00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

בחירות נכונות

בית יצחק - תוצרים של מחלבה קטנה... עם טעם גדול.

 

הכל התחיל בשנת 1961 כשסבא בנימין מאיר הגיע מהולנד באניה שעליה 8 פרות הולנדיות והקים רפת בבית יצחק. הרפת הניבה חלב משובח שבזכותו הוקם מפעל ליצור גבינות במסורת הולנדית. 

בשנים הראשונות הובלו הגבינות המשובחות על טרקטור לתל אביב, אך עם השנים התקדמה המחלבה, עברה לבעלותו של צבי מאיר, בנו הממשיך של בנימין ויחד עם לסלי, אשתו, מנהלים בני הזוג מחלבה קטנה.. עם טעם גדול!  

הידע והנסיון הטבולים בשפע אהבה לגבינות עברו מאב לבן ומאז ועד היום מחדשת המחלבה את מגוון מוצרי חלב כשהאחרונה שבהם הסידרה: יוגורמה הושקה ומוגשת בימים אלו לשולחננו ולשולחנכם. 


 ובסידרה:

גבינות קשות- חלומי וגאודה מחלב בקר, גבינת תום מחלב עיזים. יוגורט מחלב כבשים, משקה יוגורט וגבינת לבנה מחלב עיזים.  

חגיגית הטעימות יוצאת לדרך...

 

 

 

 

טעמתי את גבינת הלבנה ואהבתי מאוד. סמיכות הגבינה וטעמה קלעו בדיוק לטעמי . אני לא אוהבת חמיצות רבה ולכן אהבתי מאוד את הגבינה כמו כל באי הבית.

החיסרון היחיד מבחינתי האישית היא בעובדה שהגבינה מכילה 16% שומן... לעומתה היוגורט נחטף עם ובלי מוזלי. אני מכורה למנת יוגורט אחת (לפחות) ליום ונאלצתי להתחלק עם שותפים שאהבו (לצערי;) ) לא פחות ממני ... 


 

 

 

  

 

 

 

 

 

האריזה: 

אני מחבקת את הצבע החדש שחמק באלגנטיות למדף המוצרים שלנו. צבע חום שקט המשלב אדמה, טבע ורעננות. אין ספק שייחודו בולט מעל מדפי המקרר במרכולים העמוסים במוצרי חלב הארוזים בלבן, ירוק, וכחול ובנגיעות אדום.  מבחינתי זו היתה בחירה נכונה ואפילו שבירת מוסכמה בכל מה שקשור לצבע המשווק מוצר חלבי. (דוז פואה)

  

 

 

 

את טעמו של  משקה היוגורט אהבתי מאוד. גם אחוזי השומן הנמוכים קרבו אותי אליו בשמחה גדולה . הוא קליל מרענן, לא חמוץ עבורי ומתאים בעיקר כמשקה בריא לפני השינה.


 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
הגבינות הקשות היו עבורינו חגיגה. כבר טעמנו את גבינת החלומי ושלבנו אותה בקוביות חמות על סלטים קרים.
טעמה של גבינת החלומי מחלב הבקר של המחלבה, מוסיף לסלטים טוויסט חדש  ומשדרג אותם לחגיגיים יותר. 

יתרון נוסף שנזקף לזכותה של הטעימה טעימה הזו היא כמות הסידן הגבוהה שיש בגבינה ואכילתה מקפיצה את צריכת הסידן ומקרבת אותה לכמות היומית המומלצת על פני גבינות לבנות למשל. 
 
 
  
   
 
          מבחינתי ולטעמי הגבינות הקשות גאודה ותום הן שתי גבינות שונות בתכלית.
 
גבינת תום העשויה מחלב עיזים התברכה בכמות סידן טובה בעלת יתרון הויטמינים: A,E  הגבינה מצאה את מקומה בכריך שליווה את בעלי ליום העבודה. הוא אהב את הטעם וציין שלא הרגיש משהו שונה מטעמה של גבינה צהובה שהוא רגיל לאכול. לעומת התפעלותו החריגה מגבינת הלבנה.  מבחינתי גבינת תום היא דומיננטית,יש לה טעם עמוק, היא קלאסית, אינה קשה מידי ולכן בחרתי לשלב אותה ואת  גבינת הגאודה האהודה כאן מאוד... במאפה לזניה שהכנתי עבור כולנו אהבה. מתכון בהמשך...  
 
