66
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

איילת מטיילת

קוביית Facebook Like

שוק מחניהודה ומתכון למעורב ירושלמי

27/09/2011

 קודם חוב קטן: המשך הטיול שלנו בירושלים.

לאחר שטיילנו בעין כרם היפה הלכנו לאכול אוכל טעים מאד במסעדת "שיפודי הגפן" וכיוון שהיה יום שני אותו יום, יום הבר מצוות (כל שני וחמישי, כן?) זכינו לאכול ביחד עם משפחה חרדית שחגגה בר מצווה לבן. היה שמח. שמח מאד.

משם המשכנו לשוטט בשוק מחנה יהודה המיתולוגי.

 

 

 

איזה שוק מהמם!

ועכשיו המתכון המתבקש הוא למעורב ירושלמי. סילבופלה:

500 גרם שוארמה הודו חתוכה לקוביות

500 גרם פרגיות חתוכות לקוביות

250 גרם כבד עוף

250 גרם לבבות עוף

המהדרין מוסיפים גם טחול- אבל לי יש את הגבולות שלי, והטחול מחוץ לצלחת שלנו היום.

מתחילים בצליית הכבד והלבבות.

זו פעולה שנעשית לא רק מטעמי כשרות, אלא כדי שהכבד והלבבות לא יגירו דם לתוך הבשר.

את כל הבשר, כולל הכבד והלבבות הצלויים מערבבים עם 2-3 כפות שמן זית, בצל פרוס, כורכום, כמון, מלח, קארי, פלפל ובהרט.

 

מחממים היטב היטב מחבת כבדה. כשהמחבת חמה לגמרי, מכניסים את הבשר למחבת ומצפים לשמוע תסססססססססססס....זה סימן שהמחבת חמה מספיק והיא מגיבה בשמחה לכניסת הבשר. כעבור מס' רגעים בוחשים, מכסים במכסה ומבשלים על אש גבוהה עוד 10 דקות.

אפשר להגיש באופן הבא:

לקחת פיתה, להפריד אותה לשני עיגולים דקים.

לחמם מעט שמן זית  במחבת ולהניח את עיגול הפיתה עד שישחים. להוציא מהמחבת ולפזר מלח.

 למלא את הפיתה במעורב הירושלמי ברוחב לב, לקפל לחצי ולאכול בהנאה רבה.

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

41 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל ayeletgazit אלא אם צויין אחרת