00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

תופרת חלומות

ניסוי: גידול סוכרייה על מקל

ברוכים הבאים למדור חדש: שעשועי מדע

ולניסוי הראשון: גידול גבישי של סוכריה על מקל

מה צריך:

כוס מים

2-3 כוסות סוכר

אטבי כביסה כמספר הסוכריות

מקלות צ'ופסטיקס או אחרים

כוסית/צנצנות זכוכית

מגש

הוראות הכנה:

למזוג את המים לסיר קטן ולהרתיח.

להוסיף עוד ועוד סוכר ולערבב להמסה. המטרה: יצירת תמיסה רוויה. איך יודעים שהיא רוויה? כשמוסיפים עוד סוכר וגם אחרי ערבוב רציני הוא לא נמס. אז התמיסה רוויה.

מורידים מהאש ומצננים לפחות 20 דקות.

מארגנים את המקל:

טובלים את המקל בתמיסת הסוכר ואז בתוך סוכר ונותנים לו להתייבש.

 

כך נראה המקל בהתחלה:

בינתיים מוזגים את התמיסה המצוננת לתוך צנצנות או כוס, ובעזרת אטב ממרכזים את המקל כך שלא יגע בדפנות או קרקעית.

וניחים במקום בו ניתן לצפות בשינוי. השינוי איטי.

תוך 3-7 ימים תתגבש סוכריית גבישים על המקל.

הנה אחרי 12 שעות:

אחרי 3 ימים:

שימו לב להתגבשות הסוכר על דפנות הכלים.

הנה סוכריה בחוץ-

ופה אחרי כרסום מתוק

הילדים הוציאו הסוכריות וגילו שטעמן זהה ל"שערות סבתא", ממתק צמר גפן מסוכר.

 

מה קרה?

החימום עזר לסוכר ולמים להפוך לתמיסת סוכר רוויה. כאשר התמיסה מצטננת, ה"יכולת" של המים "להחזיק" את הסוכר יורדת והסוכר נפרד מן המים. הזכוכית והמקל משמשים כלוכדי סוכר, והסוכר מן המים מתגבש עליהם. התוצאה- ממתק.

הרעיון מכאן: http://www.sciencebob.com/experiments/rockcandy.php

אתר מצויין לניסויים מדעיים וההסברים, כולל משימות חקר ובניית ניסויים.

תהנו

עינבל

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

13 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל עינבלית אלא אם צויין אחרת