00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

מהלב ומהראש

הכי טובה ומשובחת

האם מוגזם להכתיר גלידה כקינוח מושלם? בטח ובטח בקיץ ההביל זה ה"משהו קטן וטוב" שממיס לבבות ומשכיח צרות :-) ולמרות שהקיץ כבר די מאחורינו הרי שהחום עדיין כאן ומה לעשות שבמתכונים של גלידה נתקלתי רק לאחרונה? לא שחיפשתי במיוחד אבל אם כבר יש תג שנקרא מפתה כל כך "גלידה", שאני לא אסתכל?
האמת ראיתי כמה מתכונים אבל על הקלאסיים שבהם דילגתי מיד מכיוון שיש צורך בחלמונים "חיים" ואני לא רציתי לקחת סיכון (בכל זאת יש פספוס בן שנתיים בבית). אז עברתי על עוד כמה ומתברר שיש דבר כזה גלידה ללא ביצים.
אם תגידו "זו לא גלידה אמיתית" בוודאי תהיו צודקים אבל מה שכרגע חשוב מבחינתי זה שהתוצאה תהיה קרה, טעימה וגם בטוחה לכל בני הבית, ובל נשכח שהיא קלת הכנה ואני יודעת בדיוק מה נכנס בפנים.
אז לא חייבים ביצים ולא חייבים מכונת גלידה (אם כי זה היה עוזר בהחלט). אפשר להתפנק בגלידה ביתית נהדרת במצרכים ובמאמץ די מינימאליים!

 

1. המתכון הראשון הוא של גלידת וניל צחורה וחלקה, אותו מצאתי באחד הבלוגים ברוסית שהכרתי לאחרונה.
הגלידה טעימה מאוד ומה שהיה חסר לי זה רק גרגירים ממקל ווניל כדי "לזעזע" קצת את הלובן הבוהק.

 

 

גלידה בטעם וניל

רכיבים (לכ-500 גרם):
300 מ"ל חלב מלא
250 גרם שמנת מתוקה
35 גרם אבקת חלב
90 גרם סוכר
1 שקיק סוכר וניל
10 גרם קורנפלור

ההכנה:
מערבבים בסיר קטן את הסוכרים ואבקת החלב.
מוסיפים 250 מ"ל מתוך החלב תוך ערבוב.
מניחים את הסיר על הכיריים ומביאים לרתיחה על אש בינונית מערבבים מדי פעם.
בינתיים בכלי נפרד מערבבים את הקורנפלור עם יתרת החלב.
ברגע שהחלב בסיר רתח יוצקים פנימה את החלב-קורנפלור ומערבבים היטב.
מבשלים כמה דקות עד שהתערובת מתעבה (זה לא הופך סמיך מדי).
מעבירים דרך מסננת דקה, מכסים בניילון נצמד כך שייצמד אל פני התערובת (כדי שלא יווצר כרום) ומצננים במקרר.
כאשר התערובת קרה לגמרי, מוציאים אותה ואת השמנת המתוקה מהמקרר.
מקציפים את השמנת לקצפת רכה.
מקפלים את השמנת לתוך תערובת החלב הקרה ומעבירים למקפיא (אם יש מכונת גלידה מוותרים על ההמשך).
מקפיאים כחצי שעה ובודקים אם הגלידה מתחילה להתגבש ולקפוא, טורפים היטב או אפילו מקציפים בעזרת מיקסר ידני.
מחזירים למקפיא וחוזרים על הפעולה כ3-4 פעמים נוספות עם ההקצפה.
בסיום התהליך מחלקים את הגלידה למנות, מקפיאים כמה שעות ומגישים.

 

הערות:
החלב הכי מלא בר השגה הצלנו הוא חלב בעל 3.6 אחוזי שומן (ואין מה לעשות אלא אם יש לכם חברים בעלי מחלבה משלהם)
אם יש לכם מקל ווניל, אפשר לוותר על סוכר הווניל ולהוסיף את הגרגרים לתוך החלב הקר
לי לא היה אבקת חלב אבל אני מניחה שכדאי ורצוי להשיג ולהוסיף
אני הקפאתי את כל הכמות בכלי אחד והיה צורך להפשיר קצת לפני שהיה אפשר לקרוץ כדורים בנוחות
הכי חשוב-אל תצפו לקבל מרקם של גלידה קנויה!

 

 

2. את המתכון השני מצאתי במקור באתר של איילת הירשמן  (היא עורכת מגזין "לאישה"). ניסיתי אותו כפי שהוא ובפעם השניה החלטתי לשנות קצת. מה גם שהיה לי עוד מיוגורט הכבשים של "המחלבה מבית יצחק", אז הינה הקישור למתכון המקורי ובהמשך הגלידה שלי על אותו עיקרון רק קצת שונה.

 

 

 

גלידת יוגורט מנגו-בננה

הרכיבים(כ-400 גרם גלידה):
400 גרם יוגורט כבשים 5%
1 בננה בשלה
1 מנגו בינוני
1 שקיק סוכר וניל
1/4 כוס דבש

 

ההכנה:
כ-4 שעות לפני ההכנה (מומלץ לילה קודם) מרפדים מסננת בבד חיטול ומסננים את היוגורט מנוזלים.
טוחנים בבלנדר את הבננה יחד עם המנגו הסוכר והדבש למחית חלקה.
מוסיפים את היוגורט וטוחנים מעט עד שהכל מתאחד.
מעבירים את התערובת  לכלי עם מכסה ומאחסנים במקפיא.
מקפיאים כחצי שעה ובודקים אם הגלידה מתחילה להתגבש ולקפוא, טורפים היטב או אפילו מקציפים בעזרת מיקסר ידני.
מחזירים למקפיא וחוזרים על הפעולה כ3-4 פעמים נוספות עם ההקצפה.
בסיום התהליך מחלקים את הגלידה למנות, מקפיאים כמה שעות ומגישים.

 

הערות:
אל תתפתו להוריד מהמתיקות, הרי ההקפאה ממתנת את הטעם
לגבי היוגורט-חשוב מאוד לא לרדת מ3 אחוזי שומן!
לפי המקור משתמשים רק בבננות ואז הצבע שקיבלתי היה אפרפר-משהו לכן החלפתי בננה האחת במנגו. הטעם לא ממש מורגש אבל הצבע קיבל שדרוג נהדר
שוב, הגלידה קצת קשה לעיצוב ויש צורך להפשיר אותה קלות לפני ההגשה
בכלל, אני ממליצה לחלק לכלים של ארטיק או כוסות חד פעמיות כדי להגיש צורה אחידה, חלקה ויפה

 

 

בהצלחה ובתיאבון!

 

סוף שבוע מושלם לכולם!


 



 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

23 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל IliAsh אלא אם צויין אחרת