00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

אוכל טעים ומגוון במטבח של דליה(אילנית12)

עדשים בטחינה

עדשים בטחינה-מנה  ערבית מעולה.

המנה עשירה בברזל וסידן

עדשים בטחינה / דוחול ספדי (מסעדת `דיאנה`)

הערות שלי בסוף.

 

 חומרים:

 

חצי ק"ג עדשים ירוקות/חומות, מושרות במים לכמה שעות ( 6-8)
4 שיני שום כתוש, או לפי הטעם
מיץ מארבעה לימונים
שמן זית
מלח
מעט כמון
50 גרם צנובר קלוי
עלי פטרוזיליה
פלפל ירוק חריף
כמה כפות טחינה גולמית  

הכנה:


מבשלים את העדשים בסיר עם מים במשך שעה, מסננים ושוטפים.
מעבירים לכלי ערבוב, מוסיפים טחינה ואת מיץ הלימון בהדרגה (טועמים) מוסיפים שום ומלח. כמון טועמים ומשפרים במידת הצורך עם לימון ומלח.
מעבירים לכלי הגשה ומקשטים בעלי פטרוזיליה, מעט כמון, צנוברים שמן זית

ופלפל חריף חתוך.

 

הערות שלי:

הכנתי חצי כמות

השרתי את העדשים כשעה במים ובישלתי עם המון מים

כשעה וחצי (לבדוק אם התרככו)

לאחר הסינון

הוספתי כ4 כפות טחינה גולמית

ותבלינים

פלפל חריף חתוך לא שמתי.

את הצנוברים צריך לקלות קלות על מחבת חמה ממש כמה שניות

הם נחרכים מהר.

מנה טעימה מאוד.

בהצלחה!

מוצרים ומתכונים ממחלבת בית יצחק:

http://www.tapuz.co.il/blog/ViewEntry.asp?EntryId=2127953



 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

50 תגובות

תגיות
המתכונים שלי גם פה
גם אני ב foodpage.co.il
קוביית קוד חופשי

מוזמנים לבלוג נוסף שלי שעוסק:

בהמלצות לספרים,בריאות,צרכנות,

תמונות מטיולים ועוד.

כדאי להתעדכן במייל/במסר.

http://www.tapuz.co.il/blog/net/ViewEntry.aspx?EntryId=2159924

קוד חופשי

זכויות היוצר על התמונות

והתכנים  שייכים

לאילנית12(דליה)

אין לשכפל,להפיץ ,לצלם,

להעתיק,למכור,לפרסם,

או לעשות כל שימוש מסחרי

מתוכן הבלוג.

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל אילנית12 אלא אם צויין אחרת