00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

סבתא מבשלת וגם...סורגת

עגבניו מיובשות בשמש

 
 
 
מכל העגבניות אני הכי אוהבת עגבניות שרי, ושרי תמר במיוחד, במשך שנים הייתי קונה כל שבוע קופסה גדולה של עגבניות שרי ומכיוון שאני הקלינטית היחידה שלהם, אם לא הייתי מכינה מהם סלט או משהו מיוחד תמיד היתה נשארת לי לפחות חצי קופסה של עגבניות שאותה נהגתי להפוך לעגבניות מיובשות בתנור, חלק הייתי כובשת בשמן זית ואת הרוב הייתי מקפיאה (בהמשך אסביר איך).
השנה הקייץ קשה לי במיוחד ואני משתדלת להדליק תנור כמה שפחות, וכך למעשה ויתרתי על ייבוש העגבניות האהובות שלי, כי אני לא מסוגלת להדליק תנור לכל כך הרבה שעות.
השבוע גיליתי שנשארו לי המון עגבניות שרי וחשבתי איך לייבש אותן בלי להדליק תנור, והחלטתי פשוט לנסות לייבש אותן בשמש ולראות מה יקרה.
מה אגיד לכם? לדעתי יצא אפילו יותר טעים מאשר הייבוש בתנור והכי חשוב, לא חיממתי את הבית במשך שעות וגם חסכתי בחשמל.
 
 
 
מרפדים תבנית תנור בנייר אפיה, חוצים עגבניות שרי רגילות או תמר לשניים ומניחים צפוף צפוף על המגש, מפזרים מלמעלה מעט מלח גס.
 
 
 
עוטפים היטב את התבנית עם רשת (אני השתמשתי ברשת נגד יתושים שמשצאתי במחסן) וזאת כדי למנוע ביקור של כל מיני חוצנים על העגבניות ומניחים בשמש מ2-7 ימים תלוי במידת הייבוש שאתם רוצים.
בערב שמים את התבנית במקום שאין בו לחות, אני שמתי את השולחן הקטן עם התבנית מתחת לשולחן הגדול במרפסת בלילה עם מגבת מטבח על התבנית והוצאתי כל בוקר חזרה לשמש.
 
 
 
וכך נראות העגבניות לאחר 7 ימים בשמש הקופחת, מיובשות ומצומקות. שימו לב לכמות הקטנה שנשארה מהתבנית המלאה בעגבניות בראש הדף.
 
 
 
מכניסים את העגבניות לכלי שיכיל אותן בנוחיות ושופכים מעליהן מים רותחים בערך 2-3 ס"מ מעל גובה העגבניות בתוספת 2 כפות של חומץ בן יין.
משאירים את העגבניות כך למשך שעה, שעתיים או עד שהן מתחילות להתנפח מעט ולהתרכך.
מעבירים אותן למסננת, שוטפים תחת זרם מים ומשאירים במסננת להגרת נוזלים כחצי שעה.
 
 
 
בזמן שהעגבניות במסננת מכינים את התיבול.
קוצצים גס 3-4 שיני שום, מורידים את העלים מ2-3 גבעולי טימין טרי, וקוצצים דק עלים מ 1-2 ענפי בזיליקום.
 
 
 
מערבבים את העגבניות עם העשבים והשום.
 
 
מעבירים הכל לצנצנת מעוקרת, ממלאים את הצנצנת עד מעל העגבניות בשמן זית, סוגרים מכסה ומשאירים בצד ליומיים.
אחרי יומיים אפשר להעביר את הצנצנת למקרר, אבל אפשר גם להשאיר על השייש עד שבוע ימים, החומץ אמור למנוע קלקול.
 
עגבניות מיובשות בשמש
 
החומרים:
עגבניות שרי או שרי תמר
מלח גס
מים רותחים
2 כפות חומץ בן יין לבן
2-3 גבעולי טימין
1-2 ענפי בזיליקום
3-4 שיני שום
שמן זית
 
ההכנה:
1. מרפדים תבנית תנור בנייר אפיה, חוצים את העגבניות לשניים ומסדרים כשהצד החתוך כלפי מעלה בצפיפות על התבנית. מפזרים מעל הכל מעט מלח גס.
 
2. עוטפים את התבנית ברשת כדי שלא יגיעו מזיקים לעגבניות ומניחים בשמש ישירה. הזמן בשמש תלוי במידת הייבוש של העגבניות, מיומיים ועד שבעה ימים. בערב לשים את התבנית במקום שאין בו לחות.
אני רציתי עגבניות יבשות לגמרי והשארתי אותן בשמש 7 ימים עד לייבוש מוחלט.
 
3. מעבירים את העגבניות לכלי ושופכים מעליהן מים רותחים שיכסו אותן כליל עד 2-3 ס"מ מעליהן, מוסיפים גם 2 כפות חומץ בן יין.
(בפעם הראשונה שייבשתי עגבניות שמתי אותן ישירות בתוך חומץ לכמה דקות לפי ההוראות וממש לא אהבתי את הטעם שהן קיבלו, ובמשך השנים גיליתי שהשיטה של המים הרותחים והכמות הקטנה של החומץ עושה מצויין את עבודת השמירה מפני עובש).
משאירים את העגבניות במים עד שהן מתחילות להתנפח ולהתרכך, בין שעה לשעתיים.
מעבירים למסננת שוטפים היטב תחת זרם מים ומשאירים במסננת כחצי שעה להגרת המים.
 
4. בנתיים קוצצים גס את שיני השום, מורידים את עלי הטימין מהגבעולים וקוצצים דק את עלי הבזיליקום (בלי הגבעולים).
כמות העלים והשום תלויה אך ורק בכם ובכמות העגבניות שיש לכם.
 
5. מערבבים את העגבניות עם השום והעלים, מכניסים הכל לצנצנת מעוקרת, מכסים בשמן זית עד מעל לעגבניות, סוגרים מכסה ומניחים בצד ליומיים.
לאחר יומיים אפשר להעביר למקרר, או לשמור עד שבוע על השייש במקום מוצל.
 
ייבוש בתנור ביתי:
למי שרוצה לייבש בתנור אני מציעה לייבש לפחות 2 תבניות ביחד אחרת זה פשוט לא כדאי.
מתחילים כמו בסעיף 1 ומכניסים לתנור שמופעל על טורבו על 80-100 מעלות ל7-10 שעות, מפעם לפעם יש להחליף בין מגשי התנור וגם בין הצדדים בתבניות עצמן.
 
מכאן להמשיך כמו עם עגבניות מיובשות בשמש למי שרוצה אותן משומרות בשמן.
 
למי שרוצה להקפיא אותן, כך אני עושה:
 
במחבת שמים כמות יפה של שמן זית ומוסיפים שום פרוס לפרוסות דקות כשהשום מתחיל להעלות ריח, מוסיפים את העגבניות המיובשות, ומתחילים לטגן תוך כדי בחישה, עד שהן סופגות את השמן ומתחילות להתרכך, (אם צריך מוסיפים עוד שמן זית שהעגבניות תהינה ספוגות היטב). מוסיפים עלי טימין ובזיליקום קצוץ מערבבים, משאירים במחבת לקירור ואז מעבירים לקופסה או שקית (אני מעבירה לשקיות זיפ לוק) ומעבירים למקפיא.
כשאני מכינה פסטות או דברים אחרים אני מוסיפה את העגבניות עם השום והירק ישר לתוך התבשיל בלי להפשיר תחילה.
 
בתאבון
 
 
 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

30 תגובות

תגובות אחרונות
ארכיון פוסטים
נקה
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל פנינה ט אלא אם צויין אחרת