33
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

ליאתה

הניוקי הנימוחים של דודה מדלנה

את המתכון קיבלתי מהדודה האהובה של בעלי (והיא קיבלה אותו מאבא שלה בילדותה)

המצרכים: 1 קילו קמח, 1 קילו תפוחי אדמה ושתי ביצים.

משך ההכנה: כשלוש שעות.

אופן ההכנה: קולפים את תפוחי האדמה, חותכים אותם לקוביות ומרתיחים עד לריכוך "כמו לפירה", בעודם חמים עושים מתפוחי האדמה מחית.
שמים על משטח נקי 700 גרם קמח מנופה (ב-300 גרם הקמח הנותרים נקמח בהדרגה את הבצק ונשתמש בכדי לגלגל עליהם את הניוקי), מחית תפוחי האדמה ושתי ביצים ומתחילים ללוש, בהתחלה הבצק מעט דביק ודורש קימוח עד שהוא מגיע למצב גמיש ונוח לעבודה.
חותכים בעזרת סכין רצועת בצק, מגלגלים אותה לצינור וממנו חותכים עיגולים (אצלי הם יצאו מעט יותר מרובעים).
מקמחים שוב את משטח העבודה ובעזרת האצבע יוצרים גומה באמצע הניוקי על יד משיכת האצבע כלפי הגוף, כך הניוקי מקבל את צורתו היפה, יש כאלו שבוחרים לגלגל את הניוקי על מזלג, אני בחרתי בדרך הקלה והפשוטה.
את הניוקי המוכנים מניחים על צלחת או מגש מקומח.
במידה והבישול מתבצע מיד אפשר לאחסן את הניוקי במקרר, אם הבישול יתבצע ביום אחר מאחסנים במקפיא  הניוקי מעולים גם אחרי כמה ימים במקפיא.

אופן הבישול: מרתיחים סיר עם מים, כשהמים רותחים שמים בהם מצקת מלאה בניוקי ומחכים עד שאלו יצופו, כאשר הניוקי צפים מוציאים אותם מהמים בעזרת מסננת ברזל, ומניחים במסננת גדולה עם סיר מתחת לאגירת הנוזלים. חוזרים על התהליך בהתאם לכמות שרוצים לבשל.

 התוצר הסופי ניוקי ברוטב פסטו וגבינת ריקוטה מחלב תאו, להעשרה לחם שום אפוי בתנור. עוד אפשרות לרוטב קליל לניוקי תוכלו לראות בתמונה...
 


בתאבון!

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

תגובה אחת

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל תותי-בת אלא אם צויין אחרת