00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

על קצה המזלג

קאפקייקס שמרים וקינמון - סינרולים

16/08/2011

 

 

 

 

השנה ב- טו` באב החלטתי לפנק את בני ביתי במתנה יצירתית מעשה ידיי, ומאחר ועוגות השמרים הן בין האהובות עליהם ביותר, החלטתי להכין עבורם קופסא יפה מקושטת ומלאה בסינרולים שמנמנים וטעימים.

ברגע בו נכנסו הסינרולים הנפלאים האלו אל התנור לאפיה, החלו להתפשט בבית ריחות משכרים של אפיה, קינמון ושמרים.  כמה חבל שלא ניתן להעביר אליכם דרך מילים ותמונות את הריחות הנפלאים הללו....


תארו לעצמכם שאתם מתעוררים בבוקר לריח עוגות שמרים וקינמון העולה מהמטבח...ועל השולחן מונחת לה קופסא גדושה בסינרולים נהדרים בעלי ריח משכר ולידה כוס קפה או תה חם. תגידו לי אתם יש משהו יותר רומנטי מזה? 

אז.... הקיצו מהחלום, גשו למטבח הכינו במהירות את הסינרולים, העניקו ליקיריכם קופסא בדיוק כזו והתענגו יחדיו.



                                             המצרכים לבצק:

  • 4 כוסות  (560 גר`) קמח מנופה

  • 1/2  שקית שמרית (25 גר`)

  • 1 חב`  (80 גר`) אינסטנט פודינג וניל 

  • 1 ו-1/4 כוס חלב פושר (300 גר`)

  • 50 גר` חמאה רכה

  • 1 ביצה

  • קורט מלח

                                          המצרכים למילוי:

  • 60 גר` חמאה רכה

  • 3/4 כוס סוכר חום

  • 1 כף גדושה קינמון




                                                אופן ההכנה:

מערבבים בקערת המיקסר עם וו הלישה (הבורג), את הקמח המנופה, השמרים והאינסטנט פודינג.

מוסיפים את  החלב, הביצה, המלח והחמאה וממשיכים לערבל עד קבלת בצק אחיד ורך. משמנים את הבצק מניחים בקערה משומנת קלות גם כן, מכסים בניילון נצמד ומתפיחים במקום חמים, עד להכפלת הנפח.


                                                                                                 

                                                                                                     הבצק לפני ההתפחה הראשונה                                                                                                         

 

הבצק לאחר ההתפחה 

 

 

  

                      

                                                  הרכבת הסינרולים:

  • מחלקים את הבצק לשני חלקים שווים, מרדדים כל מחצית לצורת מלבן, מורחים עליו את החמאה המומסת ומעליה מפזרים את הסוכר והקינמון.

  • מגלגלים לגלילה וחותכים לכ- 12 חתיכות שוות. (בסה"כ מתקבלים משני הגלילים כ- 24 סינרולים - תלוי בגודל הרצוי לכם).

  • את החתיכות מעבירים לתבנית מרופדת בנייר אפיה, ורגע לפני שמניחים בתבנית, לוקחים בכל חתיכה את קצה הבצק ומקפלים אותו מתחת לסינרול , מניחים בתבנית האפייה, פותחים מעט את קפלי הבצק, ומשאירים בתבנית לתפיחה נוספת של כ- 10 דקות.

 

 

 

 

  • מורחים במעט ביצה טרופה ואופים בתנור שחומם מראש ל- 190 מע` כ-20 דקות עד קבלת צבע זהוב יפה.

 


 

זהו עכשיו כל מה שנותר לעשות הוא לקחת קופסא יפה או צלחת נאה ולהגיש


 

 

 

 

 

בתאבון ולהתראות במתכון הבא!!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

36 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל hilfcook2011 אלא אם צויין אחרת