66
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

איילת מטיילת

קוביית Facebook Like

פצפוצי חלבה

יום ההולדת של הנסיכה קרב ובא.

לשאלת "איזו עוגת יום הולדת תרצי?" אני נענית בתשובה לא ממוקדת: "אני לא רוצה עוגת שוקולד, אלא דווקא את העוגיות הטעימות ההן שהכנת לליל הסדר, נו, אלה עם השומשום והפצפוצים...!"

 תפריט ליל הסדר האחרון מתגלגל במוחי. נזכרתי. עוגיות פצפוצי חלבה? זה מה שאת רוצה ליום ההולדת? את בטוחה שלא עוגת 4 קומות עם קצפת? (תודה אלוהים)ביקשת- קיבלת.

המתכון לקוח מהספר "סודות מתוקים של קרין גורן" והוא מובא פה כלשונו. כמו כל המתכונים של קרין גורן: מתכון מושלם. אין שום צורך לשנות או לשפצר.

 

200 גרם שומשום

100 גרם חמאה

1/2 כוס דבש

1/2 כוס סוכר

1 כף אבקת נס קפה

1/2 כוס טחינה גולמית

5 כוסות פצפוצי אורז

100 גרם חלבה מפוררת

  

קולים את השומשום במחבת יבשה תוך כדי ערבוב, עד הזהבה. מורידים מהאש ומניחים בצד.

בסיר גדול מביאים לרתיחה: חמאה, דבש, סוכר, קפה וטחינה.

מסירים מהאש ומוסיפים פצפוצי אורז, חלבה ואת השומשום הקלוי. מערבבים היטב.

יוצקים לתבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה

מכסים בנייר אפייה נוסף ודוחסים היטב בעזרת תחתית של כוס (חשוב מאד לדחוס כדי שהעוגיות לא יתפוררו במהלך החיתוך.

מצננים לטמפרטורת החדר, מחלצים מהתבנית וחותכים לעוגיות.

שומרים בכלי אטום במקרר. מגישים קר.

אורנה- אני מקדישה לך את המתכון הזה באהבה: כבר יותר מ- 20 שנה, בכל פעם שאני רואה חלבה אני חושבת עלייך עם חיוך.

ומזל טוב לנסיכה- היא בת 11!

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

25 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל ayeletgazit אלא אם צויין אחרת