00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

מהלב ומהראש

סניקרס בריבוע

 

בין כל האגוזים הבוטנים דווקא פחות חביבים עלי. את השקדים ואגוזי המלך אני אוכלת "חיים" וגם הפקאנים שהכרתי רק עם הגעתי ארצה אני אוהבת מאוד. אבל לבוטנים כמו גם לחמאת הבוטנים אני כמעט לא מתחברת. לעומת זאת כשהם באים עטופים היטב בשכבות מפנקות של קראמל, נוגט ושוקולד חלב אני מאוד-מאוד אוהבת אותם! אין ספק שחטיף ה"סניקרס" הוא אחד הדברים היותר מושחתים והממכרים שאני מכירה. ובגלל שהוא עשיר כל כך (ממש פשע!) אני מרשה לעצמי לחטוא בו לעיתים רחוקות.
אז לא מזמן הגיעה בדיוק עת רחוקה כזו ובדחף של רגע חטפתי אחד מהמדף שליד הקופה בסופר. החלטתי לשלוט בעצמי ולא לטרוף אותו כפי שהוא אלא לשלב אותו באיזו עוגה עליה אחשוב בהזדמנות. נראה לי יותר מחודש המסכן שכב במקרר מצטער שקניתי אותו ולא מצליח להבין איך אכזרית שכמותי משאירה אותו בודד ומוזנח בקור ובחושך. אז ביום שני אחד קיבלתי את הגליון "מותק של שף" עם המתכון המתאים בדיוק לכבודו.
המאפה נקרא בשם לא מפתה בעליל "ריבועים" בשל צורת הההגשה המומלצת, אבל השם והצורה לא מסגירים את המרקם הפאאאדג'י עד מאוד וטעם קראמלי מרוכז . לדעתי מצאתי שידוך הולם ביותר לסניקרס (שהחליף במתכון עוגיות ביסקוויט) כי כמו החטיף עצמו הריבועים מאוד-מאוד מתוקים, עד כדי כך שהחלטתי לחתוך אותם לקוביות כדי שהסוכר לא יפרוץ מהוורידים לאחר האכילה :-)

 

 

 

*ע"ב מתכון של נעמה רן*

 

ריבועי פאדג' קראמל עם סניקרס

הרכיבים (לתבנית אינגליש קייק גדולה באורך 30 ס"מ):
100 גרם חמאה בטמפרטורת החדר
75 גרם סוכר לבן
75 גרם סוכר חום
1 כפית תמצית וניל
1 ביצה
1+1/4 כוסות קמח (175 גרם)
1/2 כפית אבקת אפיה
1/2 כפית מחוקה מלח
50 גרם שוקולד מריר קצוץ גס
1 חטיף סניקרס (אריזה של 2 קטנים) חתוך לקוביות קטנות

 

ההכנה:
מחממים תנור ל-170 מעלות ומרפדים את התבנית בנייר אפיה.
שמים בקערה גדולה את החמאה, שני סוגי הסוכר, תמצית הווניל והביצה וטורפים בעזרת מטרפה לקרם אחיד(אפשר גם לערבל במיקסר).
מוסיפים את הקמח, אבקת האפיה והמלח ומערבבים לעיסה אחידה בכמה שפחות בחישות.
מוסיפים את השוקולד הקצוץ וקוביות הסניקרס ומערבבים מעט רק עד לפיזור אחיד.
יוצקים את העיסה לתבנית ומיישרים את פניה בעזרת מרית.
אופים כ-25 דקות רק עד שהשוליים מתחילים להזהיב.
מוציאים מהתנור, מצננים, שולפים מהתבנית ומסירים את נייר האפיה.
חותכים לקוביות בינוניות ומגישים.

 

הערות:
אם תרצו להכין את הריבועים כמו במתכון המקורי השתמשו ב100 גרם שוקולד מריר ו100 גרם ביסקוויטים מרוסקים גס
אני אפיתי ב180 מעלות והשוליים הזהיבו ועלו "מדי" ופני המאפה היה לא אחידים בגובהם, לכן נאלצתי לנסר את העודפים לקבלת קוביות אחידות יותר וזו בדיוק הסיבה שבמתכון רשמתי לאפות ב170 מעלות
אפשר בהחלט לקצץ בכמות הסוכר שכן הסניקרס נמס לתוך הבצק ומוסיף מתיקות מרוכזת למדי (כמו שרק הוא יודע :-)
ניתן לשמור כ-4 ימים במקרר(אם לא ייחטף לפני), אך לטעמי כדאי להוציא כחצי שעה לפני ההגשה

 

בהצלחה ובתיאבון!

 

 

סוף שבוע מתוק לכולם!

 

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

20 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל IliAsh אלא אם צויין אחרת