33
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

שיק - SHIK דינה (וינשטיין) שק

מספרת סיפורים

בין לבין

אחרי שוך תרועות המחאה, אחרי קיפול האוהלים והחזרת השדרה לקודמה.

קצת ליפני שהסתיו ממש פה, תוך כדי שתוקעים ושוברים בשופר.

מעט אחרי שהחופשה הגדולה הסתיימה וחלפה לה, קצת ליפני שהשנה העברית החדשה תכנס למהלכה,

אנו זוכים בימי בין ערבָּיים.

אלו שנוגעים בין סיום לפתיחה, בין עונה אחת לשניה,

בין צהוב לאפרפר,

בין ריח אבטיח לבין בישֹום הגוייאבה.

אלו

הימים

וזה זמנם.

בעת כזו, של ימי בין ערבָּיים,

ניתן להקדיש גם להשבחת מתכוני הבריאות.

צריכת מזון בריא וטוב,  תעודד בריאות פיזית, אנרגיות טובות, תחושות של חיוניות ומוטיבציה, ומצב רוח נפלא.
מה שנקרא:

הכן את גופך / מטבחך - לחורף!

אז הנה כמה מתכונים פשוטים ובריאים.

קציצות ירקות

1 תפוח אדמה גדול מבושל ומעוך

2 קישואים מרוסקים

2 גזרים מרוסקים

חופן כוסברה (או פטרוזליה- לפי הטעם)

50 גר' גבינת פטה 5%

2 "משולשים" (גבינה משולשת), בטעם טבעי לייט.

1 ביצה

מלח, פלפל, אורגנו.

הכנה

להקפיץ מס' דקות את הקישואים + הגזרים על מחבת טפלון.

לערבב בקערה עם כל יתר המרכיבים.

לחמם תנור ל - 180 - 200 מעלות

ליצור קציצות עם ידיים רטובות ולהניח על תבנית עם נייר אפיה.

להכניס לתנור לכ- 30 דקות עד להשחמה. כמו בתמונה.

וואלל'ה!

קציצת ירקות

 דג סלמון בעשבים ועוד שכנים

5-6 נתחי דג סלמון מנוקים ושטופים.

חופן פטרוזליה

חופן כוסברה

חופן שמיר

1 כף שום כתוש

2 כפות רוטב צ'ילי מתוק

2 כפות שמן זית

1 כפית מלח גס

1 כף גדושה עיטורי עגבניות מיובשות

1/2 לימון סחוט

פלפל שחור

לימון פרוס לפרוסות

עגבנייה חתוכה לפרוסות

פלפל אדום חתוך לרצועות.

הכנה

קוצצים את העשבים להם מוסיפים: שום כתוש, רוטב צ'ילי מתוק, שמן זית, מלח פלפל ומיץ מחצי לימון.

מערבבים היטב את כל החומרים ומניחים בנדיבות על נתחי הסלמון ומשהים כשעה.

את העגבנייה, הפלפל ופרוסות הלימון (שגם אותם קצת המלחנו ופלפלנו), מניחים כמצע שעליו יונחו בנחת, נתחי הסלמון.

מכניסים לתנור - כ- 30 דקות עם כיסוי של נייר כסף ואחר כך עוד 20 - 30 דקות ללא.

 

ולהמחשה...

דג סלמון

 

 טיפ'טן - גם אם אין גינה כדאי לגדל צמחי תבלין באדנית. כל שהם צריכים:  חשיפה לאור השמש, אך שלא תהיה זו שמש ישירה מדי. ואדמה לחה. (להשקיה סדירה: שמים בקבוק מלא במים הפוך עם חור בפקק, נעוץ באדמה, המים יחלחלו כשהאדמה תיבש).

המשך שבוע מרתק ומלא עינין

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

20 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל dshk אלא אם צויין אחרת