00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

אוכל מכל הלב

אורז ופרגיות בהפוכה

28/08/2011

אורז ופרגיות בהפוכה

 

לא יודע איך נגררתי למטבח בחום הזה אבל התמונה של חים כהן ביום שישי האחרון הופך  סיר עם אורז פרסי 
ותפוחי אדמה שרופים על הצלחת לא  נתנה לי מנוח ...הייתי חייב גם להפוך צלחת ולא משנה אם זה אורז פרסי
עם תפוחי אדמה או מקלובה העיקר שיהיה מה להפוך .....מה הפכתי ?  פרגיות על אורז  , ההכנה דומה למתכון
שחים כהן הכין את האורז הפרסי

נשבע לכם..טעים לאללה

 

 

חומרים

1 ק"ג פרגיות –חתוך לקוביות

2 כוסות אורז פרסי

3 כוסות מרק עוף

צרור פטרוזיליה קצוצה

מלח

פלפל שחור

כמון

כורכום  

 

 

הכנה

 לשטוף את האורז ולהשרות אותו כ15-20 דקות  , להרתיח מים בסיר ולהוסיף למים כף מלח .

להוסיף את האורז למים שרתחו , להנמיך לאש בינונית ולבשל את האורז   7-8  דקות .

להעביר את האורז למסננת  ולשפוך את המים .

 

בסיר רחב  לחמם מעט שמן , כשהשמן חם לפזר כף שטוחה של כורכום ולערבב עד שחשים
היטב את 
ריח הכורכום . להוסיף בזהירות כחצי כוס מתוך כמות מרק העוף שהכנו ולערבב היטב ,
להוסיף את קוביות הפרגיות לתבל במלח ,פלפל שחור וכמון  ולטגן אותם כ2-3 דקות עד שיעטפו
היטב בצבע הכורכום וישנו את צבען .

להעביר את הסיר לאש נמוכה מאד ולפזר מעט פטרוזיליה על קוביות הפרגיות .

לפזר שכבה ממחצית כמות  האורז שבשלנו קודם על הפרגיות  ,לתבל שוב במלח פלפל,כמון
ופטרוזיליה .לפזר את יתרת האורז בשכבה עליונה ושוב לתבל כמו בשכבה התחתונה .

לצקת מעל את נוזלי מרק העוף ולסגור ולאטם היטב את הסיר עם המכסה ומגבת מתחתיה
למניעת בריחת
האדים .

לבשל על אש נמוכה מאד כ 40-50 דקות .

 בהגשה להפוך את הסיר על צלחת הגשה רחבה ולפזר פטרוזיליה טרייה מעל .  

 

בתאבון

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

60 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל baronm10 אלא אם צויין אחרת