00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

בישול-סאן

חמין עם קיגלה/קוגלה

מה מכינים:

תערובת תבלינים לחמין:

כף מלח בישול 

חצי כפית פלפל שחור

כף פפריקה מתוקה

כף אבקת מרק עוף

רבע כפית פפריקה חריפה

 

3 כפות סוכר לקרמל 

 

חצי קילו בשר שפונדרה או צלעות 

3 חתיכות עצם מוח

חצי קילו אוסובוקו

 

3 כפות שמן (בחמין לא משתמשים בשמן זית)

1 וחצי בצל פרוסות

4/6 תפוחי אדמה בינוניים

כוס שעועית לבנה מושרת כ-24 שעות 

חצי כוס גריסים מושרים כמה שעות 

רבע כוס עדשים אדומים מושרים כמה שעות ( זה המרכיב הסודי . אופציונלי, אבל מומלץ מוסיף ג'לטין לתבשיל ....)

 

 

לקוגלה:

1 תפוח אדמה בינוני

1 כוס קמח 

2 ביצים 

בצל בינוני קצוץ דק

 

חצי כפית מלח בישול 

חצי כפית פלפל שחור

חצי כפית פפריקה מתוקה

רבע כפית פפריקה חריפה

כפית אבקת מרק עוף

רבע כוס שמן לטיגון חצי מכמות הבצל.

 

שלבי ההכנה:

שלב ראשון - משרים את השעועית לכ-24 שעות , מחליפים מים מידי פעם.

שלב שני - משרים גריסים ועדשים בנפרד כמה שעות , מחליפים מים מידי פעם.

שלב שלישי - מערבבים בקערה את כל חומרי הקוגלה, למעט השמן וחצי מכמות הבצל .
    מטגנים את חצי כמות  הבצל של הקוגלה בשמן, בחום נמוך לצורך קירמול הבצל עד שמקבל צבע חום כהה.

שלב רביעי - מוסיפים לתערובת הקוגלה את הבצל והשמן ומערבבים, אם לא נראה יציב מוסיפים עוד מעט שמן.

שלב חמישי - מחממים תנור לחום של 100 מעלות 

שלב שישי - בסיר שניתן להכניס לתנור, יוצקים 3 כפות שמן , עליהם מניחים את פרוסות הבצל, מעליהם את הבשר, העצמות  ואת תפוחי האדמה,         מעל את השעועית, הגריסים והעדשים, רצוי כל אחד בשטח מחיה משלו.

שלב שביעי - מתחילים לטגן את הסיר מעט, בנתיים מכינים את תערובת התבלינים עם חצי כוס מים.          

       לאחר כמה דקות, כששומעים צלילי טיגון שופכים את תערובת התבלינים על החמין ומוסיפים מים עד לכיסוי המרכיבים ועוד קצת.  

        מביאים לרתיחה.                   

שלב שמיני - לאחר הרתיחה, מכסים, מנמיכים את האש ומבשלים כחצי שעה.

שלב תשיעי - לקראת סוף החצי שעה , מטגנים במחבת  3 כפות סוכר , עד שניהיה קרמל בצבע חום.     

                                 כשהוא מוכן ,יוצקים אותו בכמה מקומות בסיר.

שלב עשירי - מניחים את הקוגלה בזהירות על החמין, אפשר ככופתאות ואפשר כמקשה אחת, מכסים         

                  ומעבירים לתנור שחומם לחום של 100 מעלות ל-15 שעות לפחות , יוצא הכי טוב בסביבות 22 ו-24   שעות.

                   הווה אומר לארוחה  בשעה 12:00 עדיף שיכנס לתנור בסביבות  14:00 ביום שלפני ( מניח שלרוב שישי) 

 

 
 כל כמה שעות (4-6 שעות) לבדוק שלא חסר מים...אם חסר להוסיף מים רותחים ולא קרים

 

 

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

תגובה אחת

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל RamiSun אלא אם צויין אחרת