33
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

bob ממשיך במסע

הפעם החבורה מתכנסת ברעננה - אוכל ויין משובחים

 

מראה של ארבעה תל אביבים הנדחקים יחד במכונית אחת קטנה עם כמה בקבוקי יין אינו מראה שכיח. לא מפתיע שאותם ארבעה חובבי יין ניצלו את זמן הנסיעה כל הדרך צפונה להתעדכנות ולרכילויות (לציטוט ושלא לציטוט).

התקבלנו בבית המארחת במאור פנים. האירוח הרגוע והמאורגן היה לעילא ולעילא.

 

 

על השולחן הערוך למופת היו: סלסלת בגטונים שעברו השחמה קלה, צלחת קורנישונים וצלחת אובאלית עם פואה גרה. הפטה נקנה על ידי אחד מן המשתתפים במעדנייה של מיכאל "גורמה שופ" ברחוב השל"ה במתחם בזל. הוא היה טעים מאד. פתיחה מבטיחה ועתירת כולסטרול. 
 

 

 

המוזג התורן מזג את היין הראשון.

 

Domaine Weinbach Cuvee Ste Catherine 2004

(אתר היקב)

 

מיצרני הריזלינג המפורסמים באלזס. שוכן בקרבת העיירה  Kaysersberg. היקב מנוהל על ידי נשים (אם ושתי בנותיה). כ- 260 דונם גפנים וכורמות ביו-דינאמית. מדובר ביינות ריזלינג עשירים. בציר מאוחר (סביב יום סנט קתרין שחל ב- 25 בנובמבר).

 

 

TN: אף פטרולי עדין. לא מרוכז מידי, פחות סמיכות ושומניות מהמצופה מריזלינג, שילוב מוצלח של מתיקות ומרירות, טעם שיורי ארוך, טעים. שיירי חומצה טרטרית נשארו בכוס.

 

 

 

 

 

 

לא עבר זמן רב וכל אחד קיבל בכוס נאה סביצ'ה לברק.
המנה כללה, בין היתר, חתיכות מנגו, קליפת לימון, צ'ילי, כוסברה, בצל ומלח אטלנטי. השילוב היה מוצלח מאד וניכר שהדג היה מאיכות טובה. מנה יפה ומרעננת כאחד.

 

 

בזמן שמנת הביניים הוכנה, נמזג היין השני.

 

Albert Boxler Grand Cru Sommerberg "D" 2006

 

כרם משפחתי המוחזק על ידי אותה משפחה מזה 300 שנה באזור הכפר Niedermorschwihr באלזס. האות D מסמנת את מיקום הגפנים בתוך חלקת הגרנד קרו (במקרה זה באמצע). כיום הוא מנוהל על ידי ז'אן בוקסלר.

 

 

TN: צעיר, הריח בהחלט שונה מהיין הקודם. שוב בהשוואה ליין הראשון יבש, פחות מתוק ויותר לימוני. תסיסה קלה.

 

 

 

 

  

  

אל השולחן הוגשו שתי צלחות הגשה גדולות עליהן הונחו כחיילים במסדר שיפודי עוף משוחים בקארי ירוק ושיפודים עם קבב בסגנון אינדונזי שהכילו גם כוסברה. המארחת ציינה שהיא הושפעה מהמתכונים שפורסמו בגליון אוגוסט של "על השולחן – אסיה אצלכם במטבח". בצד הונחה קערה עם רוטב על בסיס סויה לחיזוק הטעמים.

 

 

 

מיד כשהתרוקנו הכוסות נמזג לתוכן היין הבא.

 

Domaine du Vieux Telegraphe Chateauneuf du Pape La Crau 2005

(על היקב)

 

אחד היקבים החשובים ב- Chateauneuf du Pape שהחל את דרכו ב- 1898. עם השנים קנו בני משפחת Brunier שהקימה את היקב עוד ועוד כרמים. כיום מדובר בכ-700 דונם הנמצאים כחטיבה אחת ולא כיחידות מפוזרות במרחב כמו שהתקבל ביקבים אחרים כתוצאה מקניית קרקעות מדורגת. שמו של היקב קשור לתחנת ועמודי טלגרף שהיו ממוקמים על גבעה עליה נמצא היקב. התחנה כבר לא קיימת. היין הספציפי הוא יין הדגל של המשפחה והענבים מגיעים מחלקת La Crau המפורסמת בדרום שטונפ. הזנים המרכיבים את היין: 65% גרנש, 15% מורבד, 15% סירה והשאר יתר הזנים המותרים לגידול באזור. גפנים רבות הן בנות 60 שנה.

