33
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

שיק - SHIK דינה (וינשטיין) שק

מספרת סיפורים

השפעות...מהיכן ואיך הן מגיעות?

אני בשלבי קריאתו של הספר "שביל פירורי הלחם" - קים סוניי.  כשבחרתי אותו בחנות הספרים, היתה בידי, לפני שמצאתי אותו, ערמה של כ- שישה ספרים אחרים. הוא היה השביעי והבטחתי לעצמי לבחור רק שנים מתוך הערמה המתגבהת בידי.

את אלה, בחרתי בעקבות קריאת התקציר וההמלצות שמופיעות בגב הספר. התיישבתי ליד שולחן והתחלתי לעיין עיון מרפרף בדפים הראשונים של כל אחד מהספרים ויצרתי לי שתי ערמות.

האחת של "נשארים בחנות" והשנייה של "באים הביתה בשמחה רבה". ערימת ה"באים הביתה בשמחה רבה", התכווצה אך עדין היו שם כפול ממה שהבטחתי לעצמי. איך עומדים בהבטחות? בדיבור ישיר עם עצמי הורתי לי: "רק מה שמאוד מאוד צריך להיכנס היום הביתה!", היה ברור לי שהספר הזה הוא אחד מהשנים.

למה? מאוד פשוט, לכל אורכו הוא משלב מתכונים עם הסיפור העלילה! הניחוחות שעלו מהספר העלו קולות ברורים " אני שווה לבוא הביתה היום!" כמובן שהוא עמד ראשון מבין השנים על הדוכן לשם תשלום ואריזה....המתכונים המופיעים בו משלבים טעמים והשפעות של מטבחים מרחבי העולם. ארצות בהן חיה המספרת, טיילה, חוותה, אכלה ובישלה. השפעות  מהמטבח הקוראני לצד המטבח הקריאולי וממנו אל המטבח השוודי והצרפתי כמובן.

כבר כתבתי פה בעבר על האהבה שלי לספרים המשלבים אוכל ומתכונים וכמובן ספרי בישול שמוסיפים סיפורים. יש השפעות הדדיות בין הסיפור לבין האוכל. כל אחד מהם נעשה טעים יותר, עשיר יותר, מלא ריחות מעולים.

כמובן שגם אני כמו רבים אחרים מושפעת. אם מכיוון שביקרתי ונהניתי או שבמקרה נחשפתי באיזו מסעדה או מקריאת ספר, עוצרת לרגע, נושמת עמוק, עוצמת עיניים ונותנת להשפעה ללטף אותי ואז ממזגת, אותי ביחד עם ההשפעה וזה מה שיצא, 

לדוגמא:

ארוחה בהשפעה אסייתית

 

קובץ:Bkktemple byYahel.jpgYahel, ויקיפדיה

 

מצרכים

6 שוקי עוף

1 מנגו גדול חמצמץ (לא בשל בימיוחד) חתוך לרצועות

1 תפוח עץ סמית

2 שיני שום פרוסות

1 כפית  ג'ינג'ר מגורד

3 כפות שמן שומשום

4 כפות רוטב סויה

1 כפית סילאן או דבש.

1 כפית חרדל דיזואון (השפעה ממקום אחר....)))).

מלח ים ופלפל שחור

1/2 כוס מים.

1/2 כוס חלב קוקוס

שקית נודלס שהוכנו מראש.

ההכנה

לחתוך את התפוח עץ ולהשחים אותו במעט שמן שומשום.

להשחים את שוקי העוף.

להוסיף לשוקיים את התפוח, השום, המנגו וג'ינג'ר המגורד.

לערבב את הסויה, החרדל, הסילאן, המלח, הפלפל והמים. ליצוק מעל העוף. לאחר הרתיחה להניח על אש נמוכה לכ- 40 דקות.

להוסיף את חלב הקוקוס והנודלס לערבב ולהניח לכל להתיידד ולהחליף מיצים לעוד 10 דקות, על אש נמוכה. 

בתאבון! (לנו היה בשפע....לא הספקתי אפילו לצלם).

vector ornament on white background by Sergey  YAkovlev - Stock Vector

כמובן שאי אפשר לקנח רשומה זו מבלי להביא מתכון אחד (קוראני), מהספר עצמו: ירקות מוחמצים, קימצ'י, הליווי המסורתי של כל ארוחה קוריאנית. מתוך  "שביל פירורי הלחם" - קים סוניי

1 ראש קטן של כרוב סיני

½ כוס מלח ים

1 שורש (כ- 10 ס"מ) ג'ינג'ר טרי, קצוץ דק או מגורר

1 שן שום כתושה

4-3 כפות צ'ילי יבש טחון

1 כף פלפל אדום חריף קצוץ דק

1 כף שמן שומשום או שמן אגוזים

1/3 כוס חומץ יין אורז

1 כף רוטב דגים או 2 דגיגי אנשובי מעוכים

1 כף סוכר או דבש

4 בצלים ירוקים, קצוצים דק

1 ראש קטן של עולש (אנדיב) מסולסל או רגיל, קרוע ביד או חתוך

 ההכנה

מסירים את העלים החיצוניים של הכרוב, חותכים אותו לאורך, מסלקים את החלק התחתון של העלים וחותכים אותם לרצועות ברוחב של כ-2 סנטימטרים. מניחים במסננת גדולה, מעמידים את המסננת בכיור המטבח ומערבבים את רצועות הכרוב עם המלח. משאירים כך ל-45 דקות עד שעה. שוטפים את הכרוב ומייבשים היטב, רצוי במייבש חסה (אחרת הקימצ'י יצא לח מדי). מערבבים בקערה גדולה את הג'ינג'ר עם יתר 8 המרכיבים. מוסיפים לקערה את הכרוב והעולש ומערבבים היטב. דוחסים את הקימצ'י בצנצנת או בקערת זכוכית. מכסים ושומרים במקרר, משעתיים עד שבועיים. מגישים עם אורז מאודה, עם בשר צלוי או כתוספת לכריכים או למרקים.

אני חייבת לנסות.

"אבא..." הזכיר לי, שפעם הייתי נוהגת אחת ל...לציין את

"בחירת העורך שלי".

מזמן לא עשיתי זאת ובהשפעתו אני רוצה להמליץ על הרשומה הזו

של "בעין הדן"

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

35 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל dshk אלא אם צויין אחרת