 
 
את גבינת הגאודה שהיא גבינה הולנדית מסורתית וקרויה במקור חאודה על שם העיר ההולנדית שם יוצרה לראשונה... אנו אוהבים כאן מאוד. היא עשויה חלב בקר עתירת סידן ומתאימה למאפים מלוחים, לפשטידות, קישים ובמגש גבינות חגיגי לארוחת ערב משפחתית עם סלט. אני שלבתי אותה בלזניה והשבחים מבית לא אחרו להגיע... 
 
 
אין ספק שחגיגת הטעמים החדשים ונמגוונים שהכניסה סדרת ההתנסות של בית יצחק אתגרה אותי ומהר מאוד מצאתי את עצמי משדרגת מתכונים משפחתיים ומשתמשת במוצרי המחלבה. השבחים מבית לא אחרו לבוא.
 
לזניה גבינות בית יצחק:
את מאפה הלזניה אני מרבה להכין בורסיות שונות עם ובלי בשר, מחליפה גבינות ומגוונת טעמים. הפעם ייחדתי את המתכון לגבינות המחלבה והרי התהליך לפניכם: 
 

המרכיבים: 
 
דפי לזניה
רוטב עגבניות טריות שהכנתי מראש
בשר טחון+בצל מטוגנים ומתובלים
 
פרוסות גבינת תום
פרוסות גבינת גאודה
 
200 מ"ל יוגורמה יוגורט כבשים
150 גבינה בולגרית רכה. 
ערבבתי יחד לסמיכות רצויה והוספתי פלפל שחור לא המלחתי. 
 
מלאכת ההרכבה:
בשעה שכל מרכיבי המתכון מוכנים נותרה רק פעולת ההרכבה בשכבות הזו אחר זו מונחים בתבנית האפיה זה על גבי זה:
 
שכבות דפי לזניה
רוטב עגבניות
בשר טחון מטוגן בבצל ומתובל .
רוטב עגבניות
פרוסות גבינות גאודה
דפי לזניה
רוטב עגבניות
תערובת גבינה בולגרית עם יגורט הכבשים (תערובת נפלאה כשלעצמה בסמיכות מעולה ומרקם מעולה כממרח )
פרוסות גבינת תום.
דפי לזניה
רוטב עגבניות
כיסוי בניר כסף
אפיה של 50 דקות על 220 מעלות.

בואו להשתתף בחויית היצירה : 

    
    
    
    

ובדרכה לאפיה היא נראתה כך: 

 
 
 
ברגע שיצאה מאפיה פוררתי מעט גבינת תום והכנסתי להקרמה לפני ההגשה... 
 
 
 
אלא שבזו לא תמה עבורי חויית ההתנסות הבקר  השקמתי כשחדוות היצירה נחה עלי ואני משוועת להציל 
ארבעה מנגו שהצטננו במקרר כאבן שאין לה הופכין ונתרו ללא ביקוש.

מבט קצר מסביב האיר את משקה היוגורט האחרון של המחלבה שאלתי את עצמי האם להנות ממנו לבדי או להוסיפו למוס המהיר שנרקם במחשבתי בשניות אלו. תוך דקות מצאו את מקומם אל המג'ימקס:

4 מנגו קלופים
משקה יוגורט כבשים 
2 כפות סוכר חום.  3 כפות דבש.  1 בקבוק משקה יוגורט עיזים.   
 
2 כפות אינסטנט פודינג בטעם אגוזים + שבבי אגוזים במקום ג'לטין ולצורך יצירת סמיכות טובה .  טרפתי את הכל
 
במהירות גבוהה למשך 5 דקות.
 
פרסתי מתוך עוגת שיש שוקולד צ'יפס (שילוב חדש) פרוסות דקות וסידרתי בתחתית פיירקס מרובע. 
 
העברתי ומזגתי מעליהם את עיסת המנגו שקבלה סמיכות וטעם מרתק. כיסית והכנסתי לפריזר... 
 
  

    
 
 
ובגילוי נאות אומר... 
גם אם רשומה זו מכילה תוכן שיווקי או פירסומי, הרי שמקורם בעובדה שהוזמנתי לנסות את מוצרי המחלבה,לטעום ולחוות את דעתי הכנה.  
תודה.  
 
תודה שהיתם איתי , אבל רגע... אל תפרדו ממני בטרם...
 
כי אשמח ואודה לכל תגובה בבלוג, לכל לחיצה על: אהבתי ועל: 

שלכם תפו 


 
 
 
 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

7 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל תפו ופוזה אלא אם צויין אחרת