 

TN: צבע בהיר אך עז. לא מרוכז מידי (סוג של יתרון מבחינתי), היין צעיר. פרקר ציין שחלון השתייה מתחיל ב- 2012. בסה"כ יין טוב עם הרבה פוטנציאל.

 

 

 

 

 

המנה העיקרית כללה נתח מפילה של פרה מבכירה מרמה"ג שתובל בטוגרשי ולצידו הונח על הצלחת פאי בצלים שקושט בזיתים ואנשובי. ליד הוגש פירה בהשראת רובושון שנח לו באִלפּס מיוחד ויפה. למרות שבעלת הבית התנצלה על כך שהבשר נעשה מעט יותר מידי, הוסכם על כולם שהבשר היה רך, עסיסי וטעים.

 

 

 

את המנה והשיחה שהתנהלה בהמשך הערב ליוו שני יינות:

 

 

Castello Banfi  Poggio all'Oro Brunello di Montalcino Riserva 1999

(אתר היקב)

 

היקב נוסד ב- 1978 על ידי האחים למשפחת Mariani:  John F.  Jr. ו-  Harry. משטח של 9000 מייצרים מאות אלפי בקבוקים כל שנה. הכרם הספציפי נמצא במתלול הדרומי של  Montalcino. ביין 100% סנגיובזה. הוא מיוצר רק בשנות בציר מצוינות ובברירה קפדנית. היין מיושן כ- 30 חודשים בחביות בריק ועוד לפחות שנה-שנה וחצי בבקבוק.

 

 

TN: הבדל גדול בין הפה לאף (אחד מהחבורה טען בדיוק את ההיפך שיש הלימה מושלמת). אצלי התחושה הייתה שבאף ריח שזיפים מבושלים והפה רזה. חסרה חמיצות ומרירות מעט בולטת. 

 

  

 

Shafer Hillside Select Napa Valley 1999

(אתר היקב)

 

רוברט פרקר אמר שמדובר באחד מהיינות בעלי העומק (profound) הרב ביותר של העולם החדש. 100% קברנה סוביניון מ- Stags Leap  שבעמק נאפה - עמק בתוך עמק. מיושן 4 שנים, מהם כ-3 שנים בחביות אלון צרפתיות.

 

 

TN: האף נפלא אבל התחושה בפה הייתה too much. מרוכז מאד, טני, חמיצות ומרירות בולטים בסוף. 
הוסכם שיש לו עוד כמה שנים טובות לפניו.

 

 

 

 

 

 

יין קינוח ליווה את פונדאנט השוקולד שנחו לצידו כדור גלידת פסיפלורה וכדור גלידת וניל.

 

 

 

Giovanni Allegrini Recioto Della Valpolicella Classico 2007

(אתר היקב)

 

האחוזה ממוקמת ב- Fumane di Valpolicella ונמצאת בבעלות המשפחה מהמאה ה-16. 700 דונם שמהם מייצרים יינות שונים. הרכב הזנים ביין: 80% corvine Veronese , 15% Rondinella ו- 5%  Oseleta.

 

 

TN: תחושה מעט אלכוהולית. חמיצות בולטת. "רגליים" יפות. סיומת חביבה.

 

 

 

 

 

 

 

 

 לסיכום

הערב היה נפלא.

היינות היו לא מוכרים לי ומאתגרים, האוכל היה טעים והוגש בקצב הנכון והאווירה הייתה נעימה. חיש קל עברו להם כמה שעות ואיתות של האחראי המבוגר הורה שהגיע הזמן להודות ולהיפרד לשלום.

החבורה המדושנת חזרה בבטחה לת"א איש איש לביתו.

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

37 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל bob68 אלא אם צויין אחרת