00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

אוכל בטעם של עוד - ממטבחה של יוכי

סימנים לראש השנה

 

ראש השנה בפתח ומיד חושבים כיצד לשדרג את הסימנים שמידי שנה

מניחים במרכז השולחן ומברכים עליהם ...דלעת, קרא, כרתי, רוביא, גזר...

ברשומה זו אני מציעה לכם מס' הצעות טעימות לסימנים - כדאי לנסות!

ברשומה הבאה אציע עוד אפשרויות קלילות וטעימות...תהנו!

שתהיה לכולכם שנה טובה ומוצלחת בבית, בעבודה ובכל מקום שתחפצו!

 

קציצות כרישה - מתאים לראש השנה , אבל לא רק!
קציצות ירק טעימות וקלות להכנה, כך הכרישה הופכת
ידידותית יותר לציבור טועמיה - כחלק מהסימנים בראש השנה.



קציצות כרישה מטוגנות/יוכי

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

2 קישואים מגוררים גס וסחוטים מנוזליהם
כרישה אחת חתוכה דק(אפשר כמובן יותר)
1 ביצה
כחצי כוס קמח/פירורי לחם/קמח מצה
מלח, פלפל שחור, א. מרק, מעט כורכום


לאחד את כל החומרים וליצור תערובת אחידה.
למלא כף מהתערובת ולהניח במחבת חמה עם מעט שמן.
לטגן משני הצדדים ולהניח על נייר סופג.
תהנו!

 

בורקס סלק עלים - מנגולד/יוכי

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~


חבילת עלי סלק (מנגולד)
בצל קצוץ
מעט שמן
כמון, מלח, א. מרק פרווה, פלפל שחור, פפריקה מתוקה
בצק עלים


ההכנה:

לשטוף היטב את עלי הסלק, להסיר גבעולים קשים ויבשים.
לקצוץ את עלי הסלק לרצועות בינוניות ולשלוק במים רותחים כדקתיים.
לסנן את עלי המנגולד.

במחבת לטגן בצל קצוץ במעט שמן, להוסיף את עלי הסלק
להוסיף תבלינים ולטגן דקתיים - זהו המילוי מוכן!!!

לחתוך בצק עלים לריבועים, למתוח כל ריבוע ליצירת בצק דק,
למלא במלית ולסגור היטב.
לצפות בביצה ושומשום ולאפות - 200 מעלות טורבו עד להזהבה יפה.

סימנא טבא לכל עם ישראל!

כמובן שמתאים לכל השנה, המלית מתאימה גם למילוי בצק שמרים!
שנה טובה לכולם!

 

עוגת תפוחים ושקדים/יוכי~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

2 ביצים
רבע כוס שמן
1 כוס סוכר
4 תפוחים מגוררים גס
רבע כוס יין
כפית קינמון
ככוס וחצי קמח
חצי כפית סודה לשתייה


לבצק פירורים:

רבע מחמאה 50-  גרם
כשלושת רבעי כוס קמח ומעט סוכר

ליצור פירורים ולפזר על העוגה - כדאי להקפיא כמה דקות ולרסק בפומפיה.

שקדים מולבנים - חופן
מעט סוכר וקינמון לפיזור

מעט סילאן/דבש

לערבב את התפוחים, הסוכר, הקינמון והיין
לערבב את הביצים ושמן, לאחד תערובת ולהוסיף את הקמח.
לצקת לתבנית מלבנית צרה
לפזר את פירורי הבצק
ומעל סוכר, קינמון ושקדים.
לאפות בחום בינוני גבוה 180 מעלות עד להתייצבות.
מיד עם הוצאת העוגה לזלף מעט דבש או סילאן.
נ ה ד ר! תהנו, יוכי

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

3 תגובות

מהיכן מבקרים אותי?
free counters
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל יוכי68 אלא אם צויין אחרת