00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

שמרית - זה לא רק שמרים

צרכ(ח)נות - בלוג חדש

צרכנות () או צרחנות ()?
בעידן המודרני, כל יום צצים על המדף מוצרים חדשים, עסקים נפתחים ונסגרים בין לילה ושירות הלקוחות כבר "ממש לא כמו פעם" ה-צרכנות לרוב הופכת ל-צרחנות.

בבלוג אנסה לעשות קצת סדר, להמליץ על שירותים ועסקים איכותיים ולהזהיר מכאלה שלא.
יהיו טיפים, מבצעים, הנחות, מתנות ומתכונים.
 
אתם מוזמנים להתרשם ולהירשם לעדכונים בקישור הבא-
http://blog.tapuz.co.il/shimritaz

לחמניות

הריח האהוב עליי באפייה זה ריח של שמרים - עוגות או לחמים טריים שיוצאים מהתנור ומפיצים ניחוחות טעימים בחלל הבית.
על הטעם בכלל אין מה לדבר, אני לא מכירה הרבה אנשים שיתנגדו לאיזה קרואסון או לחמנייה טרייה.
גם עכשיו שבחוץ חם בצורה מפחידה אני מוכנה להתעסק עם שמרים ולהדליק תנור, רק בשביל הריח והטעם הנהדרים.
בכלל...בקיץ הרבה יותר כיף להכין מאפי שמרים, אין זמני התפחה ארוכים מידי, והכל מוכן בצ'יק צ'ק.

לקחתי את המתכון של הבצק הזה ובמקום חלה הכנתי לחמניות רכות וטעימות.
לנוחיותכם, אני מצרפת את המתכון גם כאן עם שינויים בהוראות ההכנה עבור הלחמניות.
אם אתם מתעצלים לחכות או שאתם ממהרים ניתן להכין את הבצק ולהכניס אותו למקרר שיתפח לו בנחת ושלווה, הוא יכול להיות שם שעה, 4 שעות או אפילו לילה שלם.

לחמניות -  

הכמות המתקבלת כ-18 לחמניות.

1 ק"ג קמח
17 גר' שמרים יבשים (2 כפות) או 50 גר' שמרים טריים
120 גר' סוכר (כוס+2 כפות)
15 גר' מלח (כף)
100 גר' שמן (1/2 כוס)
2 ביצים (גודל L)
כ-350 מ"ל מים

בקערת מיקסר שמים את כל החומרים מלבד המים.
מתחילים ללוש במהירות נמוכה ומוסיפים כ-200 מ"ל מים, לשים כ-5 דק'.
מוסיפים עוד מים בהדרגה ולפי הצורך, הבצק אמור להיות מבריק, רך ומעט דביק.
ברגע שהבצק דביק בתחתית הקערה הוא מוכן, מוציאים, מעצבים לכדור ומתפיחים (עטוף בניילון נצמד) עד הכפלת הנפח.
מחלקים את הבצק ל-18 כדורים (כ-100 גר' כל כדור) ומניחים על משטח מקומח קלות.
קולעים את הלחמניות לפי התמונות המצורפות מטה (ניתן לקלוע בכל דרך אחרת, ליצור שבלול או להשאיר כדורים עגולים).
מבצבצים ומשמשמים (או בעברית..מברישים בביצה ומפזרים שומשום ) ומתפיחים עד הכפלת הנפח.
מחממים תנור ל-190 מע' ואופים את הלחמניות עד שהן זהובות כ-10-14 דק'.
מעבירים את הלחמניות לרשת צינון.

הערות:
ניתן להקפיא את הלחמניות - לאחר הצינון לסגור בשקית אטומה ולהקפיא (מפשירים בטמפ' החדר).
ניתן להוסיף תוספות שונות כגון" עגבניות מיובשות, בצל מטוגן, זיתים, שוקולד, צימוקים וכד' לפי הטעם (עד 100-150 גר' תוספות).

תמונות...

סדנא מצולמת להכנת הבצק תוכלו למצוא פה.

לאחר תפיחת הבצק מחלקים לכדורים

מגלגלים כל כדור ל"נחש" ארוך וקולעים לפי התמונות הבאות -

מבצבצים ומשמשמים

הלחמניות לאחר התפחה

מוכנות

ועוד כמה תמונות ישנות יותר..סליחה מראש על איכות התמונות

עם עגבניות מיובשות ועשבי תיבול

עם שוקולד צ'יפס

בתיאבון...

אם אהבתם פרגנו לי בלחיצה על ה-MAX IT או על "אהבתי"

יש לי דף בפייסבוק אתם מוזמנים להיות חברים שלי ולהתעדכן ראשונים.

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

52 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל פינוקית מתוקית אלא אם צויין אחרת