88
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

הבלוג של בתיה דורון

מבשלת, מצלמת, מטיילת, כותבת, מסקרת

קוד חופשי

פתחתי בלוג נוסף, אשמח אם תרשמו לקבלת עדכונים

  http://batyadoron.blogspot.co.il/

מפגש אצלי בבית להפרשת חלה ואפיית לחם ולָחְ`מָה סְמוֹקָ`ה

 

כשאריאלה פיקסלר אלון,  חברתי היפה שמעה שאני כורדייה, היא אמרה לי שהיא מאוד אוהבת לחם אדום של כורדים ומאוד רוצה לדעת איך מכינים.

מה, החברה הטובה שלי מספרת לי ואני לא עושה כלום? אז זהו שכן. החלטתי לשמח אותה.

מה עושים לצורך כך? מזעיקים את הכורדיות שיודעות להכין את הלחמים הכורדים, את שולה ומירה אחיות שלי האלופות, את אמא שלי שתחיה שלימדה אותנו את רזי האפיה והבישול, את ריקי הבת שלי ואת רותי בת דודה שלי היקרה. כולנו כורדיות.

ואז אני מתקשרת לאריאלה ומספרת לה שבמיוחד בשבילה, הכנתי סדנא של אפיית הלחם. נראה לי שהיא קפצה באותו רגע משמחה, אבל אולי זה היה רק נדמה לי, היא בכל אופן שמחה מאוד. 

קבעתי יום, הודעתי לכל מי שצריך, קבלתי רשימת קניות משולה אחותי, הכנתי את הסיר גריל שלי וגם בקשתי מאמא שלי שתביא את הסיר שלה שיהיו לנו שניים, הכנתי את המטבח ויצאנו לדרך.

וכמובן שהכנתי אוכל, כי הם באים מהעבודה. גם בקשתי מאמא שלי שתכין לנו סיר יפרך. היא הכינה יפרך מעורב מעלי גפן, כרוב לבן וכרוב אדום, אמא שלי כורדייה אלופה, חבל על הזמן והיפרך, ללקק את האצבעות. קבלו טעימה

אז אחרי שאכלנו ושבענו, ניגשנו למשימה שלשמה התכנסנו. שולה אחותי כמו שאמרתי, אלופה בהכנת לחם אדום, עליה הוטלה המשימה של הכנת הלחם האדום, ה-לָחְ`מָה סְמוֹקָ`ה, היא מכינה את הבצק מ-2 קילו קמח, כדי לקיים את מצוות הפרשת חלה, מכינה את השמרים בקערה נפרדת ומתחילה ללוש, איזה ידיים, איזה כיף להתסכל עליה.

        

 גם אמא שלי קבלה משימה, להכין לנו פיתות של כורדים כמו שהיתה מכינה לנו ומשימת לישת הבצק הוטלה על מירה אחותי.

 

הבצק של הלחם האדום מוכן ונשלח למנוחה ולתפיחה, מכירים את שיטת ההתפחה הזו ששמים גפרור מעל הבצק? 

     

בינתיים מכינים את המילוי ללחם האדום: קוצצים קילו בצל, מניחים במסננת לניקוז נוזלים, שמים בקערה, מוסיפים תבלינים

 

ועכשו ניגשים להכנת הפיתות: רגע, קודם כל מברכים על הפרשת החלה, בוצעים מהבצק

נותנים לרותי ומירה שמברכות על הפרשת חלה ואנחנו עונות אמן

 

לאחר הברכה, מתחילים להכין את הפיתות:  קודם כל מחברים את שני הסירים לחשמל ומדליקים גם את הגז

                

לוקחים מעט מהבצק, בגודל שרוצים, מרדדים עם הידיים, כמו בתמונה, לשכבה דקה, מורחים מעל שכבה של המילוי ומניחים בגריל החם

   

 הנה הפיתה הראשונה יוצאת מהגריל, אמא שלי צופה ומאשרת ואנחנו ממשיכות

  

אמא שלי משגיחה וגם מוצאת זמן להצטלם עם ריקי הנכדה
 

ורותי בודקת טועמת ומתרשמת מקרוב מהלחם האדום  

ממשיכים, גם הפיתה של אמא שלי נכנסת לסיר גריל

והנה הפיתה יוצאת במלוא הדרה מהאפיה

ועוד אחת


 והלחם האדום נערם

  

ואחד מקרוב

זהו, הסתיים הערב הכיפי, תודה לאמא שלי, לאחיות שלי שולה ומירה, לריקי הבת שלי, לרותי בת דודה שלי וכמובן לאורחת שלנו היקרה, אריאלה.

וגם תודה לאריאלה שצילמה חלק מהתמונות וזה כי המצלמה שלי בילתה בתיקון באותו שבוע, יען כי נפלה.

לכל מי שביקר אותי בבלוג אני מאחלת המשך יום נפלא

תודה לכל מי שטורח ומגיב בבלוג

אם אהבתם, אשמח אם גם תלחצו על אהבתי בצד ימין למטה

ו/או גם על -

אתם מוזמנים גם להיות חברים שלי גם בפייסבוק 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

74 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל בתיה דורון אלא אם צויין אחרת