00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

מדינה בחשיכה הפכה לשמחה

מדינה בחשיכה

ליקר פסיפלורה


                               ליקר פסיפלורה לאנשים בדיכאון(בחיוך)



    מתכונים יש מליאן ת'אלפים, חלקם טובים יותר חלקם סתם ככה, ליקר בכל מקרה יצא אבל ליקר 'מֻבְחָר'  רק שלי.
עוד נגיע אליו. אולי,


  אומרים שפרי הפסיפלורה מצויין נגד דיכאון. אומרים שהוא מרגיע. אני חושב שזה נכון.

אז איך אני מציע את הפרי הזה לאנשים הדכאוניים? התהליך מאוד פשוט.

קודם כל צריך לשתול אותו בגינה.
אם אין לכם גינה כאן השלב הראשון לפתרון בעיית הדיכאון, עזבו את דירתכם ולכו לרכוש בית בכפר עם שטח אדמה של
לפחות 600 מ"ר ושם יהיה לכם מספיק מקום וזמן לשתילת שלושה שיחי פסיפלורה.
  השלב השני אחרי שהתמקמתם בבית החדש הוא לצאת לשטח.
קחו צנור מים והשקו את האדמה טוב טוב. קחו לכם ספל משקה אהוב ושבו בצל והמתינו שהמים ירככו את האדמה.
  עכשיו לשלב הבא,
לוקחים מעדר וחופרים בקרקע בשלושה מקומות שבחרתם לשתול את הפסיפלורה, בערך לעומק של 30 סנטימטרים
וברדיוס של מטר כך שכל האדמה סופגת לתוכה את האוויר הצח של הכפר, החזירו את האדמה למקומה כשהיא כבר
מאווררת טוב ותחפרו רק גומה קטנה שתספיק להטמנת שורשי השיח. שתלתם את השתילים. השקו שוב ליד שתיל,
הדקו טוב טוב את האדמה והמתינו. יש זמן.. אתם בכפר לא?
   לאחר המתנה של כמאה ועשרים ימים הצמח הולך ומתפתח, מופיעים פרחים יפים,


                                  

 הדבורים מזמזמות להן במעופן מפרח לפרח ואחרי המתנה נוספת של כתשעים יום, הנה יש פירות.
עכשיו ברור שאתם רגועים מאוד ונלך להכין את הליקר. שוב, הכל לאט לאט ובסבלנות הרבה שרכשתם בשנה האחרונה.

  תכינו כמה דברים לפני כל החגיגה,
4-3 מיכלי זכוכית מרובע מזכוכית עבה עם מכסה האוטם טוב את המיכל.(מיכלים בני ארבע חמש ליטר)
אם כבר יש לכם פירות בבית אני מניח שתרצו להכין ליקר מכל הפירות, אז לא! אתם הולכים להכין רק חמישה בקבוקים
השנה.

לצורך הכנת חמישה בקבוקי ליקר צריך להתחיל עם
עשר ק"ג פירות, (לשטוף אותם טוב לפני החיתוך)
להכין  2.5 ק"ג סוכר,
ארבעה בקבוקי אלכוהול(כוהל)גדולים  95% למאכל, (כ-3.5 ליטר)
4 ליטר מים מורתחים אך מצוננים.
לוח עץ לחיתוך הפרי,
סכין חדה וקשיחה
מיכל פלסטי לאיסוף קליפת הפרי לאחר חיתוכו.

ועכשיו למלאכה,
חיתכו כל פרי לשני חצאים, הכינו לכם בערך עשרים יחידות בקערת פלסטיק
באמצעות כפית הוציאו את תוכן הפרי ורכזו אותו בקערה נפרדת, את הקליפות רכזו בקערה אחרת.

חזרו על כל התהליך עד שתסיימו עם כל הפרי.
(אתם עדיין רגועים)
רוקנו את בקבוקי הכוהל למים,
תכניסו למיכל הזכוכית את הפרי בשכבה של כחמישה סנטימטרים ותפזרו עליו שכבת סוכר בגובה של כשני סטימטרים.
חיזרו על התהליך עד שתסיימו את הכנסת כל הפרי.
עד כה לא הכנסתם את הנוזלים למיכל.
הדקו את כל הפרי במיכל או ע"י כלי מתאים או כמו שאני עושה, לוקח מגבת, מניח אותה על משטח קשה ולוקח את מיכל
הזכוכית ובעדינות אני 'מרביץ' אותו כמה פעמים עד שאני מרגיש שהפרי מהודק.
עכשיו השלב העדין, מחזיקים את המיכל באלכסון מסויים ושופכים את התמיסה של המים והאלכוהול עד שכל הפרי
מכוסה. (אני ממליץ ששכבות הסוכר לא יגררו לגמרי לתוך הפרי, שנראה את הסוכר גם אחרי שכל המיכל מלא בתמיסת
המים, זה הסוד שלי בהכנת הליקר).
אטמו טוב את המיכל עם המכסה, הניחו את המיכל כפי שכתוב בכל המתכונים במקום חשוך וקריר. 
יש לכם עכשיו 30 ימים של המתנה מייגעת לראות מה יצא לכם.
כדי שלא ישעמם לכם לגמרי, כל שלושה ימים תגיעו למקום החשוך והקריר, ותנערו קלות את הפסיפלורה, שחררו טיפה
את המכסה שהלחץ ישתחרר ותסגרו בלי לטעום!

