00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

CooknBake

עוף אינדיאני

27/08/2011
מאז שאני זוכרת את עצמי, אימא שלי הייתה מכינה לנו עוף אינדיאני. אף פעם לא ממש הבנתי למה קוראים לו כך אבל בכל פעם שהוא היה מופיע על שולחן האוכל בבתינו הקטן בשכונה הירושלמית הצפופה, הייתה זו חגיגה.
כל כך פשוט להכין את העוף הזה ולמעשה אני חושבת שאין בית ישראלי שלא מכיר את האינדיאני השזוף והטעים הזה.
כל מה שנדרש להכנת העוף זה מלח ותנור אפייה. זהו! C`est tout.
 
 
אז איך בעצם מכינים? זה פשוט!
 
קונים עוף שלם רצוי  קטן עד בינוני (פחות שומן) וקילו מלח בישול (גס).
 
על תבנית תנור עם שוליים (לא שטוחה) מניחים נייר אפייה.
על נייר האפייה מפזרים בהיקף את כל שקית המלח. אל תפחדו העוף לא יוצא בכלל מלוח! משאירים את המרכז נקי ממלח ומניחים את העוף כשהחזה מונח על התחתית (כלפי מטה).
 
 
 
 
 
מחממים תנור לחום של 190-200 מעלות ומכניסים את העוף לשיזוף של שעה וחצי עד שעתיים.
 
 
 
אין צורך לכסות את התבנית, אין צורך להרטיב את העוף,  ואין מה לפחד מהמלח.
ניתן לשדרג את המנה ע"י תוספת של תפוחי אדמה שלמים ולא קלופים  שיונחו מסביב לעוף על גבי המלח. הם יצאו כאילו הוכנו במדורה. יאמי!
 
 
 
זהו! נכון פשוט?  זה כ"כ פשוט אבל כ"כ כ"כ טעים!!
וביננו, ככה בלי שאף אחד ישמע...... זה גם כלום עבודה... מעולה לאירוח ולזמנים לחוצים בזמן.
 

סוף שבוע טעים ורגוע 
 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

66 תגובות

בחירת העורך
מציצים מעבר לים
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל CooknBake אלא אם צויין אחרת