00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

CooknBake

גלילות חציל וקינואה ברוטב שזיפים ודבש

21/08/2011
איזה כייף זה כשבאים אורחים! הראש מתחיל לעבוד וחופש היצירה במטבח גדול מתמיד. כן כן, אם אתם שואלים את עצמכם למה אז התשובה טמונה בכך שאין את כל ההגבלות הרגילות של כל אחד מבני המשפחה. זה לא אוהב את זה, ולזה אסור את זה, וההוא רוצה רק כזה, ובלי בצל ובלי ובלי..... כשיש אורחים אפשר להכין מה שרוצים! האורחים שלי תמיד שמחים לאכול את מה שאני מכינה! איזה כייף!
 
אז באחד מימי השישי האחרונים הזמנו שתי משפחות חברים טובים לארוחת ליל שבת, משפחה אחת בדיוק חזרה מחו"ל ואת השניה הזמנו סתם כי אנחנו אוהבים :), הכנתי סופריטו בשר, עוף אינדיאני, כדורי בשר ברוטב עדשים, אורז לבן כי חייב, גלילות חצילים עם קינואה ועוד כל מיני דברים טעימים וצבעוניים שצבעו את השולחן בצבעים חגיגיים ומעוררי תיאבון.
 
עם החצילים לא ממש ידעתי מה אני רוצה לעשות. בשלב ראשון פרסתי אותם ופיזרתי מלח להגרת נוזלים, בשלב השני אפיתי אותם בתנור עם מעט תרסיס שמן (במקום טיגון) ועכשיו נשאר לי לחשוב על מילוי יצירתי ורוטב תואם.
זה מה שיצא ולשמחתי יצא מאד מוצלח!  האחדים הבודדים שנשארו מהארוחה חוסלו למחרת ע"י הצמוד. איזה כייף! :)
 
 
גלילות חציל וקינואה ברוטב שזיפים ודבש
 
מצרכים:
2 חצילים קלי משקל ומבריקים - קלופים ופרוסים לפרוסות בעובי 1 ס"מ לאורך
 
למילוי:
1 כוס קינואה
1 בצל קצוץ
2 כפות רוטב טריאקי
1 כף רוטב צ`ילי מתוק
מים רותחים
 
לרוטב:
2 בצלים פרוסים לחצאי עיגולים
2 כפות דבש
1/2 כפית קינמון
1/2 כפית כרכום
מלח
מים רותחים (ככוס)
10 שזיפים מיובשים (ניתן להחליף במשמש מיובש)
 
אופן ההכנה:
1. ממליחים במלח גס את החצילים הפרוסים ומשהים חצי שעה להגרת נוזלים. שוטפים את פרוסות החציל, סוחטים מעודפי מים ומניחים על תבנית תנור מכוסה נייר אפייה. מרססים עם תרסיס שמן משני צידי החציל ואופים עד להזהבה והתרככות פרוסות החציל.
 
2. בסיר קטן מטגנים את הבצל עד הזהבה, מוסיפים את הקינואה וממשיכים לטגן עוד כ-3-4 דק`, מוסיפים רוטב טריאקי ורוטב צ`ילי ומערבבים. מוסיפים מים רותחים עד 1 ס"מ מעל הקינואה ומבשלים 15 דק`.
 
3. מכינים את הרוטב: בסיר רחב (סוטאג`) מטגנים את הבצל במעט שמן זית עד היותו שקוף, מוסיפים את הדבש, הקינמון, הכרכום, המלח והשזיפים  ומערבבים, מוסיפים מים רותחים סוגרים מכסה ומבשלים על אש קטנה.
 
4. על כל פרוסת חציל שמים ככפית קינואה ומגלגלים תוך הידוק הקינואה משני צידי החציל. מניחים את החצילים המגולגלים בצד כשהתפר כלפי מטה. בתום גלגול כל החצילים מניחים אותם בסיר הרוטב (אם יש צורך להוסיף מים לרוטב עושים זאת לפני הכנסת החצילים) ומבשלים כ-10 דק` בסיר מכוסה. פותחים מכסה ובעזרת כף מרטיבים את חלקם העליון של החצילים. מבשלים עוד כמה  דק` ומכבים את האש.
 
5. מגישים בצלחת ביחד עם השזיפים והבצל ומתענגים.
 
 
ממליחים להגרת נוזלים מיותרים
 
אופים וממלאים
 
מגלגלים
 
מכינים את הרוטב
 
ומבשלים
 
 
 
 
הערות:
* בדיעבד, לאחר שראיתי את התמונות חשבתי לעצמי שכל העסק צריך להיות מוגש על מצע של עלי בייבי ירוקים. פשוט חסר לי הירוק בעיניים, המנה כהה מידי וזקוקה למעט צבע...  משמש מיובש במקום או בנוסף לשזיפים יכול בהחלט להוסיף צבע למנה.
 
* מכמות הקינואה שרשומה במתכון נשאר לי כרבע כמות קינואה מבושלת. השארית נאכלה בשמחה ביום שאחרי.
 
* אם תמצאו חצילים נטולי גרעינים מה טוב. שלי היו מגורענים למדי, מה שלא פגע בטעם המנה אבל פגע קצת בצורתה הסופית.
 
 
שבוע שקט ורגוע לכולם

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

60 תגובות

בחירת העורך
מציצים מעבר לים
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל CooknBake אלא אם צויין אחרת