88
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

הבלוג של בתיה דורון

מבשלת, מצלמת, מטיילת, כותבת, מסקרת

קוד חופשי

פתחתי בלוג נוסף, אשמח אם תרשמו לקבלת עדכונים

  http://batyadoron.blogspot.co.il/

אורז כורדי חמוץ ובכורדית רִיזָה חָ`מוּסָה

את האורז הכורדי החמוץ, כל כורדי מכיר, קוראים לו רִיזָה חָ'מוּסָה. אני בטוחה שמי שמכיר את את האורז הזה וטעם ממנו, רירי הטעם שלו עולים עכשו. אני גדלתי על האורז הזה והטעם תמיד מזכיר לי את הבית והילדות. מי שלא מכיר ולא טעם, מומלץ לנסות. אין צורך להוסיף לו כלום, להכין ולהגיש.

המתכון פורסם באתר foodsdictionary וממליצה לעיין בערכים תזונתיים למתכון

 מצרכים: 

  1. 1.5 כוסות אורז לבן, שטוף ומסונן
  2. 1 בצל גדול קצוץ
  3. 5 כפות שמן
  4. 1 חבילה סלרי עלים שטוף וקצוץ
  5. 1 חבילה עלי סלק ירוקים (מנגולד) שטופים וקצוצים
  6. 1 כף מלח
  7. 5 שיני שום קצוצות
  8. 2.5 כוסות מים מהברז
  9. מיץ מלימון אחד גדול

הוראות הכנה:

לחמם בסיר מתאים את השמן, להוסיף בצל, להשחים מעט, להוסיף סלרי ושום, לערבב ולבשל בערך רבע עד עשרים דקות. הסלרי צריך להיות כמעט מבושל, אפשר לטעום

לאחר שהסלרי התבשל, להוסיף את עלי הסלק (מנגולד) לערבב

ומיד לאחר מכן, להוסיף גם את האורז והמלח, לערבב, להוסיף את המים ומיץ הלימון, להביא לרתיחה, להנמיך את האש ולהמשיך לבשל עם סיר מכוסה ועל אש נמוכה, בערך רבע שעה. אחרי עשר דקות, לערבב בעדינות עם מזלג, ולהמשיך לבשל עוד חמש דקות. לטעום, אם האורז מבושל, לכבות, אם לא לבשל עוד כמה דקות.

זהו מוכן, להגיש ולהתענג על הטעם

 לכל מי שביקר אותי בבלוג אני מאחלת המשך יום נפלא

תודה לכל מי שטורח ומגיב בבלוג - תגובתכם חשובה לי 

אם אהבתם, אשמח אם גם תלחצו על אהבתי 

ו/או גם ללחוץ על - ה-

אתם מוזמנים גם להיות חברים שלי גם בפייסבוק 

 

 

 

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

62 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל בתיה דורון אלא אם צויין אחרת