55
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

לבשל בכיף

לחם ממולא בשר

בס"ד

 

את ההשראה למתכון הזה לקחתי מאלקנה ממאסטר שף. המנה שהוא הכין הרשימה אותי כל כך שהבטחתי לעצמי להכין אותה לפחות פעם אחת. והנה הגיעה הפעם הזאת והכנתי אותה לשבת הכנסתי בה מעט שינוים שלי והתאמתי את התיבול לבני ביתי והנה התוצאה לפניכם. הטעם ממש לא איכזב ואפילו הילדים התלהבו ממנה מאוד.

 

המצרכים:

חלה/לחם שחור שלם

1 קילו בשר טחון

1 צרור פטרוזיליה

1 צרור כוסברה

מלח

1 כפית בהרט

1/2 כפית פלפל אנגלי

1 כפית כמון

מעט קינמון

5 שיני שום כתושות

2 ביצים

1 בצל גדול

שמן זית

 

אופן ההכנה:

- בקערה לערבב בשר טחון עם הירק,השום והתבלינים.

- להוסיף ביצים טרופות ולערבב.

- לחמם שמן במחבת רחבה ולטגן בו את הבצל הקצוץ עד להזהבה.

- להוסיף לבצל את תערובת הבשר ולתת טיגון של כמה דקות עד שהבשר משנה את צבעו והוא מוכן.

- לקחת את החלה/לחם, לחתוך ריבוע בצד אחד של החלה (להשאיר שולים).

- לרוקן את החלה מהפנים שלה (להשאיר שולים לא עבים).

- למלות את החלה בתערובת הבשר המוכנה, לדחוס אותה טוב פנימה.

- להניח את הלחם בתבנית על ניר אפיה.

- למרוח שמן זית על החלה מלמעלה ובצדדים ולהכניס לתנור לחום של 200 מעלות למשך 20-25 דקות עד שהחלה מזהיבה יפה.

- להגיש חם.

*אני חיממתי  אותה לשבת על הפלטה והיא יצאה קריספית מאוד.

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

2 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל פזית 72 אלא אם צויין אחרת