77
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

הבלוג של בתיה דורון

מבשלת, מצלמת, מטיילת, כותבת, מסקרת

קוד חופשי

פתחתי בלוג נוסף, אשמח אם תרשמו לקבלת עדכונים

  http://batyadoron.blogspot.co.il/

המחלבה - מבית יצחק

זו ההודעה שחיכתה לי לפני מספר ימים בתיבת המסרים מהנהלת תפוז : "רוצים לקבל את סדרת ה"יוגורמה" ו"המחלבה קלאסיק" עד הבית?" כמובן שהסכמתי, אני מאוד אוהבת מאכלי חלב, במיוחד כאלה שמיוצרים מחלב עיזים וכבשים ובמיוחד שזה כשר. הדבר היחיד שיכול למנוע ממני מלאכול אותם, זה הריח החזק, זה מרתיע אותי ונמנעת ממוצר שיש לו ריח עז ולא עדין שמזכיר כבש או עז.

לאחר מספר ימים,  הגיע אלינו שליח, עם מיידנית, מלאה בכל טוב מתוצרת "המחלבה מבית יצחק".

  

לפני שאסקור את המוצרים, ומתכון קל, קצת מידע על מחלבת בית יצחק . המידע נלקח מפרסומי המחלבה.

המחלבה נוסדה בשנת 1961 במושב בית יצחק שבשרון. את המחלבה הקימו לפני 50 שנה, שני אחים יוצאי הולנד, שהגיעו ארצה לאחר מלחמת העולם השנייה והביאו עימם מהולנד באנייה, פרות ליצור חלב. ובכך הקימו את משק הרפת שלהם בבית יצחק. כיום, מתמחה המחלבה ביצור גבינות גאודה הולנדיות, יוגורט מחלב כבשים, גבינת חלומי, ריקוטה, משקה יוגורט מחלב עזים, לבנה מחלב כבשים ועוד.

בסדרות החדשות של המחלבה תוכלו למצוא לבנה כבשים עשיר, משקה יוגורט עיזים בעל טעם עדין וקל, יוגורט כבשים בעל מרקם עשיר וחמיצות עדינה, גבינת חלומי נפלאה, גבינת גאודה טבעי פרוס וגאודה - תום עיזים פרוס.
 

כל מוצרי מחלבת בית יצחק נמצאים בהשגחת הרבנות עמק חפר ולחלקם אף הכשר מהדרין.

באתר שלהם כתוב: "מחלבה קטנה - טעם גדול", אז בואו נראה.

ובכן, מה היה לנו? אני כותבת היה, כי הרוב חוסל.

לבנה מחלב כבשים - בעלי אומר שזו הלבנה הכי טעימה שהוא אכל, רק חבל שאחוזי השומן בה, 16.5% כל כך גבוהים, אני לא הספקתי לטעום.

   

משקה יוגורט מחלב עיזים בעל טעם עדין וקל, 3% שומן, אני אהבתי ונרשמה התלהבות גם מבני הבית.

יוגורט מחלב כבשים, 5% אחוזי שומן סבירים מאוד, בעל מרקם עשיר וחמיצות עדינה, את הטעם אני לא אהבתי, אחרים כן.

 

וגביעי יוגורט בקטנה

גבינת גאודה - גבינה הולנדית מסורתית, עשויה מ-100% חלב בקר עתירת חלבון וסידן - אהבתי את הטעם שלה, בשונה מהגבינה הרגילה שאנחנו משתמשים בבית. לא צויינו אחוזי שומן וחבל, צריך לקרוא את הסימון התזונתי כדי להבין זאת.

 

גבינת תום עיזים גם גבינה הולנדית מסורתית, עשויה מ-100% חלב עזים, עתירת סידן וויטמינים A ו-D - אליה לא התחברתי הטעם שלה חזק מידי לטעמי. גם כאן לא מצויינים אחוזי השומן וצריך לקרוא את הסימון התזונתי.

 

 וגבינת חלומי מ-100% חלב בקר מיועדת לטיגון וצליה, גם כאן את אחוזי השומן צריך למצוא בסימון התזונתי.

מתכון מגבינת החלומי.

אני לא קונה גבינת חלומי, כי המחיר שלה יקר מדי לטעמי ואינו מצדיק. החלטתי שאני מנסה את המתכון הכי הכי פשוט שלה וזה לטגן אותה.

חתכתי את גבינת החלומי לקוביות, טבלתי בביצה ולאחר  מכן בפירורי לחם, הנחתי בצד.

טיגנתי במחבת עגבניות שרי בשמן זית בטעם שום, ג'ינג'ר ובצל ירוק, שמן זית מוצלח מאוד של יד מרדכי, לאחר שהעגבניות טוגנו, הוצאתי אותן ובאותו שמן הכנסתי את הגבינה לטיגון קל.

יש לאכול מיד אחרת הגבינה מאבדת את הטעם הראשוני והקרנצ'י שלה.

אהבנו מאוד את הטעם שלה, בטוחה שלא הרבה צורכים אותה בגלל המחיר שלה, לדעתי האישית צריך להוזיל אותה משמעותית כדי שאפשר יהיה לקנות אותה לעיתים קרובות.

 תודה לתפוז על ההתנסות הטעימה, תודה למחלבת בית יצחק על המוצרים.

לכל מי שביקר אותי בבלוג אני מאחלת המשך יום נפלא

תודה לכל מי שטורח ומגיב בבלוג

אם אהבתם, אשמח אם גם תלחצו על אהבתי בצד ימין למטה

ו/או גם על -

אתם מוזמנים גם להיות חברים שלי גם בפייסבוק 

 

 

 

 

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

36 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל בתיה דורון אלא אם צויין אחרת