00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

על קצה המזלג

עוגת גבינה ומנגו

 

  

 אתרוג: יש בו טעם וריח - אנשים שיש בהם תורה ומעשים טובים.

לולב: יש בו טעם ואין בו ריח - אנשים שיש בהם תורה ולא מעשים טובים.

הדס: יש בו ריח ואין בו טעם - אנשים שיש בהם מעשים טובים ואין תורה.

ערבה: אין טעם וריח - אנשים שאין להם, לא תורה ולא מעשים טובים.


לאחד יש גם טעם וגם ריח

לאחר אין טעם ואין ריח

לאחרים יש את זה או את זה אך לא את השניים

בסוכות כולם נפגשים יחדיו

וברכה אחת נושאים לכל

ברכה שאת כל העם תכלול


לעולם של שיתוף, אחווה ותיקווה
 


 

 אז כדי להמתיק  את החג הבאתי אליכם הישר אל הסוכה, עוגת גבינה ומנגו, אמנם הוא לא מארבעת המינים אבל טעמו נפלא ושילובו עם עוגת הגבינה זה פשוט תענוג צרוף!


 

 

מתאים לתבנית 24 סמ`

 

בסיס העוגה:

  • 250 גר` עוגיות פטיבר טחונות
  • 100 גר` חמאה מומסת

 

 

ההכנה:

  1. לערבב היטב את העוגיות המרוסקות עם החמאה המומסת ולצפות את תבנית האפיה גם את התחתית וגם את הדפנות.

  2. להדק  היטב בעזרת הידיים ולהכניס למקפיא לייצוב.


 

מוס הגבינה:

  • 500 גר` גבינה לבנה 9%

  • 250 גר` גבינה לבנה 5%

  • 1 גביע שמנת חמוצה

  • 3 כפות אינסטנט פודינג וניל 

  • 3/4 כוס סוכר

  • 4 ביצים 

  • גרידת לימון מלימון אחד גדול

 

ההכנה:

  1. לערבל במיקסר עם וו הגיטרה את כל החומרים לפי הסדר,

  2. לשפוך את הבלילה על בסיס העוגה ולאפות  בחום נמוך של כ- 130 מעלות במשך כשעתיים עד שהעוגה מתייצבת, אך נשארת בהירה ורוטטת מעט באמצע.

  3. מוציאם את העוגה מהתנור ומצננים היטב.

 

 

מוס המנגו:

  • 1 כוס מחית מנגו  

  • 2 כפות סוכר

  • 1/4 כוס מיץ תפוזים

  • 5 גר` ג`לטין - אני השתמשתי בדף וחצי של ג`לטין*  

 

 

ההכנה:

  1. מערבבים את מחית המנגו עם מיץ התפוזים והסוכר.

  2. משרים את דפי הג`לטין במים למשך 3 דקות, מוציאים וסוחטים.

  3. מעבירים את הג`לטין אל קערת זכוכית קטנה ומחממים מעט במיקרו עד המסה (כ- 10 שניות)

  4. מוסיפים את הג`לטין אל תערובת המנגו, מערבבים היטב ושופכים על העוגה הקרה.

  5. מכניסים למקרר למשך הלילה.

 

 

* לכל מי שמעוניין לדעת קצת יותר לגבי עבודה עם ג`לטין הנה קישור לכתבה של יעל גרטי, המסבירה הכל.


 

 

 

 


הנה תמונה נוספת של אותה גברת בשינוי אדרת  והפעם עם שכבת אוכמניות ממכרת !!

 

 



הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

14 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל hilfcook2011 אלא אם צויין אחרת