33
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

ליאתה

ארטישוקים ממולאים (צמחוני, ללא בשר)

עוד מתכון נהדר מביתה של חמותי הקלברזית, קישור למתכון המצולם


מצרכים:
7 ארטישוקים שבושלו במים כחצי שעה (על הגז)
3-4 ביצים קשות חתוכות לרבעים
זיתים שחורים מגולענים
פירורי לחם
שמן זית או שמן סויה או כל שמן צמחי אחר
גבינת גלבנינו חתוכה לקוביות – אם אין אצלכם, ניתן להכין מכל גבינה קשה מתוקה (ללא עשבי תיבול ולא חריפה..)

אופן ההכנה:
פותחים כל ארטישוק וממלאים בשתי חתיכות ביצה, גבינה, שלושה-ארבעה זיתים מגולענים, שמים מעל הכל פירורי לחם - "דוחסים" אותם עם כף, מעט שמן זית איכותי מעל ושוב מכסים בפירורי לחם.
מניחים את כל הארטישוקים בסיר שניתן להכניס גם לתנור, עם גבעולי הארטישוק (נראה לי שקוראים לזה ככה) וקוביות תפוחי אדמה וכל מה שאוהבים בנוסף... (זה יכול להיות גם חתיכות קישואים או זיתים להעשרת הטעם).
ממלאים את הסיר במים עד מחצית מגובה הארטישוק ומניחים על הגז עד שתפוחי האדמה מתרככים מעט, מניחים את הסיר בתנור בחום של 180 מעלות עד שפירורי הלחם מזהיבים וגם תפוחי האדמה.
לדעתי הכי טעים לאכול חם וטרי, אך גם לאחר יום במקרר הארטישוקים הם תענוג אמיתי! בתיאבון! ליאת.

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

4 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל תותי-בת אלא אם צויין אחרת