00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

מהלב ומהראש

המשורר התכוון ל"סהרונים"

 

איך אני בוחרת את המכונים שלי? קודם כול לפי התמונה. אין ספק שבמקרה של מנה לא מוכרת בראש ובראשונה "אוכלים בעיניים". אחר כך אני קוראת את הכותרת ואחרי זה עוברת למתכון וההכנה. אם אני מתחברת למה שקראתי והתהליך לא מדכא אותי בשל קושי ההכנה או רכיבים שצריך להזמין במיוחד מחו"ל אני מתייגת את המתכון בזיכרון כ"שווה לנסות".אפילו התחלתי להתפשר על "תפיחה ל-3 שעות" או  "לילה במקרר" כי זה עושה את העבודה, אין ספק.
אז גם המתכון שלהל"ן היה מבטיח ביותר, הכל זמין ולא מסובך כלל. ואתם בטח חושבים שזה פוסט על "סהרונים" חביבים. ובכן, גם אני חשבתי שאני הולכת להכין סהרונים אחרי שחקרתי את המתכון לעומק. אבל מתברר שהתוכניות לחוד והתוצאה לחוד. לאחר הלישה הבצק יצא דביק ונוזלי למדי, למרות שבמתכון מצוין במפורש "בצק רך ומעט דביק". אפילו כמעט 10 שעות במקרר לא הצליחו להרגיע את סורר וכבר שבצעתי חתיכה ראשונה ידעתי שלא נאכל סהרונים היום. מה עושים, מה עושים? הרי לא אזרוק בצק בו השקעתי כל כך הרבה! אז שימנתי תבנית שקעים בחמאה וחילקתי ביד חופשית את הבצק. בעזרת קימוח מאסיבי הצלחתי אפילו למלא חלק מהבצק בנוטלה וריבת משמשים, שלחתי את הלחמאפינס להתפחה עד שהכפילו את נפחם ואפיתי. וככה הצלתי את המצב!
אז נכון ציפיתי לאכול סהרונים נימוחים, אבל במקום יצאו מיני-לחמניות שהמרקם והטעם שלהם לא ניתן לתאר! בשל מרקמו הנוזלי של הבצק וכמות החמאה הנכבדה בפנים, המאפים היו אווריריים כענן והטעם החמאתי המודגש היה פשוט מדהים! (ברור שניסיתי אחד-שתיים כמעט מיד עם צאתם מהתנור). וכמו שנאמר "סוף טוב, הכל טוב" ובמקרה הזה הסוף היה אפילו מעולה!

 

 

 

 

 

 

 

לחמניות חמאה אווריריות

הרכיבים (ל-15 יחידות בתבנית שקעים סטנדרטית):
1/2 כוס חלב חמים (120 מ"ל)
10 גרם שמרים טריים
2 כפות סוכר (25 גרם)
2 כוסות+2 כפות קמח רגיל (300גרם)
100 גרם חמאה, בטמפרטורת החדר חתוכה לקוביות
1 ביצה בינונית
1/2 גביע שמנת חמוצה (100 גרם)
להברשה: ביצה טרופה
אופציה: ממרח נוטלה וריבת משמשים למילוי

ההכנה:
שמים את החלב, השמרים וכפית מסך כל הסוכר בקערת המערבל בעל וו לישה, מערבבים ידנית ומניחים ל-10 דקות (עד שפני העיסה מתכסים במעט קצף).
מוסיפים את שאר המרכיבים למעט החמאה ומתחילים ללוש.
לאחר שהחומרים מתאחדים מוסיפים בהדרגה את החמאה קוביה אחר קוביה עד שהכל נטמע בבצק.
לשים 8 דקות עד לקבלת בצק נוזלי ודביק.
מעבירים את הבצק לקערה משומנת, מכסים בניילון נצמד ומתפיחים 8-10 שעות במקרר
מקמחים בנדיבות את משטח העבודה, ומוציאים את הבצק מהמקרר.
בוצעים מהבצק חתיכות בינוניות פחות או יותר בקוטר 5 ס"מ( או עד ל3/4 גובה של השקעים).
מעצבים את החתיכות לכדורים או אם רוצים, פותחים לעיגול בעזרת ידיים מקומחות וממלאים בכפית מהמילוי הרצוי.
מעבירים לשקעים המשומנים, מכסים במגבת יבשה ומניחים ל-40 דקות עד שעה עד להכפלת הנפח.
מברישים בעדינות רבה את המאפים בביצה טרופה ואופים בתנור שחומם מראש ל-190 מעלות 25-30 דקות עד הזהבה.
מוציאים מהתנור, מצננים מעט ומחלצים מהשקעים.
מגישים חמים ומתמוגגים!

 

במידה וייצא לכם בצק כמו שצריך, אני מוסיפה הוראות הכנה מקוריות של עידית חייט(לאחר ההתפחה):
מקמחים מעט מאוד את משטח העבודה, מעבירים אליו את הבצק ומחלקים ל-3 חלקים שווים.
מרדדים כל חלק לעיגול בקוטר 25 ס"מ ובעובי 4 מ"מ.
חותכים כל עיגול ל-12 משולשים (כמו פיצה).
מניחים בחלק הרחב כפית קטנה מהמלית, מגלגלים בהידוק קל מהחלק הרחב לכיוון החלק הצר.
מניחים בתבנית מרופדת בנייר אפיה ופוחסים מעט בעזרת כף היד.
מברישים את הסהרונים בביצה טרופה ואופים כ-20 דקות בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות עד הזהבה.
מוציאים מהתנור ומצננים קלות.
אם רוצים בוזקים מעט אבקת סוכר ומגישים.

 

הערות:
שימנתי את השקעים במעט חמאה והלחמאפינס טיפה נדבקו, היה צורך להעביר סכין בין המאפים והדפנות לכן אולי כדאי לשמן ממש בנדיבות
הכנתי גם כמה כיסונים, אבל הבצק הנוזלי התפשט ממש ויצאו מין מדוזות ולא כיסונים:-), לכן חייבים לאפות בתבנית כלשהיא כדי שתיתן תמיכה וצורה נאותה לבצק
אם מתפיחים לילה במקרר הרי יש לכם מעדן אמיתי להגיש לארוחת הבוקר

 

בהצלחה ובתיאבון!

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

21 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל IliAsh אלא אם צויין אחרת