00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

CooknBake

רשומת פרסום - גבינות רבותי, גבינות! וגם יוגורט...

03/10/2011
אני לא מסוגלת לעמוד בפיתוי של גבינות, יוגורט, מעדנים, לַבַּנֵה..... שימו אותם לפני וקניתם אותי.
נועה החמודה, זו שאחראית על נושא השיווק בתפוז הציעה לי להשתתף בשיווק מוצרים של מחלבות בית יצחק וממש היה קשה לי לסרב. למרות חוסר הזמן שלי בתקופה האחרונה לכתוב ולפרסם רשומות חדשות בבלוג, כאן הסכמתי וידעתי שאני אמצא את הזמן.
אז השבוע הן הגיעו, גבינות עזים וכבשים מסודרות יפה בתוך צידנית לבנה (ויפה לא פחות) וחיכו רק לי שאעשה איתן משהו.
כבר מזמן הייתה לי תכנית להכין גלידה מיוגורט ומנגו, אז עוד באותו היום בו קיבלתי את הצידנית, קלפתי 2 מנגו עסיסיים (חצי קילו נטו), טחנתי אותם ביחד עם חצי קילו יוגורט כבשים 5% וסוכר (כחצי כוס), הקפאתי, ערבבתי כל שעה בעזרת מזלג (אפשר להחזיר לבלנדר)  ויצאה לי גלידה טעימה... משהו בין סורבה לפרוזן יוגורט.
טוב, זה לא יוצא אותו הדבר בלי מכונת גלידה (שאין לי.... עדיין.... יש לי יומולדת בקרוב למי שמתעניין P-:), הגלידה קשה כשמוציאים אותה מהמקפיא, אבל כ-20 דקות בחוץ ואפשר להגיש כדורי גלידה טעימים ומרעננים.
**2 כדורים=50 גר`=1 נק` של שומרי משקל.
 
 
 
 
 
 
בארוחת הערב המשפחתית הילדים שמחו לראות גבינות חדשות על השולחן (ילדים של אמא!), גבינת התום והגאודה מצויינות ואם לא הייתי שומרת (כלומר סוגרת את הפה), יש מצב שהייתי מחסלת את שתי החבילות לבד!
היוגורטים הקטנים ומשקה היוגורט שימשו אותי מעולה עם המוזלי היומי ועם אחד ממשקאות היוגורט אפילו הכנתי לחם מהיר הכנה לארוחת הערב.
 
 
ומה עם עוגה? שאני לא אכין עוגה עם יוגורט? אז הכנתי! יצאה אמנם עוגה יפה וטעימה אבל משהו השתבש לי בייצוב המסה, לכן לא אתן לכם מתכון הפעם, אלא רק אתגרה בכם עם התמונות והמתכון בוא יבוא בהמשך כשאצליח להכין אותה כמו שצריך!
 
 
 
אז מה היה לנו שם?  מוזלי עם פירות וגרנולה (תוצרת בית כמובן), פאי גבינה ויוגורט, פרוזן יוגורט עם מנגו, טוסטים כמובן וגם לחם מהיר וטעים.
 
 
מוזלי לארוחת הערב
 
אם אתם שואלים את עצמכם או אותי אם מורגש טעם חלב הכבשים, אז כן, אני יכולתי להבחין בטעמו. זה לא הפריע לי בכלל אבל אני יודעת שלא כולם אוהבים את זה, אז שתדעו.
גבינות התום והגאודה נהדרות! איזה כייף שהן באות פרוס, מופרדות ע"י נייר פרגמנט ומוכנות ישר לסנדוויץ` או לטוסט.
היוגורטים הקטנים מסדרת TO-GO נוחים לנשיאה ואפשר לקחת אותם למשרד ביחד עם גרנולה ופרי ולאכול יופי של ארוחת בוקר בריאה ומזינה, רק חבל שאחוז השומן שלהם גבוה יחסית (5%).
 
 
 
 
לחם תירס וצ`לי
מבוסס על מתכון של ארז קומורובסקי
 
מצרכים:
160 גר` קמח לבן (רצוי שטיבל 2)
100 גר` קמח תירס (לא קורנפלור!! אלא קמח שמיועד לפולנטה)
1/2 כפית שבבי צ`ילי
15 גר` אבקת אפיה (שקית וחצי)
250 גר` משקה יוגורט (ללא טעמי פירות כמובן)
1 ביצה
30 גר` חמאה מומסת
10 גרם מלח (כפית)
 
לקישוט:
גרעיני חמניה / גרעיני דלעת / צ`ילי גרוס
 
אופן ההכנה:
מחממים תנור לחום גבוה 220 מעלות, משמנים בחמאה תבנית לחם*  ובוזקים עליה קמח.
בקערה גדולה מערבבים את כל המצרכים בזריזות עד לקבלת עיסה הומוגנית ורכה.
מעבירים לתבנית, משטחים ומשטחים. מפזרים שבבי צ`ילי או גרעיני חמניה/גרעיני דלעת.
מכניסים לתנור לאפיה של 20 עד 30 דק` (בידקו אחרי 20 דק` ותחליטו אז אם יש צורך באפיה נוספת.
מוציאים ומניחים על רשת צינון.
 
* תבנית לחם נראית בדיוק כמו תבנית אינגליש רק יותר קצרה ויותר רחבה ממנה (24X11X5 ס"מ).
 
** אם פורסים את הלחם ל-14 פרוסות, כל פרוסה שווה 2 נק` של שומרי משקל.
 
 
 
 
 
  
קצת על המחלבה:

מחלבת בית יצחק קיימת משנת 1961 במושב בית יצחק שבשרון. את המחלבה הקימו לפני 50 שנה, בנימין והרי מאיר ז"ל, שני אחים יוצאי הולנד, שהגיעו ארצה לאחר מלה"ע השנייה. השניים הביאו עימם מהולנד באנייה, פרות ליצור חלב ובכך הקימו את משק הרפת שלהם בבית יצחק. הרפת הניבה חלב עבור המחלבה  וכך נבנה מפעל מקצועי לייצור גבינות . המחלבה נותרה בבעלות המשפחה, וכיום הבעלים  הם צבי ולסלי מאיר. בתם, מאיה אמונה על ניהול מחלקת השיווק, ובמפעל כ-25 עובדים.

המחלבה מתמחה ביצור גבינות גאודה הולנדיות, יוגורמה- יוגורט מחלב כבשים, גבינת חלומי, ריקוטה, יוגורעז-יוגורט מחלב עזים, לבנה מחלב כבשים, גבינת שמנת עזים  ועוד.

אם אתם בסביבה אז בצמוד למחלבה ישנה חנות מפעל המציעה את מגוון התוצרת הקיימת ברשתות.

שעות הפעילות בחנות המפעל הם:

ימים א`-ה` :      07:00 – 17:00
יום ו` וערבי חג:  07:00 – 15:00

מוצרי המחלבה נמצאים בהשגחת הרבנות עמק חפר, הרב אליעזר שמחה וייס. לחלק ממוצרי המחלבה  הכשר מהדרין של הרב זאב וייטמן- הרב של תנובה.

 

 

 תודה לתפוז ולמחלבות בית יצחק.

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

41 תגובות

בחירת העורך
מציצים מעבר לים
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל CooknBake אלא אם צויין אחרת