00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

מהלב ומהראש

נעים להכיר גב` פריקה

 

לפני כחצי שנה עברנו לעשות את הקניות שלנו בסניף של מגה-בול ברחובות. באופן מפתיע בתוך הסניף גילינו גם שלוחה של  "עדן טבע מרקט" וכל השאר היסטוריה. לצערי אנחנו לא יכולים להרשות לעצמנו לעבור למזון אורגני בשוטף אבל פינוקים קטנים אני מרשה לנו :-)
לא ניתן להכנס לחנות הזאת, לראות ולהריח את כל הקטניות, הדגנים הפירות המיובשים ועוד מבלי לרצות לקנות עוד ועוד. ובאמת בכל יום רביעי אנחנו יוצאים משם לפחות עם שקית-שתיים של איזה אגוז ופרי מיובש. שם גם גיליתי שיש איזה 5 סוגי שעועית, אורז פלא מאוסטרליה (שאגב אף אחד לא יודע מה כל כך פלאי בו) וגם גיברת אחת לא כל כך מפתה למראה בשם פריקה (או פריקי).
על הפריקה הלא היא חיטה מעושנת שמעתי לראשונה מחיה, היא בעלת בלוג מקסים ומיוחד "אוכל לנשמה" ובתור חובבת דברים חדשים הבטחתי לעצמי לנסות להכין משהו ומתישהו. אז השבוע החלטתי לממש לעצמי את ההבטחה וכאשר הגענו לסניף ניגשתי ישר לקערת הפריקה ומילאתי שקית קטנה. לא ממש תכננתי מראש מה אכין, ידעתי שזה יהיה תבשיל שצריך להיות משביע בתור ארוחת צהריים ופשוט זרמתי. קצת בצל, שום, חזה עוף, תרד טרי ופריקה. והרי לכם תבשיל חביב משביע בניחוח בריאותי (או שזה רק פסיכולוגי? :-)
יצאה טעים! הטעם של פריקה קצת מזכיר בורגול (בסך הכל שניהם עשויים מחיטה) אבל יותר עמוק ויותר מורכב ומעניין בשל תהליך העישון שהיא עוברת. לא יודעת אם להמליץ שתרוצו להכין כי לדעתי לא כל אחד יאהב את הטעם היחודי, אבל לנסות אני ממליצה בהחלט. הרי אם לא תנסו איך תדעו?

 

 

 

 

תבשיל פריקה עוף ותרד

הרכיבים (ל2-3 מנות):
לעוף
1/2 שניצל עוף עבה חתוך לקוביות בינוניות
1 שן שום קטנה כתושה
1 כף שמן
מלח ופלפל שחור
אופציונלי: שני עלי מרווה קצוצים
לתבשיל
1 בצל בינוני קצוץ דק
3 שיני שום פרוסות דק
3-4 כפות שמן זית
חופן גדול של עלי תרד טריים (כ-20 עלים) קצוצים גס
3/4 כוס פריקה גרוסה גס
1+1/4 כוסות מים רותחים
מלח, פלפל, כורכום לפי הטעם

 

ההכנה:
שמים את קוביות חזה העוף בקערה קטנה ומוסיפים את המלח, הפלפל, שן השום הכתושה המרווה והשמן.
מערבבים עד שכל הקוביות מצופות היטב ושומרים במקרר לשעה-שעתיים.
כעבור שעתיים מוציאים את העוף מהמקרר, שוטפים היטב את הפריקה ומשאירים במסננת עד ההכנה.
שמים את שמן הזית בסיר, מוסיפים את הבצל ומטגנים עד הזהבה קלה.
מוסיפם את שיני השום הפרוסות ומטגנים דקות בודדות, מערבבים מדי פעם ונזהרים לא לשרוף.
מכניסים פנימה את קוביות חזה העוף ומטגנים הכל יחד כ-5 דקות עד שהעוף מזהיב קצת.
מוסיפים את עלי התרד הקצוצים ומערבבים.
אחרי שעלי התרד איבדו מנפחם מכניסים פנימה את הפריקה המסוננת ומערבבים.
מכסים במים הרותחים, מתבלים ומביאים לרתיחה על אש גבוהה.
מנמיחים את הלהבה למינימום, מכסים את הסיר במגבת ואז במכסה ומבשלים את התבשיל כחצי שעה או עד שכל הנוזלים נספגים.
מכבים את האש ומשאירים ל-5 דקות.
בוררים במזלג ומגישים.

 

 

הערות:
השניצלים בסופר שלנו די אבים, משהו כמו 1/2 עובי של חזה עוף. קוביות בינוניות שלי הן בגודל של כ-2 ס"מ
בשל גודל הגרגרים הלא אחיד חלק מהפריקה נשאר נגיס ולא מבושל לגמרי שזה דווקא מצא חן בעיניי
אם לא בא לכם לטרוח ניתן לוותר על שלב השריית העוף
לטעמי כדאי ללכת על כמות יותר גדולה של תרד, אבל גם ככה זה היה טעים
שוב התיבול הוא בגדר המלצה בלבד, תתפראו! :-)

 

בהצלחה ובתיאבון!

 

 

סוף שבוע מקסים ושקט לכולם!

 

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

20 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל IliAsh אלא אם צויין אחרת