55
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

לבשל בכיף

לחמניות שוקולד מדהימות

לחמניות שוקולד מדהימות

 

בס"ד

 

מאפה מדהים של לחמניות בשילוב של שוקולד צ'יפס.מתכון נהדר,קל להכנה ואהוב מאוד על הילדים ומבוגרים כאחד.

את המתכון הזה ראיתי כבר לפני הרבה מאוד זמן, העתקתי ואפסנתי במאגר המתכונים שלי, כשהוא כל כמה זמן מבצבץ במוחי ומבקש שאנסה אותו. מסיבות שונות ומשונות לא הכנתי אותו עד הפעם הזאת ולא התאכזבתי. הלחמניה יצאה רכה וטעימה מלאה בשוקולד ומענגת מאוד.

המתכון נלקח מאתר שמרית.

המצרכים:

 

  • ½ 3 כוסות קמח לבן 
  • ½  שקית או ½ קובית שמרית  
  • 1/4 חבילה  חמאה (50 גר') בטמפרטורת חדר
  • 1 כוס חלב (250  מ"ל)
  • 1 כפית מלח 
  • 4 כפות סוכר 
  • 1/2 חבילה שוקולד צ'פס 
  • ביצה טרופה למריחה 

*לקבלת מתכון פרווה יש להחליף את החמאה במחמאה ואת החלב במים.

 

אופן ההכנה:

  • מכניסים לקערת מערבל את הקמח, השמרית והחמאה.
  • מתחילים ללוש במהירות נמוכה תוך הוספה הדרגתית של המים. מוסיפים המלח והסוכר.
  • ממשיכים ללוש עד לקבלת בצק רך וגמיש.
  • מנמיכים ומוסיפים את השוקולד צ'יפס עד לערבוב אחיד בבצק.
  • מעבירים  הבצק לקערה מקומחת קלות, יוצרים כדור ומשהים מכוסה  כ 30 דקות.
  • מחלקים את הבצק ל-20 יחידות שוות ומכדררים ללחמניות קטנות ועגולות אותן מניחים במרווחים על שני מגשי האפייה מכוסים בניר אפיה. 
  • מכסים במגבת ומשהים לתפיחה כ- 40 דקות.
  • מחממים את התנור ל- 200 מעלות, מורחים בעדינות את הלחמניות בביצה טרופה, חורצים בעזרת סכין  חד 2 חריצים לא עמוקים במיוחד, ואופים כ-15 דקות.

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

2 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל פזית 72 אלא אם צויין אחרת