עברו ה-30 יום

הוציאו את המיכל, הכינו שלושה בקבוקים שטופים אך יבשים, הדגשתי, יבשים, הכינו קערה יבשה, ותתחילו לשפוך את
תוכן המיכל דרך מסננת גסה לקערה שהכנתם. מדי פעם תצטרכו לסלק את המוצקים מהמסננת לפח, המשיכו עד
שתסננו את כל הפרי.
(אגב, את המוצקים לא חייבים לזרוק, אפשר לרסקם בבלנדר ולהקפיא לשימוש אחר כמו לסורבה, פרפה או מוס)

עכשיו לשלב הסינון העדין.
הכינו משפך ושימו אותו על אחד הבקבוקים(רצוי שאדם נוסף יהיה לידכם ויחזיק את המשפך כדי שאוויר מהבקבוק יוכל להשתחרר)
העבירו את מיץ הפרי דרך בד סינון עדין כמו גזה אל המשפך. את הגזה תצטרכו מדי פעם לשטוף או להחליף בתהליך.

גוון הנוזל צריך להיות צלול. אם הוא לא צלול תצטרכו לחזור על תהליך הסינון עם הגזה שוב.

השלב הבא למלא בבקבוקי זכוכית בערך מחצית הבקבוק בתמצית הפסיפלורה ולהוסיף אלכוהול 95% לפי הטעם.

היחס בין התמצית לאלכוהול יקבע את "חוזקו" של הליקר. כל אחד צריך לפי טעמו האישי לקבוע את היחס בהתאם לרצונו.

ישנם אנשים שהטעם הוא מעודן מדי לטעמם, אם הליקר לטעמכם מתוק מדי ופחות מדי חריף, אפשר לבצע עוד שלב.

בהתאם לצורך אפשר להשלים מתיקות וחריפות כך,

מחממים מים, נניח כחצי ליטר, מוסיפים 100 גרם סוכר ומביאים עד לידי רתיחה תוך כדי בחישה.

מקררים את הסירופ שנוצר ומוסיפים לו בערך חצי ליטר אלכוהול 95% ומוסיפים את כל התערובת לליקר שהכנתם בהתאם לטעם

הנדרש על ידכם.

אם  אחוז האלכוהול מספיק גבוה, ניתן לשמור את הבקבוקים המלאים בפריזר(במקפיא), הליקר לא יקפא.

לשים את הבקבוקים במקרר/מקפיא, רצוי שיהיו מלאים(שנים מלאים והשלישי לטעימות הראשונות..)

כוסית קטנה (רק טעימה קטנה...)בבוקר לפני שיוצאים לעבודה וכל היום נראה אחרת.

   בתאבון


  אגב, הפסיפלורה מניבה פירות פעמיים בשנה והכנת הריבה ממנה היא מעדן מלכים. מכינים ריבה כרגיל, מוסיפים
צימוקים, פירות יער, שזיפים יבשים, אפשר תאנים, חמוציות, לימון וכל השאר.

    שבת שלום






הנה כך נראה בית בכפר
                                         

במקום אוהל ברוטשילד...
ודירת חדר ב-
                       


     אנשים, צאו לכפר


טבלת המרת כמויות, כוס - גרם

מסמך  doc  למבחר ליקרים להכנה



אין לקדם פוסט זה

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

19 תגובות

השנטי
אנא בכוח

  

לזכר אלו שהיו ואינם
לזכר הבלוגרים זכרונם לברכה

בן ציון תמרי(בני)
כז' שבט התשע"ב 20/02/12

גיטה שצמן-יפה
כג' אדר התשע"ב 17/03/12

ציפי מעיין
טו' אדר ב' התשס"ח 22/03/08

חיה קרפ-צור
ו' סיון התשע"א 19/05/10

אילנה קורן
יז' סיון התשע"א 19/06/11

יוסי לייבמן
ט' תמוז התשע"א 11/07/11

רובן זמיר
ט' אב התשס"ט 30/07/09

אנדרי ברודנר
ט' אב התשס"ו 03/08/06

ענת מרק-קוגמן
כה' אב התשס"ח 26/08/08

גוגי ליפשיץ
ד' תשרי התשס"ט 03/10/08

יהושע צימבלר
ג' כסלו התשע"ב 29/11/11

הדר גרד
ידיד יקר
יב' טבת התשע"א 19/12/10

לזכרם



אילנה קורן ז"ל 19/6/2011

הדר גרד ז"ל 19/12/2010

חיה קרפ-צור ז"ל 19/5/2010

יהודית פילי ז"ל 23/12/2012

ענת מרק קוגמן ז"ל 26/8/2008

לייבה רחמן ז"ל
22/11/1962-25/10/2001
ח' חשון ה'תשס"ב

בני פלד ז"ל 13/7/2002

תפסיקי לשתוק
הרשומות החשובות לי
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל שמואל אייל אלא אם צויין אחרת