66
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

איילת מטיילת

קוביית Facebook Like

מאפה בצל אוסטרי

בשבת דפדפתי לי בספר הנהדר הזה "לחם טרי" כדי לקבל רעיון מה להכין לאורחים לאכול

ואז נתקלתי במתכון הזה:

"פשטידת בצל אוסטרית". אתם כבר מכירים אותי. אומרים לי "אוסטרי" ומיד כל היופי הזה מופיע מול עיניי:

כל כך קל לקנות אותי! לוקחים בצק שמרים- מוסיפים לו בצל, שמנת, ביצים, גבינה ואז מוסיפים לו את התואר "אוסטרי" וזה מה שקונה אותי.

ואני מיד נכנסת למטבח (ומכינה בשינויים קלים מהמתכון המקורי):

לבצק:

1/2 3 כוסות קמח לבן

2 כפיות שמרים יבשים

1/2 1 כוסות חלב פושר

1 כפית סוכר

2 כפיות מלח

ללוש את כל החומרים, להעביר לקערה משומנת ולהתפיח כשעה

1 ק"ג בצל פרוס

4 כפות שמן

לטגן את הבצל בשמן עד שמתרכך. לשמור בצד.

לאחר שהבצק תפח: להעביר למשטח מקומח ולרדד למלבן בעובי של כ- 1.5 ס"מ.

לשמן תבנית אפיה בגודל של כ- 23X33 ס"מ ולרפד בה את הבצק. להדק אל הדפנות ליצירת שוליים זקופים. להניח ל- 15 דקות.

3 ביצים

1 גביע שמנת חמוצה

200 גרם גבינת צהובה מגוררת

מלח ופלפל

לערבב את הבצל המטוגן עם הביצים והשמנת. לתבל במלח ופלפל, ולשפוך על הבצק בתבנית. לבזוק מעל את הגבינה המגוררת

לאפות בחום בינוני- גבוה (200 מעלות) במשך כ- 40 דקות

 

עכשיו על בטן מלאה אני אמשיך להלאות אתכם עוד טיפה עם התמונות הנפלאות שלי...

שיהיה לכם בתאבון ושבוע טוב!

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

17 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל ayeletgazit אלא אם צויין אחרת