00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

על קצה המזלג

עוגיות ריבה

 

לאחרונה מצאתי את עצמי בהרהורי נוסטלגיה שונים ובין זיכרון אחד למשנהו, עלה גם זיכרון אחד מתוק מעוגיות הריבה היפות והמתוקות הללו, שהיו מאוד אהובות על ילדיי בשנות ילדותם המוקדמות וממשיכות לככב גם היום בבגרותם      ובאמת איך אפשר לא לאהוב את העוגיות האלו, הן כל כך פריכות ויפות וכאשר מכינים אותן בשלל צורות זו ממש חגיגה לעין ולחך. והשבוע כשנכנסתי אל חנות כלי המטבח האהובה עלי, מצאתי על המדף התחתון, ממש נחבאים אל הכלים, חותכנים יפים וצבעוניים לעוגיות וכמו לוחשים בשמי. כמובן שלא עמדתי בפיתוי ורכשתי אותם

 

 

 

 

 

יפים נכון? 
ובכן לא לקח לי זמן רב ולמחרת כבר מצאתי את עצמי אופה את העוגיות הנפלאות הללו.  בניסיון הראשון הכנתי את העוגיות עם ריבת התות הנוסטלגית ובניסיון השני הכנתי עם ריבת חלב.
כי על טעם וריח אין להתווכח

 

המרכיבים לבצק:


  • 250 גר` חמאה קרה חתוכה לקוביות

  • 100 גר` (1 שקית) אבקת סוכר

  • 10 גר` (1 שקית) סוכר וניל או 2 כפיות תמצית וניל אמיתי

  • 1 ביצה 

  • 1 חלמון

  • 300 גר` (2 כוסות) קמח מנופה

  • 30 גר` שקדים טחונים

  • כ-1/2 כוס ריבת תות / ריבת חלב - או כל ריבה אהובה אחרת

  • אבקת סוכר לזריה למעלה

 


 

הכנת העוגיות:

 

  • בקערת מעבד המזון שמים את קוביות החמאה, אבקת הסוכר וסוכר הוניל ומתחילים לעבד עד קבלת ממרח אחיד.

  • מוסיפים את החלמון והביצה, עד הטמעה של הביצה בעיסה.

  • מוסיפים את הקמח והשקדים הטחונים ומעבדים מעט עד שהבצק מתאחד לכדור. (לא לעבד יותר מידי זמן כי אז העוגיות מאבדות מפריכותן).

  • מוציאים את הבצק עוטפים בניילון נצמד ומכניסים למקרר לשעה לפחות.

  • פורסים נייר אפיה עליו מניחים את הבצק ומעליו פורסים עוד נייר אפיה, מרדדים את הבצק לעובי אחיד של כ- 2-3 מ"מ. ומכניסים למקרר שוב לכחצי שעה.

  • מסירים את נייר האפיה, קורצים מהבצק את הצורות הרצויות, ובמחצית מהכמות קורצים בעזרת חותכן קטן חור בקוטר של כ- 2 ס"מ באמצע.

  • מכסים שוב בנייר האפיה ומכניסים שוב למקרר לעוד כחצי שעה. 

  • בינתיים מחמים תנור לחום בינוני של 170-180 מעלות, מסירים את נייר האפיה העליון מכניסים לתבנית (יחד עם נייר האפיה התחתון) ואופים כ- 12 עד 14 דקות ומצננים. (* העוגיות צריכות להיות בהירות למראה עם תחתית מעט שחומה).

 

 

הרכבת העוגיות:

 

  1. מורחים שכבה דקה של ריבה על כל העוגיות השלמות, ומכסים כל עוגיה שלמה בעוגיה עם חור.

  2. מפזרים אבקת סוכר למעלה ומגישים.

 

*טיפ:

רצוי מאוד להקפיד על הוראות ההכנה ולהכניס את הבצק למקרר בכל פעם שמצויין, מאחר והחמאה מתחממת בזמן העבודה עם הבצק והוא נהייה דביק וקשה ליצירה. 

 

 

הנה כמה דוגמאות שהכנתי :

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

 אז לכבוד שנת הלימודים החדשה שנפתחה היום פנקו את ילדיכם בעוגיות הנפלאות הללו האהובות כלכך על הילדים ומסרו להם את הברכה:

 

שתהיה לכם שנה – מלאת אתגרים

 

מלאת עניין בשיעורים

מלאת מחשבה

מלאת הקשבה

מלאת גילויים

מלאת בילויים

מלאת התעניינות

מלאת התבוננות

מלאת כבוד לחברים

מלאת כיבוד המבוגרים

 


בקיצור שתהיה שנה נפלאה  

 

 


הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

13 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל hilfcook2011 אלא אם צויין אחרת