33
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

ליאתה

פרמג`אנת חצילים או קישואים

מתכון נוסף של חמותי הקלברזית! indecision המתכון מתאים לכ-6 סועדים.

מצרכים:
1 קילו חצילים (או קישואים)
מעט מלח
סלסת עגבניות (חמתי מכינה בערך כמוני אז אני אכתוב איך אני מכינה: קוצצת בצל ומטגנת אותו, מוסיפה אליו "רסק" עגבניות כמו של הג'חנון, שיני שום, פלפל, מלח ופפריקה מתוקה, כמויות - תלוי בכמות האנשים שצריכים לאכול... למתכון הזה הייתי משתמשת בבצל בינוני, בערך ארבע-חמש עגבניות גדולות ושלוש שיני שום... התיבול? לפי הטעם...) אפשר להכין עם כל רוטב עגבניות שאוהבים.

כל המוסיף בזיליקום לסלסה הרי זה משובח...
פירורי לחם
גבינת פרמג'ן - אפשר גם פירורי גבינת פרמג'ן
גבינת מוצרלה - לא חובה (ניתן להחליף גם בקשקבל - יוצא מעולה!)

 

אופן ההכנה:
חותכים את החצילים לפרוסות דקות ומניחים אותם בקערה גדולה, מפזרים מעליהם מעט מלח, מוסיפים לקערה מים עד לכיסוי החצילים ו"סוגרים" עם צלחת שמעליה מניחים בקבוק מים מינרלים מלא (החצילים צריכים להיות ספוגים במים בערך חצי שעה), לאחר מכן קולים את פרוסות החצילים על מחבת גריל פסים (קלייה קלה שלא יתייבשו לחלוטין), כמובן שאחת אחת אם הן גדולות - לא את כולן בבת אחת. במידה ומדובר בקישואים יש לחתוך אותם לפרוסות מאורכות ולקלות אותם על מחבת גריל פסים.

* במקרה וממהרים - ניתן לטגן את פרוסות החציל ולהמשיך בשלבים הבאים.

מניחים בתבנית (כמו של עוגה - מספר 28) פירורי לחם בתחתית, מעל שכבת חצילים קלויים (או קישואים) מעל מפזרים מעט פרמג'ן (ומוצרלה /קשקבל - לא חובה אבל זה יוצא יותר טעים...) ומעל זה את הסלסה, עושים את השכבות עד שנגמרים כל החומרים ומכסים בסלסה ופירורי לחם שוב.

מכניסים לתנור בחום 180 מעלות צלסיוס לכחצי שעה או עד שהסלסה "יבשה" ולא מבעבעת יותר...

בתיאבון!

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

9 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל תותי-בת אלא אם צויין אחרת