33
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

ליאתה

פסטה עם גרגירי חומוס

עוד מתכון איטלקי אותנטי של חמותי הקלברזית!


 

מצרכים: חצי קילו גרגירי חומוס, מלח, שלוש עד חמש שיני שום קלופות וחצויות, שמן זית, עגבניה אחת (או כמה עגבניות שרי חצויות), גבעול סלרי שלם ללא עלים וקורט סודה לשתייה.

אופן ההכנה: משרים את גרגירי החומוס בקערת מים עם מעט מלח ו"מעסים" אותם מעט, משאירים בקערה למשך הלילה.

למחרת שוטפים את גרגירי החומוס ומרתיחים אותם בסיר עם מים נקיים פושרים (שהמים יכסו את גרגירי החומוס ויהיו עוד כ"אקסטרה", כיוון שהפסטה הולכת להתבשל עם גרגירי החומוס כמות קשה לי להגיד כיוון שזה "לפי העין") מוסיפים שיני השום, מעט שמן זית ועגבניה אחת פרוסה ("כמו לסלט" או כמה עגבניות שרי חצויות), גבעול סלרי שלם ללא עלים וקורט סודה לשתייה.

חשוב מאוד לא לערבב את החומוס שמתבשל!!!

אחרי שגרגירי החומוס מגיעים למצב אל-דנטה (כלומר כמעט רכים) לוקחים כף עץ ושוטפים אותה במים חמים ואז מערבבים אותם. כאן מוסיפים את הפסטה עד שהיא רכה ואכילה. לא לערבב יותר מדיי ועדיף בכלל לא שגרגירי החומוס לא ימעכו יותר מדיי.

סוג הפסטה שחמותי מכינה היא "מעורבבת" - משמע פנה קטנים, פנה גדולים, ספגטי שחתוך לחתיכות קטנות, פוזילי ועוד - כל מיני סוגים יחד (מעין מה שנשאר מהחבילות פסטה של כל השבוע).

בתיאבון!!! ליאת.


 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

תגובה אחת

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל תותי-בת אלא אם צויין אחרת