליה וכוסברה )

  • 2 בצלים קצוצים

  • 2 שיני שום כתושות

  • 1 כפית בהרט

  • 1/2 כפית כרכום

  • מלח ופלפל שחור גרוס

  • טימין יבש

  • 1 ביצה טרופה למריחה מעל הבצק

 

 

ההכנה:

  1. מחממים תנור לחום של  200 מע'.

  2. במחבת רחבה מטגנים את הבצל הקצוץ במעט שמן קנולה עד שהוא נהפך לשקוף ומוסיפים את השום הכתוש.

  3. מוסיפים אל המחבת את הבשר הטחון ומערבבים עד קבלת עיסה פרורית בהירה של הבשר הטחון.

  4. מוסיפים את הצנוברים ועשבי התיבול ומערבבים מעט.מוסיפים את התבלינים. (טועמים ומשפרים תיבול).

  5. מכבים את האש ומצננים מעט.

  6. בינתיים פותחים את גליל הבצק  ומחלקים לשניים או שלושה ריבועים. מפרידים את הניילון ומניחים על נייר אפיה מקומח.

  7. וחותכים עם סכין חדה חריצים במרחק של כ- 3 סמ' האחד מהשני משני צידי הבצק ומשאירים באמצע קטע של כ- 15-20 סמ' שלמים לבשר.

  8. לוקחים את תערובת הבשר ומניחים מהמילוי לאורך מרכזו של הבצק.

  9. לוקחם את פסי הבצק מהצדדים וסוגרים בשתי וערב כל פעם מכיוון אחר עד לסגירת הבצק. למראה של חלה יפה.

  10. מעבירים לתבנית האפיה יחד עם נייר האפיה מורחים מעט מהביצה הטרופה ומפזרים טימין.

  11. מכניסים לתנור מנמיכים את החום ל- 170 מע' עד לקבלת צבע זהוב יפה.

 

 

כך זה נראה  לפני האפיה

 

 

 

 

אחרי האפיה

 

 

 

 

המצרכים לרוטב הפטריות:

  • 1 קופסא קטנה של  פטריות טריות שמפיניון קצוצות גס

  • 1 בצל גדול קצוץ

  • 2 כוסות מים רותחים

  • 2 כפות אבקת מרק פטריות

  • מעט טימין יבש

 


ההכנה:

  1. מטגנים במחבת רחבה את הבצל הקצוץ, מוסיפים את הפטריות והטימין וממשיכים לטגן עוד כשתיים שלוש דקות.
  2. מערבבים בכלי נפרד את המים ואבקת המרק ומערבבים היטב כדי שלא יהיו גושים.

  3. מוסיפים אל המחבת ומערבבים עד לקבלת הסמכה של הרוטב. (במידה ויש צורך ניתן להוסיף עוד מים)

 

 

 

לסיום הכינו סלט ירקות גדול והגישו לצד המאפה 

 

 

 

בתאבון לכולם ולהתראות במתכון הבא!!

 

 

 

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

31 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל hilfcook2011 אלא אם צויין אחרת