66
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

איילת מטיילת

קוביית Facebook Like

סדנת סושי

אוגוסט ממשיך להזדחל לו. הילדים שלי בחופש וחיים לפי שעון הונג קונג: אחרת אין הסבר לבעיית הסינכרון בשעות השינה שלהם.

הבית שלי, שבימים כתיקונם יכול לככב בקלות בשער של "בניין ודיור" נראה בימים אלה יותר כמו חירבה מתוך סרט דוקומנטרי על העולם השלישי.

ב- 23:00 בלילה, אני מוצאת את המצ'יסטה מגלגלת להנאתה סושי במטבח. כשאני רואה את הבלגן  על רקע הסושי, אני חושבת בצער על הטרגדיה של הירושימה ונגאסקי. יש לי פלשבקים  של רעידות אדמה.

היא מחייכת אליי ומציגה בפניי את הסושי שלה. האמת- גאווה! הילדה מאסטרית. בזמן שקיטרתי לכם על הברדק היא העבירה לעצמה סדנת התמחות בסושי- ותפארת היצירה שלה מפצה על הבלגן.

כיוון שאני אינני מחובבי הז'אנר- מצ'יסטה תעביר לנו עכשיו סדנה בהכנת סושי. אמנם מדובר בילדה רק בת 11, אבל שימו לב: בזמן שילדים אחרים תוקעים מקדונלדס- זה מה שהיא מעדיפה לאכול ברחוב:

מדובר פה במומחית אנינת טעם.

בבקשה:

החומרים הדרושים:

אורז לסושי; אצת נורי; אבוקדו פרוס; סלמון מעושן; מלפפון חתוך דק

מבשלים חצי כוס אורז לסושי עם כוס מים, כמו שמבשלים אורז רגיל. מקררים לטמפרטורת החדר.

לוקחים אצת נורי ומניחים אותה על מחצלת לגלגול סושי.

צריך לשים לב: לאצה יש צד מבריק וצד מחוספס. הצד המבריק צריך להיות למטה והפסים שלה מקבילים לקווי המחצלת.

מרטיבים את הידיים ולוקחים חופן אורז. מניחים על האצה ומשטחים.

משאירים ס"מ וחצי לרוחב בלי אורז.

מניחים פרוסת דג באמצע, לכל האורך

על הדג מניחים מלפפון פרוס דק

ואבוקדו. אפשר להוסיף גם בצל ירוק למי שאוהב

מתחילים לגלגל: מרימים את האצה והאורז מהצד הקרוב אלינו, ומגלגלים מעל המילוי. 

מהדקים ויוצרים רול הדוק למדי.

 ממשיכים עד שנוצר גליל מהודק למדי.

חוצים את הגליל במרכזו, ומצמידים את החצאים כך שהם מקבילים וצמודים זה לזה. חוצים שוב (מתקבלים ארבעה רבעים שווים), ואז חוצים כל חלק לשניים במרכזו, כך שמתקבלות 8 חתיכות מכל רול.

אפשר לטבול בסויה. בתאבון. איטאדאקימאס.





הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

15 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל ayeletgazit אלא אם צויין אחרת