00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

מתכונים סכרת ועוד

לזניית פטריות קלה ומעולה

 

 נשארו לי שני שמנת חמוצה במקרר שעבר תוקפם כבר לפני מספר ימים. לא רציתי להכין עוגה  אלא משהו אכיל אחר . חשבתי מה להכין, פתחתי כמה ארונות לראות מה יש בבית ואחרי ספירת מלאי קצרה החלטתי: אכין לזניה.

יצאה לזניה נהדרת. בעלי התמוגג, גם אני . הילדים לעומת זאת לא נגעו. "זה לא דומה לפסטה, אז זה לא טעים לי" אמרה הנסיכה בנחישות כשהסתכלה על תבנית הלזניה, כשיצאה מהתנור. נו מילא, יישאר יותר לגדולים.(לשמחתנו).

וכך יצאה לה מנה קלה ונהדרת של לזניה, לא יותר מדיי עבודה, כן יותר מדיי שומנים, אבל גם את זה מותר אחת ל......

  מתכון ללזניה פטריות בניחוח בזיליקום

המצרכים:

עלי לזניה

בצל קצוץ

2 קופסאות שימורים של פטריות

מעט שמן זית לטיגון

2 שמנת חמוצה

3 קופסאות של רסק עגבניות קטנות או סה"כ 300 גרם רסק

1/2 כפית שום כתוש

1 כוס מים

מלח, פלפל

פפריקה מתוקה

חופן עלי בזיליקום

כוס- כוס וחצי של גבינה צהובה מגורדת או מספר פרוסות גבינ"צ של 9% 

אופן ההכנה:

קוצצים את הבצל דק, ומטגנים אותו בשמן זית עד שהופך שקוף. כחמש דקות בערך. מוסיפים את הפטריות ( שוטפים אותם תחילה במים), מלח ופלפל ונותנים לזה עוד 5 דקות להתבשל על האש.

בינתיים במחבת או סיר אחר מכינים את הרוטב: שמים את הרסק, פפריקה, מלח, פלפל ושום ונותנים לזה כשתי דקות על אש קטנה, לאחר מכן מוסיפים את המים. (מים אפשר להוסיף או להחסיר עד לרמת הסמיכות הרצויה ). מביאים לרתיחה, טועמים ומתקנים תיבול אם צריך. מכבים את האש.

מעבירים את הבצל והפטריות לקערה , מצננים ע"י ערבוב כשלוש דקות ומוסיפים 2 שמנת חמוצה. מערבבים היטב.

הרכבת המנה:

בתבנית פיירקס מלבנית שמים בערך 6 כפות מהרוטב האדום, ומעליהם שמים דפי לזניה ,כך שיהיו חופפים אחד לשני. 

שוב שמים עליהם רוטב והפעם דואגים שהרוטב יכסה את דפי הלזניה .מעל הרוטב לשים כמחצית מכמות

הפטריות ולשטח אותה. מעליה לפזר בין 10-12 עלי בזיליקום שלמים ומעל לפזר כחופן  של גבינה צהובה מגוררת. 

שוב חוזרים על אותו תהליך: עלי לזניה, רוטב, תערובת פטריות, בזיליקום וגבינה צהובה.

מעל זה שמים שכבה אחרונה שוב :עלי לזניה, רוטב אדום  והפעם רק גבינה צהובה מגוררת.

מכניסים לתנור מחומם מראש ל180 מעלות, לכ-30 עד 35 דקות. מכסים בנייר כסף.

אם רוצים לאכול באותו יום, כדאי לתת לזה לנוח כשעה. ביום שלמחרת- הטעמים משתבחים, והבזיליקום הרבה יותר

מורגש בטעם.

בתיאבון. אנחנו אהבנו מאד.  

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

19 תגובות

קוביית הבלוגים שלי
אין קישורים להציג
קוביית הבלוגים שלי
אין קישורים להציג
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל אמא לסכרתי אלא אם צויין אחרת