33
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

ליאתה

פרפלה ברוטב פטריות - מתכון לשבועות

מתכון שהכנתי לשבועות שמתאים גם ל"סתם צהריים של פינוק"...
 
מתכון לפסטת "פרפרים" ברוטב פטריות-שמנת שהכנתי: (כמויות מיועדות לשישה אנשים)

כ-700 גרם פסטת "פרפלה" (פרפרים)
850 גרם פטריות מסוג פורצ'יני (אני השתמשתי בפטריות טריות שרכשתי אתמול ממלקט פטריות נפוליטני ) שהושרו כשעה במים, נוקו ונחתכו לקוביות (אחרי שחתכתי את הפטריות הנחתי אותן במסננת)
חבילה אחת של שמנת לבישול (כמאתיים מ"ל)
5 שיני שום גדולות
צרור פטרוזיליה קצוצה דק
מלח, פלפל ואגוז מוסקט (גרוס) - לפי הטעם
*יש כאלו שהיו מוסיפים מעט וודקה או יין לבן - אני שכחתי...

אופן הבישול: לשים בסיר גדול מים לבישול הפסטה, בסיר שני לשים  את הפטריות ולהוסיף להן את שאר הרכיבים, לאחר שהפטריות "שיחררו" מעט נוזלים (כחמש דקות בישול) להוסיף את השמנת לבישול ולתת לטעמים להתאחד, באותו הזמן המים לפסטה כבר רותחים ונותר רק להוסיף את הפסטה לתוך מי הבישול. לבשל את הפסטה לפי ההוראות על האריזה פחות 2 דקות (אצלי היה רשום 8 דקות בישול), באותו הזמן שהפסטה מתבשלת להוריד את רוטב הפטריות מהגז ולתת לו להמתין עד שהפסטה מוכנה. לסנן את הפסטה ולהחזירה לסיר, להוסיף את רוטב הפטריות לפסטה ולתת לפסטה לספוח אליה את הטעמים של הרוטב (כשתיים-שלוש דקות - לא יותר, כדי שלא תצא לכם פסטה מסמורטטת).

בתמונה הגשתי את הפסטה לצד לחם שום עם פפרונצ'ינו וסלט שיהיה בתאבון! ליאת.

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

3 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל תותי-בת אלא אם צויין אחרת