33
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

בריאות בקלות

אגרולס הפתעה.

אומרים עלי שאני מרובעת באופן כללי ובאוכל בפרט.

אינני אוהבת מזונות רכים מידי , אינני אוהבת סלטים שאינני יודעת מה הם מכילים ומרקמם רך ונע.למשל אני לא אוכלת מנות מטוגנות ואחר כך מבושלות ברוטב. . . לא אוכלת סושי בגלל הריח של האצה, אני לא אוכלת אוכל נא שלא בושל , לא אוהבת גפילטעפיש בגלל היותו נע, קר וטעמו מתקתק -חריף , לא אוכל סלט או תבשיל שלא "נראה טוב בעיניים".

דייסת קווקר אני אוהבת רק כשהיא סמיכה ומבושלת מקווקר גס. אני אוהבת לאכול ירקות אם בסלט ואם בבישול שהם חתוכים בחתיכות גדולות , למרות כשבעלי חותך בשבת סלט ירקות ערבי קטן,מתובל בהרבה לימון, כוסברה ושמן זית אני אוכל . . .כיון שהוא הכין והסלט טעים.

האוכל שלי נראה לעין , בחתיכות גדולות, מבושל או אפוי כפי שצריך לעיתים אל דנטה. התיבול העיקרי שלי הוא ירקות כבצל ושום, סלרי ופטרוזיליה .

אני מתבלת במעט מלח ותבלינים כפלפל שחור, חוואג' למרק, קינמון , פפריקה, רוטב סויה, שמן זית,רסק עגבניות לרוטבים שונים.

לאחרונה יצאתי מהרגליי וניסיתי מזונות חדשים כקמח חומוס ודפי אורז.

דפי אורז כפי שהבנתם הינם מוצר העשוי מאורז לבן צורתו עגולה. מעין מקשה של אורז ,אותו משרים במים קרים, הדף מתרכך  ואחר כך ממלאים, בירקות וטופו או ירקות ונתחי עוף, ניתן למלא בפירות מבושלים מעט ,כתפוחים. אפשרות נוספת בה נתקלתי היא כסושי ,דפי אורז הן המעטפת במקום אצות . 

אשתף אתכם במתכון אותו הכנתי בימים האחרונים.

אגרולס דפי אורז עם ירקות וטופו.

2 כפות שמן זית

1 בצל חתוך לרצועות

1 גזר חתוך לאצבעות- גו'ליאנים

1 קישוא חתוך לאצבעות

חופן נבטים

1/4 כרוב חתוך לרצועות

1/2 כוס שעועית ירוקה טרייה או סנפרוסט

1 פלפל אדום חתוך לרצועות

30 גרם טופו

מלח, פלפל, רוטב סויה

8 דפי אורז, ניתן יותר.

במחבת רחבה לטגן את הבצל עם 2 כפות שמן זית, להוסיף את הירקות - גזר, קישוא, שעועית, פלפל,כרוב, נבטים וטופו. לאדות על אש גבוהה תוך כדי ערבוב במשך 10-15 דקות , כשהירקות רכים/מעט קשים להוריד מהאש.

הערה:

 טופו הוא תוצר לוואי של סויה, ממשפחת הקיטניות. עשיר בסידן ופיטואסטרוגנים , מומלץ לנשים צמחוניות ונשים הסובלות ממנופאוזה, תסמינים של גיל המעבר. (למעט נשים שיש במשפחתן תורשה של מחלות סרטן).

 טופו  הינו מזון קשה לעיכול ,חשוב לאכול אותו מבושל וחם כדי להקל על מערכת העיכול ולמנוע נפיחנות וגזים. כשמוסיפים טופו לירקות מוקפצים צריך שהוא יהיה מעט מחורר ואפילו צרוב כדי  שיקבל את טעמי הירקות והתבלינים.

 להכנת הרולס- להכין קערה גדולה, שיכולה להכיל את הדפים, מלאה במים קרים. להשרות את הדפים ,כל פעם 2 דפים למשך מספר דקות ,עד שהדף מתרכך . מניחים על משטח עבודה יבש ולמלא בירקות. לסגור את הדפים בצורת אגרולס ולהניח בכלי. הדפים מוכנים לאכילה אחרי ההשרייה. הם צמיגים/אכילים בטעמם.

ירקות מוקפצים.

מילוי של ירקות על דפי אורז .

דפי אורז מגולגלים .

הגשה . כמובן שניתן להגיש את המנה ללא הירקות ולמלא יותר דפים.

להכנת הרוטב:

1. ניתן לצמצמם את נוזלי הירקות ולהוסיף תיבול פיקנטי כמירין, חומץ אורז.

2. להגיש עם רוטב סויה ורוטב צ'ילי מתוק.

בתאבון  אתי.

 

 

 

 

 

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

12 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל eti19651 אלא אם צויין אחרת