00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

על קצה המזלג

תבשיל קדירה- כתף בקר עם ירקות שורש ויין לבן

 

 

כששומעים את צמד המילים "תבשיל קדירה", עולה מייד האסוציאציה של אוכל מנחם כפרי ומשביע, המתבשל שעות רבות על פתיליה מבית סבתא, ומתאים יותר לימי החורף הקרים.

ואכן את תבשילי הקדירה אנו נוהגים להכין יותר בימי החורף.
אך מה לעשות שאצלנו החורף הוא לא כל-כך ארוך וגם  לא כל-כך גשום וקר, ובכל זאת מתחשק להכין תבשיל קדירה טוב מבשר בקר משובח עם ירקות שורש ויין לבן

מחכים לסופ"ש בו מתאספים כל בני המשפחה ומכינים בלי בושה וללא נקיפות מצפון אך באהבה רבה, תבשיל קדירה נהדר
 
וגם אם בחוץ חם.. או יותר נכון לוהט והמזגן מקרר לנו קצת את הנשמה- מותר להכין תבשילים לחימום הלב והבטן.
 
טוב אז כבר הבנתם  שבארוחת השבת האחרונה, הכנתי את תבשיל הקדירה הזה, שדרך הגב, יצא פשוט נפלא!  ועכשיו נותר לי רק להמליץ לכם להכין אותו גם ולשם כך הנה המתכון:
 
 
 
 
 
המצרכים:
 
 
  • 2  קג' בשר כתף טרי חתוך לקוביות גדולות

  • 3 בצלים סגולים חתוכים לרבעים

  • 4 גזרים חתוכים גס

  • 1 ראש שום גדול חצוי לרוחבו (מי שאוהב מוזמן גם להכניס 2 ראשי שום)

  • 1/2 שקית תפוחי אדמה קטנים בקליפתם- שטופים ומנוגבים

  • 3 גבעולי סלרי קצוצים גס (כולל העלים)

  • 1 כף רסק עגבניות

  • 1 כוס יין לבן 

  • 2 כוסות ציר בקר/עוף (תחילה הכניסו רק כוס אחת ובמידת הצורך הוסיפו עוד)

  • תבלינים: פלפל שחור גרוס, מלח, טימין, צ'ילי גרוס ומעט בהרט.

 
 
ההכנה:
 
 
  1.  שוטפים היטב את קוביות הבשר ומנגבים.

  2. בוזקים על קוביות הבשר טימין, פלפל שחור גרוס, מלח וצ'ילי גרוס.

  3. מכניסים לסיר רחב וכבד מעט שמן, סוגרים את חתיכות הבשר ומוציאים לכלי נפרד.

  4. אל אותו הסיר מכניסים את הגזר, הבצל, השום  ותפוחי האדמה ומטגנים מעט.

  5. מוסיפים את רסק העבגניות והסלרי מערבבים ומוסיפים את קוביות הבשר, ציר הבקר, והיין הלבן.

  6. מתבלים, טועמים ומשפרים טעמים במידת הצורך.

  7. מביאים את התבשיל לרתיחה מנמיכים את האש ומשאירים את הסיר על אש קטנה לפחות כשעתיים-שלוש או לחילופין  להכניס לתנור על חום בינוני.

  8. לפני ההגשה אפשר לפזר מעט פטרוזיליה קצוצה, לקישוט וריענון.

 

 

 

 

 

 
 
 
 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

10 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל hilfcook2011 אלא אם צויין אחרת