00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

מהלב ומהראש

טעם של פעם, רק כמעט

 

איזה דבר מוזר זה הזמן? דקה יכולה להמשך נצח ושנה יכולה לעבור ביעף של רגע. כשאני נזכרת בתקופת הילדות קשה מאוד להאמין שחלפו מעל 25 שנה. כל כך קל לחזור לשם בדמיון, אל המראות, הריחות, האנשים.
אין ספק שתקופת הקיץ תמיד היתה מן האהובות עלי (ועדיין נשארה כזו): החופש הגדול, נסיעות ארוכות לים, שפע פירות וירקות. וגם היערכות מיוחדת לתקופת החורף-הכנת מרקחות וריבות וחמוצים שונים. היה תענוג גדול ללכת אם אמא או סבתא לשוק הגדול והסואן, להביא תותים, משמשים, דובדבנים חמוצים וקצת מתוקים, פטל (טוב להורדת חום), דומדמניות שחורות וגם אדומות . היה קשה כל כך לחכות עד שהפירות כוסו בהרים של סוכר, כדי לתת מיץ ועוד יותר קשה לחכות שהקצף שמוציאים מהריבה הרותחת יתקרר ולא ישרוף בלשון. שלא לדבר על החמוצים המופלאים שכל בוגרות המשפחה היו צריכות להרתם להכנתם! דלי ענק עם מים רותחים לעיקור הצנצנות, המון צנצנות של 2-3 ליטר עומדים על השולחן כמו חיילים, שורות-שורות, תבלינים שמונחים בדיוק רב, גרגיר אחר גרגיר, עלה אחר עלה, עגבניות ומלפפונים טריים ומוצקים שנדחסים בצפיפות זה לצד זה. אמא וסבתא עם שרוולים מופשלים, מזיעות ועצבניות עלינו הילדים שלא יכולים לעזור בלי להסב איזה נזק לתוצר העתידי או לעצמנו...אז עם היה קשה לחכות לסיום מבצע ההכנה, הרי שהיה קשה עוד יותר לחכות עד שהחמוצים יבשילו ויהיו מוכנים לאכילה, נדמה לי שבוע שדמה יותר לנצח! כמו שכבר אמרתי, איזה דבר מוזר זה הזמן?

סילחו על סטיה קלה מהנושא:-) למתכון של מלפפונים מעט-מלוחים כפי שקוראים להם ברוסית (малосольные) אין יותר מדי קשר לסיפור של החמוצים ה"אמיתיים". זה מתכון מאוד קל הכנה ומשום מה לא זכור לי שהרבנו להכין אותו אז. גם כאן צריך לחכות קצת (תלוי אם משתשמים במים רותחים או קרים), אבל התוצאה היא לא מלפפונים כבושים לגמרי אלא משהו באמצע, כמעט חי וזה מה שמיוחד כאן, הם נשארים ירוקים ופריכים לגמרי.
במקור מתבלים את התחמיץ עם עלי דומדמניות, דובדבן ואף עץ אלון ובהעדר כל אלה היה צורך להתפשר וגם לאלתר קצת. אז התחמיץ שלי הוא מאוד מינימליסטי, אך הטעם... או הטעם! טעם של פעם, רק כמעט...

 

במקור צריך לבחור במלפפונים צעירים ודי קטנים עם מלא-מלא צ'ופצ'יקים, אך מכיוון שכאלה גדלים רק בחו"ל בחרתי במלפפונים זעירים שמצאתי במקרה בסופר שלנו. זה מצחיק, אבל זו המקבילה המלפפונית לעגבניות שרי:-)

 

 

 

מלפפונים כבושים במלח

1 קופסת מלפפונים זעירים
כ-1/2 ליטר מים
1 כף מלח
1/2 כפית סוכר
1 כפית חומץ
שמיר,גרגירי פלפל שחור,5-6 שיני שום,כוכב אניס אחד, עלה דפנה ועוד לפי הטעם

 

ההכנה:
שוטפים היטב את המלפפונים וכותמים מעט מהקצוות .
מעקרים צנצנת גדולה ומניחים בתחתית 3 שיני שום (חלק חציתי וחלק השארתי שלמות), 3 גרגירי פלפל שחור, 2 גבעולי שמיר ואת כוכב האניס.
מסדרים מעל חצי מכמות המלפפונים.
שמיים מעל עוד 3 שיני שום, את עלה הדפנה ועוד 3 גרגירי פלפל שחור ועוד גבעול של שמיר.
מכסים ביתרת המלפפונים ושמים מעל גבעול שמיר נוסף.
מערבבים בקערה את המים עם המלח, סוכר והחומץ עד שכבר לא רואים גרגרים שלמים.
מכסים את סידור המלפפונים שבצנצנת ומעבירים למקרר.
כעבור 5 ימים עד שבוע המלפפונים עשויים ומוכנים לאכילה.

 

הערות:
אני הכנתי כמות מאוד קטנה, לכן כל הכמויות בטיפות. הפרופורציות הן: על ליטר מים-2 כפות מלח וכפית סוכר
המים צריכים לכסות את המלפפונים לגמרי, למרות שבסוף הם צפים
מומלץ מאוד להוסיף עלים של סלרי וכמה מסמרים של ציפורן, אבל בעיקרון התיבול הוא לפי הטעם (רק שום ושמיר הם ממש-ממש חובה!)
ניתן להרתיח את התחמיץ, לשפוך אל לתוך הצנצנת, לקרר לטמפרטורת החדר ואז להכניס למקרר. ה"נסיינים" טוענים שהכבישה תסתיים תוך 3 ימים
אני לא שותה אלכוהול,אבל כל יודעי הדבר יספרו שביס מאחד כזה ממש חובה מיד אחרי שוט לוהט של וודקה :-)

 

 

בהצלחה ובתיאבון!

 

נ.ב אני היחידה שהיתה יכולה להשחיל את היד לתוך צוואר הצנצנת ולשלוף את העגבניות הכבושות מבלי לפוצץ אותם :-)

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

24 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל IliAsh אלא אם צויין אחרת